על פי כל הסקרים, המפלגות השונות מתחרות על יותר מ-20 מנדטים ש"יושבים על הגדר". כאלה שיגיעו מבוחרים שטרם החליטו למי יעניקו את קולם. דווקא קבוצה זו - שהיא מיעוט מבין הבוחרים - היא זו שתכריע את הבחירות, זאת מאחר ושאר הבוחרים לא נוטים לשנות את דעתם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בקבוצת הוויבר של חדשות 2 online החלטנו להכניס כמה ישראלים שכאלו, שמתלבטים למי לתת את קולם ב-17 למרס. מדובר באנשים מהיישוב, שישתתפו בסקרים הקרובים שיבצעו עבורנו מינה צמח ומנו גבר, והגדירו את עצמם כקולות צפים.
מורן, בת 30 מגבעתיים ומעצבת גרפית במקצועה, מספרת כי היא גדלה בבית ליכודניקי וכי כעת היא מתעניינת בעיקר בנושא החברתי ובזכויות אדם. "הצבעתי בפעם האחרונה עבור 'העבודה', אבל עכשיו אני מתלבטת בין ה'מחנה הציוני' ל'יש עתיד'", היא מגלה.
"איזה פתרונות הם מציעים חוץ מססמאות?"
טל, מאשדוד, הוא צעיר בן 18 העומד בפני גיוסו לצה"ל. "כתושב אשדוד, מעניין אותי מאוד הנושא הביטחוני, אבל גם חשוב לי לשמוע על המצע החברתי-כלכלי של המפלגות, ואיך יטפלו בנושא החינוך ובתופעת בריחת המוחות", הוא אומר ומוסיף כי לבטיו נעים בין "הליכוד" ל"בית היהודי".
הוד, בן 28 מתל אביב, מתלבט בין "כולנו", לבין "יש עתיד" ו"המחנה הציוני": "הנושאים שמעניינים אותי בעיקר במערכת הבחירות הם: יוקר המחיה, נגע השחיתות וביטחון הפנים. הייתי מעוניין לדעת איזה פתרון מעשי הם יכולים להציע מעבר לסיסמאות לבעיית מחירי הנדל"ן והדיור הציבורי".
דרור, בן 28, הוא מהנדס מכונות מבנימינה. "אני נוטה לגוש הימין, אבל לא פוסל אף מפלגה. אני מתלבט בעיקר בין 'הליכוד' ו'הבית היהודי'. אני רוצה לשאול את ח"כ סתיו שפיר מה היא מתכוונת לעשות באופן ממשי, אילו חוקים ומהלכים היא מתכננת להציע, כדי לשפר את המצב הכלכלי במדינת ישראל? ואיך היא מתכוונת לממן את אותן הרפורמות?".
הצטרפו גם אתם לקבוצת הוויבר של חדשות 2 online: איך עושים את זה? מורידים את האפליקציה בחנויות ה-Appstore או ה-GooglePlay, לאחר מכן נכנסים לאזור הפומבי ומחפשים את קבוצת הצ'אט "רצים לכנסת". לאחר מכן נכנסים לאזור הפומבי, ומחפשים את קבוצת הצ'אט "רצים לכנסת". כך תוכלו לצפות בזמן אמת בכל מה שיש לחברי הכנסת לומר לקראת הבחירות הקרבות. דרך נוספת לצפות בצ'אט על ידי לחיצה על הלינק הבא: http://www.viber.com/ch2news