מדד הקמפיין הוא משאל בהשתתפות פרשנים פוליטיים וכתבים מכלי התקשורת המרכזיים בישראל. המשתתפים מחלקים ציונים לאופן שבו הגופים הפוליטיים והמנהיגים שלהם התנהלו בטלוויזיה, ברדיו, בשלטי החוצות וברשתות החברתיות. התוצאות משוקללות עם סקר שנערך בקרב הציבור הרחב, וכך נבחרים מצטייני השבוע.

מפלגת "הבית היהודי" ממשיכה לככב במקום הראשון, אף שקשה להשוות את הישגי השבוע שעבר לשבוע הנוכחי. בין היתר בזכות סרטון המתנצלים, שממשיך לרוץ ברשת ועדיין לא קם לו מתחרה ראוי. גם ההצטרפות של ינון מגל למקום משוריין ברשימה (שעוררה לא מעט תרעומת בקרב מי שמתמודד עם חיבתם של המתפקדים), סייעה להעלות את הפרופיל התקשורתי של המפלגה. את ההודעה המפתיעה, שאמורה הייתה לככב בסרטון בהשתתפות חנוך דאום, נפתלי בנט ומגל, קלקל נדב פרי מחדשות 10.

 

עם זאת, לא רק הפרשנים חולקים מחמאות לבית היהודי. גם בסקר הכללי שערכו עבור mako "פאנלס פוליטיקס", העניקו 52 אחוז ציון חיובי להתנהלות של המפלגה, לעומת 28 אחוז שהעניקו לה ציון שלילי. יותר מפי שניים מהמפלגה שאחריה ברשימה.

 

 

משה כחלון ומפלגת "כולנו", דילגה למקום השני. כחלון מתחיל לאייש את הרשימה, ובינתיים נמנע ממבוכות גדולות מדי. מנגד, בקרב הציבור הרחב עדיין 45 אחוז לא אוהבים את ההתנהלות התקשורתית שלו. אולי תהליך הבנייה לא מתקבל טוב בקרב המצביעים.

 

 

אביגדור ליברמן היה שמח להמשיך ולעסוק בתכניות שלום שכוללות את המזרח התיכון כולו, להמשיך לסמן שותפים פוטנציאליים לקואליציה ולבחור חברים חדשים לרשימת המפלגה כרצונו. במקום, הוא וישראל ביתנו מתמודדים עם חקירת שחיתות שמאיימת למוטט את המפלגה כולה. לאור הפרסומים הדרמטיים, כדאי לשים לב לעמדת הציבור הרחב. להבדיל מהפרשנים, שדרדרו את המפלגה לתחתית הרשימה, המצביעים לא מוטרדים מהפרשה. מי שלא הצביע לליברמן ב-2009, לא יצביע לו גם היום. רק שני אחוזים אומרים שינדדו למפלגות אחרות בעקבות החקירה. אם זה הנתון כאשר החקירה עוד חמה ומפרנסת כותרת, סיכוי סביר שהיא יכולה להישכח לגמרי עד למועד הבחירות עצמן.

 

השותפה-לשעבר של ליברמן, "הליכוד", ממשיכה לדשדש. זו כבר בעיה. עם בנט מצד אחד ועם כחלון מהצד השני, המפלגה חייבת לתפוס את עצמה בידיים ולנוע קדימה עם הקמפיין. כרגע, נדמה שכל המועמדים מתרכזים בפריימריז ומזניחים את כלל הציבור. אולי בשבוע הבא מישהו שם יתעורר.

 

אחרי שבשבוע שעבר הצליחו לשמור על פרופיל גבוה, גם אם שנוי במחלקות בקרב רוב המצביעים, השבוע המחנה הציוני מאבד מעט תנופה. מיעוט אירועים תקשורתיים, הכנות לפריימריז ומחסור במשהו ויראלי באמת שמחזק את התומכים משאיר אותם במקום השני. רק 23 אחוז מהציבור היו מרוצים מההתנהלות התקשורתית של המפלגה המאוחדת, והיא צריכה למצוא את הדרך לשמור על האפקט החיובי של האיחוד כדי לא לגלות בדרך כואבת שגם הסקרים מגיבים כמו הסקר.

 

 

 

משתתפי הפאנל: ירון אברהם (ערוץ הכנסת), רזי ברקאי (גלי צה"ל), שלום ירושלמי (מקור ראשון), ישראל כהן (כיכר השבת), אודי סגל (חדשות 2) יואב לימור (ישראל היום וקשת), רינה מצליח (חדשות 2), דנה סומברג (מעריב), עידן קוולר (גלי צה"ל), יואב קרקובסקי (רשת ב'), טל שניידר (mako), מתי טוכפלד (ישראל היום), אריק בנדר (מעריב), מנחם לזר (פאנלס פוליטיקס), דרור גלוברמן (makoועוד. 

 ממצאי סקר שנערך עבור MAKO על ידי מכון המחקר פאנלס פוליטיקס, בראשות מנחם לזר. בסקר השתתפו 500 חברים בפאנל הפוליטי של Panel4All לביצוע מחקרים על גבי האינטרנט. הסקר בוצע על גבי מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל - מגיל 18 ומעלה. הסקר נערך בתאריך 28 בדצמבר 2014. טעות הדגימה המרבית בסקר זה היא 4.6 אחוזים.