הדבר שהפוליטיקאים עושים הכי הרבה בקמפיין? מבטיחים: ניתן ככה ונחלק ככה, אלא שהפעם רואים שינוי במה שמתמקדים בו בהבטחות לתקציבים להרעיף על הציבור. פעם התוכניות שהציגו כללו הורדת מס הכנסה והעלאת שכר מינימום - והוזלה של מחירי הדיור הייתה פעם הססמא המובילה. עם זאת, הפעם ההבטחות מתמקדות באוכלוסייה ספציפית מאוד - הורים, בעיקר לילדים קטנים. פתרונות שיקלו עליהם בג'אגלינג הזה של החיים עצמם.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
רק שלשום שר הרווחה חיים כץ הודיע על 350 מיליון שקלים לבניית 110 מעונות יום חדשים, ראש הממשלה מדבר על תכנית לחופשת לידה לאבות ואתמול שר האוצר משה כחלון הודיע שיחתוך בחצי את מחיר המעונות המפוקחים ל-1,200 שקלים.
האם זה יקרה? זו כבר שאלה אחרת. כל ההבטחות האלה עולות מיליארדים - אבל להבטיח לא עולה כסף. כחלון אמר אגב לקראת מסיבת העיתונאים - שכללי המשחק עומדים להשתנות, האמת? שכבר תקופה אלה הם הכללים.
רק בשנים האחרונות, שורה של מפלגות שונות נקטו צעדים דומים" שר החינוך בנט הורה על קיצור החופשות לילדים (בתי הספר של החופש הגדול), שר הרווחה חיים כץ הכריז על הרחבת מספר המעונות המסובסדים ושר האוצר כחלון הודיע על זיכוי במס להורים עובדים והוזלת הצהרונים. גם חופשת הלידה הוארכה.
מה גרם לזה? זה התחיל בשינוי האדיר בשטח כשהחינוך נהיה חינם כבר מגיל שלוש, זוכרים? המחאה החברתית? חיסכון של עשרות אלפי שקלים בשנה למשפחה, ובעיקר ההבנה שהזוגות הצעירים של פעם עוד כאן, קורסים תחת הנטל של החיים, והעלות של הטיפול בילדים זה חלק ניכר מזה.