הבטחות צריך לקיים: לאחר שתוצאות הבחירות קבעו ניצחון מוחץ לנתניהו בדרך לקבלת האור הירוק מהנשיא, הגיע הזמן להיזכר בהבטחות שפוזרו במהלך הקמפיין. האנליסט נחמיה גרשוני-איילהו עקב בחודשים האחרונים אחרי שלל ההתחייבויות שלקחו על עצמם נבחרי הציבור בתקווה להשיג עוד קולות. מהתחום החברתי ועד האופק המדיני - באילו הבטחות יצטרכו ראש הממשלה נתניהו והליכוד לעמוד בממשלה הבאה?
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ההבטחה האחרונה בארסנל של נתניהו היא החזרה מהתמיכה שהביע בנאום בר אילן בעקרון שתי המדינות לשני עמים. "כל מי שהולך להקים מדינה פלסטינית נותן שטח התקפה לאסלאם הקיצוני", אמר בריאיון שהעניק בימים האחרונים לאתר nrg.
בסוגייה הכלכלית-חברתית, נתניהו פתח את קמפיין הבחירות שלו בהכרזה כי "יקדם תכנית למע"מ אפס על מוצרי מזון בסיסיים בפיקוח". הוא הוסיף כי תכנית זו צפויה להפחית באופן מידי כ-15% ממחירי המזון המפוקחים. בנוסף, התחייב ראש הממשלה להכפיל את המענק לחיילים משוחררים ל-60 אלף שקלים.
"לא אעלה מסים"
בתחום החקיקה נתניהו התחייב לשנות את שיטת הממשל בתוך 100 ימים מרגע הקמת הממשלה החדשה. "אם לא יהיה שינוי, יהיו בחירות שוב בעוד שנתיים", אמר בנאום בגני התערוכה כשהוא מאשים את חוסר המשילות בפוליטיקה הישראלית, המאפשרת לדבריו מפלגות קטנות ובינוניות והחלפת ממשלה בתוך שנתיים בממוצע.
עוד אמר ראש הממשלה כי אינו מתכוון להעלות מסים בתקציב הקרוב. "הערכת הגירעון טובה יותר ממה שחשבנו", ציין, "הכיוון שלי הוא להפחית את שיעורי המס".
מבחינת הרכב הממשלה הנוכחי, נתניהו התחייב שלא יישב בממשלת אחדות או יכהן כראש ממשלה ברוטציה, הבטחה שלפי תוצאות האמת תוכל להתממש די בקלות. מבחינת חלוקת תפקידים, למרות שחלק מחברי הליכוד לטשו עיניים לתפקיד שר האוצר, הבטיח ראש הממשלה ליו"ר מפלגת כולנו משה כחלון כי יעניק לו את התפקיד, ללא התחשבות בכמות המנדטים שיקבל.
מלבד נתניהו, גם חבריו למפלגה פיזרו הבטחות במערכה האחרונה. ח"כ גלעד ארדן למשל הבטיח שאם יישאר בתפקיד שר הפנים או יקבל את תפקיד שר האוצר, יפעל לשינוי שיטת חישוב הארנונה - הבטחה שישראלים רבים ישמחו שתתממש.