למי להצביע בבחירות? מדובר בשאלה לא פשוטה עבורו רובנו. אבל לדור הצעיר, אלה שבוחרים בפעם הראשונה או השנייה השאלה הזאת קשה אפילו יותר. בדיוק מהסיבה הזאת, אלה גל, תלמידת כיתה יב' מירושלים החליטה למצוא לבעיה פתרון.
"לקראת הבחירות התחלתי לחשוב על זה שלצערנו יש כל כך הרבה אנשים שמקבלים את זכות הבחירה ולא משתמשים בה כמו שצריך. בדרך כלל מה שקורה הוא שנופלים לטרנדים חברתיים ולמסורות משפחתיות במקום לשבת ולבדוק מה באמת עומד מאחורי המפלגה שאנחנו רוצים לבחור בה", היא אומרת., "אני רואה את זה כבעיה שצריך לתקן, בעיקר בקרב בני הנוער והחבר'ה הצעירים שעכשיו מגבשים דעה".
כדי לפתור את הבעיה, הקימה גל פרויקט בשם "משפיע" שמטרתו להפגיש בין פוליטיקאים וצעירים ולהעניק לבני 18-25 את הכלים לבחור בחירה מודעת ואמתית. המפגש יתקיים ביום חמישי ה-12.3 בשעה 18:00 במתחם התחנה הישנה בירושלים. לטובת העניין היא רתמה גם את מועצת הנוער של ירושלים, אגודת הסטודנטים וגורמים נוספים.
"ראינו כמה פאנלים בהם הפוליטיקאים בעיקר רבים אחד עם השני ושהנוער יוצא מהם מתוסכל עוד יותר ולכן חשבנו על קונספט שהוא קצת שונה, שיתחיל בהרצאה על חשיבה ביקורתית וחשיבותו של הקול הצעיר וימשיך בהצגת הנציגים (נציגה של כל מפלגה מציג את עצמו במשך 5 דקות) וימשיך ל'שוק מפלגות' שנועד ליצור מפגש אינטימי יותר בין הבוחר לנבחר – כל מפלגה מקימה דוכן והצעירים מסתובבים בין הדוכנים ומוזמנים לדבר עם נציגי המפלגות השונות ונציגיהם, לשאול שאלות ולנהל שיחה בלתי אמצעית. לסיום נביא צמד דיג'יים שיערכו מסיבה במקום כדי להזכיר שפוליטיקה יכולה להיות גם כיפית ולא רק דבר מתסכל והיא מתאימה גם לצעירים".
גל, הלוקחת חלק בתוכנית לפיתוח מנהיגות "ליד", מסבירה כי המניע שלה ליזום את האירוע היה ההתלבטות האישית שלה בנושא בפעם הראשונה. "הדרייב המרכזי שלי היה העובדה שבעוד יומיים אהיה בת 18 ולכן בבחירות הקרובות כבר תהייה לי זכות בחירה", היא מספרת ומסבירה שהיא "מגדירה את עצמי כמי שמעורבת פוליטית ומתעניינת בתחום, אבל אני חושבת שגם אני צריכה לשבת וללמוד".
עד כה אישרו את הגעתן נציגי המפלגות "כולנו", "מרצ", "ישראל ביתנו" ו"הליכוד". "ההתנהלות מול נציגי המפלגות הייתה החלק המסובך", מסבירה גל, "מצד אחד כולם נורא שמחו על היוזמה של צעירים, אבל מצד שני להביא אותם לאירוע זה כבר משהו אחר. אנחנו מקווים שתהייה בסופו של דבר נציגות לכולם".