טל רוסו יוכל להתמודד בבחירות לכנסת ה-21 - כך החליטה הערב (ראשון) ועדת הבחירות המרכזית בראשות השופט חנן מלצר. התמודדותו של האלוף במיל', מספר 2 ברשימת מפלגת העבודה, הייתה בספק לאחר שבשבועות האחרונים נבדקה הטענה לפיה לא השלים אם תקופת הצינון בת שלוש השנים הנדרשת ממנו. זאת לאור שירותו במילואים בתנאי קבע כמפקד פיקוד העומק לאחר שחרורו.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
יו"ר העבודה אבי גבאי מסר כי "הצדק ניצח. הישראלים ניצחו. שמח שהישראלים שמשרתים במילואים ותורמים למדינה ניצחו. טל הוא לוחם ומנהיג ששירת את המדינה עשרות שנים, מנהיג שדורות של לוחמים הלכו והולכים אחריו. היום טל מתגייס סופית לשורות מפלגת העבודה וביחד נוביל שינוי בישראל".
בתגובה להחלטת היועמ"ש פרסם רוסו סרטון בעמוד הפייסבוק של מפלגת העבודה בו אישר את הצטרפותו למרוץ, וקרא למצביעים "לחזור הביתה, לעבודה": "עכשיו זה סופי, אני רץ ואני צריך אתכם איתי. למפלגת העבודה יש דרך ברורה יש לנו את הערכים הנכונים ויש לנו נבחרת מצוינת. קול לנבחרת העבודה זה קול בטוח לשינוי". רוסו גם הוסיף שמפלגת העבודה היא המפלגה שתביא מהפך שלטוני. "דיברנו מספיק, עכשיו חוזרים הביתה, לעבודה. תצטרפו אלי וביחד נוביל לשינוי במדינה", אמר.
בשבוע שעבר מסר היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט באמצעות עו"ד ערין ספדי-עטילה, הממונה בפועל על ענייני בג"צים בפרקליטות המדינה, חוות דעת לוועדה לפיה רוסו סיים את תקופת הצינון שלו, ועל כן יוכל להתמודד בבחירות לכנסת ה-21. מנדלבליט טען כי שירות המילואים של רוסו כמפקד מפקדת העומק בדרגת אלוף לא צריכה לפגוע בזכותו לבחור ולהיבחר, וזאת משום שאין קביעה מפורשת להחיל את תקופת הצינון גם על משרתי המילואים בחוק הבחירות.
"שירות מילואים בתנאי קבע הוא שירות מילואים ואינו נמנה עם הכוחות הסדירים של הצבא", כתב היועמ"ש. "אין הוא מבוסס על התחייבות לשירות קבע, אלא על התנדבות של המשרת ועל רצונו בלבד. "זאת ועוד, משרת בשירות מילואים בתנאי קבע, כחייל מילואים, אינו נמנה עם כוחות הצבא הסדירים ואינו מחויב בשירות רציף ומלא", הוסיפו בפרקליטות. "ימי השירות של מי שמשרת במילואים בתנאי קבע אינם מותנים בתקופת שירות מזערית אלא מוגבלים בתקרה מירבית בדומה לשירות מילואים רגיל - עד 180 ימים".
"על יסוד כל אלה", סוכמה תגובת היועמ"ש, "בהיעדר קביעה מפורשת בחוק, ובהעדר הצדקה מהותית עניינית להגדיר את שירות המילואים בתנאי קבע כשירות קבע.... לחוק הבחירות, ומשיקולי ודאות בדין המתחייבים מעצם מעמדה הרם של זכות היסוד לבחור ולהיבחר, לעמדת היועץ המשפטי לממשלה, מתחייבת המסקנה כי תקופת הצינון שבחוק הבחירות אינה חלה על תפקידו של מר רוסו כמפקד מפקדת העומק, בדרגת אלוף, בשירות מילואים בתנאי קבע. על-כן, מועד השחרור של מר רוסו משירות סדיר מצה"ל בתאריך 31.1.2014 , לפני למעלה מ 3- שנים, הוא מועד השחרור הרלוונטי לצורך חוק הבחירות".
בתחילת החודש הרמטכ"ל לשעבר רא"ל במיל' גדי איזנקוט טען בפני ועדת הבחירות כי לדעתו רוסו כשיר להתמודד. במכתב לוועדת הבחירות המרכזית, איזנקוט אישר שרוסו מילא את תפקיד מפקד מפקדת העומק שעל בסיסו עולה החשד שלא מילא את תקופת הצינון הנדרשת, במסגרת שירות מילואים.
"לאור הפרסומים בנושא אבקש להבהיר כי רוסו סיים את שירות הקבע שלו בצה"ל והשתחרר בחודש ינואר 2014", כתב איזנקוט במכתבו. "הוא מילא את תפקיד מפקד מפקדת העומק במסגרת שירות מילואים בלבד, במקביל לעיסוקיו האזרחיים". בנוסף, הרמטכ"ל לשעבר הציג במכתב את הנהלים שעל פיהם פעל כשמינה את רוסו לתפקיד.