האם נפתלי בנט חוזר? לראש הממשלה החליפי, שנמצא בחופשה ארוכה בדרום איטליה אחרי כהונתו כראש הממשלה, הוצג מחקר עומק ושורת סקרים שמעלים שמפלגה בראשותו תעבור את אחוז החסימה בבטחה – כך פורסם הערב (שישי) לראשונה ב"אולפן שישי". לפי הנתונים, המפלגה תהפוך ל"לשון המאזניים" ותיקח קולות בעיקר מיאיר לפיד ובני גנץ - אך גם מפלח המתלבטים, ברובם המכריע דתיים לאומיים.
פנינו ללשכת בנט ולא קיבלנו תגובה רשמית. בסביבת בנט אמרו כי לאחר שנה משמעותית מאוד כראש הממשלה כוונת בנט הייתה ועודנה לצאת מהפוליטיקה לתקופה מסוימת.
אם בנט יתמודד, הוא לא ירוץ מול שותפתו, יו"ר הרוח הציונית איילת שקד, שמדשדשת בסקרים. לא ברור אם ב-13 ימים הקרובים הוא יקבל ממנה קריאה לעזור לחלץ את העגלה מהבוץ. "הגרוש ללירה" שחסר נמצא בדיוק בקרב המצביעים שלא בטוח שאהבו את "ממשלת השינוי", אך מחפשים פתרון ביניים בדמות מפלגה שתפתור את המשבר. לשקד ככל הנראה אין מספיק כוח לעשות את זה ואולי לבנט יש.
בריאיון אחרון שהעניק לדנה ויס לפני כחודשיים ב"חדשות סוף השבוע", סיפר בנט כי לא החליט עדיין לגבי עתידו. "אני ארצה לשוב", אמר. "אני חושב שהייתי ראש ממשלה שניסה לעשות טוב לעם שלו ולארץ שלו. אני חושב שהצלחתי והקדוש ברוך הוא ועם ישראל ייקבעו".
פחות מ-3% מתלבטים בין הגושים
מכל הנושאים שמקיפים את חיינו: איראן, יוקר המחיה, משילות וריבונות – יש בסוף כמה פרמטרים שלכולם ברור שהם יכריעו את הבחירות. הראשון שבהם הוא אחוזי המתלבטים: מבדיקה של מנו גבע עולה כי בתוך הגושים יש 6% מתלבטים בלבד ובין הגושים פחות מ-3% לפי הסקר האחרון. אלו אחוזים מאוד נמוכים ביחס לנקודת הזמן הזאת עד לבחירות. זה אומר שתזוזות דרמטיות, אולי בניגוד לפעמים קודמות בתוך הגושים, לא יהיו, בטח שלא בין הגושים.
הדבר השני והמעניין, שעליו יוכרעו הבחירות האלה, הוא אחוז ההצבעה במגזר הערבי. על פי כל הסקרים ובמיוחד אלו שנערכים במגזר עצמו, רק 40% מהציבור הערבי מתכוון להגיע להצביע. גם אם האחוז יעלה, זה נתון לא טוב מבחינת החברה הערבית, נתון גרוע מבחינת לפיד ונתון מצוין מבחינת נתניהו.
זו הסיבה שבשבועיים האחרונים אנחנו רואים קצת "הנמכת ווליום" בנוגע לקמפיין הערבים של נתניהו וחזרה לקמפיין יוקר המחייה. זה לא אומר שלא נשמע את הביטוי "ממשלת האחים המוסלמים" וכדומה, אך זה אומר שנתניהו מבין שאסור לו לעורר את המצביעים הערבים.