9 ימים לבחירות: על פי סקר חדש שפורסם הערב (ראשון) במהדורה המרכזית - אילו הבחירות היו מתקיימות היום, כחול לבן בראשות בני גנץ ויאיר לפיד הייתה המפלגה הגדולה בישראל עם 32 מנדטים, התחזקות של מנדט אחד בהשוואה לסקר החדשות הקודם. המפלגה הבאה היא עדיין הליכוד בראשות בנימין נתניהו עם 28 מנדטים, וגם היא מתחזקת במנדט אחד.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
העבודה בראשות אבי גבאי היא השלישית עם 8 מנדטים ומפלגת חד"ש-תע"ל בראשות איימן עודה ואחמד טיבי היא הרביעית עם 7 מנדטים. אחריהן, יהדות התורה בראשות ליצמן עם 6 מנדטים וש"ס בראשות אריה דרעי.
הימין החדש בראשות איילת שקד ונפתלי בנט נותרות עם 5 מנדטים, מספר זהה לאיחוד מפלגות הימין בראשות רפי פרץ. גם מרצ בראשות תמר זנדברג, כולנו בראשות משה כחלון - שהפעם מצליחה לעבור את אחוז החסימה - וזהות בראשות משה פייגלין מקבלות 5 מנדטים: עבור פייגלין מדובר בהתחזקות של מנדט אחד.
רע"מ-בל"ד וישראל ביתנו סוגרות את הרשימה עם 4 מנדטים, בשורות טובות מבחינתו של אביגדור ליברמן שגם הוא מצליח לעבור את אחוז החסימה. מפלגת גשר בראשות אורלי לוי-אבוקסיס לא עוברת את אחוז החסימה ומסיימת עם 1.6% בלבד.
מבחינת חלוקה לגושים, הימין הוא הגוש הגדול כרגע עם 52 מנדטים. גוש המרכז-שמאל עם 45, החרדים עם 12 והערבים עם 11 מנדטים.
מי ירכיב את הממשלה הבאה?
באשר לשאלה "מי אתה רוצה שיהיה ראש הממשלה לאחר הבחירות הקרובות?", נתניהו אמנם נחלש באחוז אחד אך הוא עדיין המועמד המוביל עם 38%. בני גנץ מתחזק ב-2%, והוא זוכה ל-36%. 15% מהנשאלים השיבו "אף אחד מהם" ו-11% השיבו שאינם יודעים.
ראש הממשלה נתניהו יכול להיות מעודד גם מתשובות הנשאלים לשאלה "ללא קשר לדעותיך, מי אתה חושב שירכיב את הממשלה הבאה לאחר הבחירות הקרובות?": 56% השיבו שנתניהו ירכיב את הממשלה בעוד שרק 22% השיבו שזה יהיה בני גנץ - הבדל של כמעט פי 2.5. 18% השיבו שאינם יודעים ו-4% בלבד השיבו "אף אחד מהם".
הסקר נערך על ידי מינה צמח ומנו גבע ממכון המחקר מדגם בשיתוף "אייפנל" עבור חברת החדשות וכלל 502 מרואיינים, מתוך 3595 שהתבקשו להשתתף, במדגם מייצג של האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה. איסוף הנתונים התבצע בשילוב של ראיונות טלפוניים ותשאול אינטרנטי. הנתונים עבור הסקר נאספו היום (31 במרס 2019) מהשעה 10:00 עד 17:30. טעות הדגימה המרבית בו עומדת על 4.4%.