אפקט האיחודים שבדרך? 81 ימים לבחירות - ורק עוד חודש ימים עד למועד סגירת הרשימות לכנסת ה-24, שיהווה נקודת זמן משמעותית מאוד במערכת הבחירות הזו. עד ל-4 בפברואר, צפוים להתרחש חיבורים שונים בין רשימות - וייתכן שיתרחשו גם פיצולים - וכולם ישפיעו במידה לא מבוטלת על התוצאות. אז מה יכול לשנות את הדינמיקה של הבחירות הללו?
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
נדמה שהאיחוד הסביר ביותר עשוי להתרחש בין "יש עתיד" של יאיר לפיד למפלגתו החדשה של רון חולדאי, "הישראלים". חיבור כזה יכול להוביל לכך שהמפלגה המאוחדת הזו תזכה ליותר מ-20 מנדטים - ובכך תהפוך למפלגה השנייה שתהיה עם קידומת "2" חוץ מהליכוד - ובכך, למעשה, ייווצר מעין קרב ראש בראש.
לפי סקר המנדטים האחרון של חדשות 12 שפורסם שלשום, מפלגה מאוחדת של לפיד וחולדאי מניבה 21 מנדטים - אלא שזהו בדיוק כוחם האלקטורלי של השניים - וחיבור לא גורם לגידול בכוחם. בתרחיש שבו לפיד וחולדאי לא מתאחדים, לפיד זוכה ב-13 מנדטים וחולדאי ב-8 בלבד. ההערכה היא שחולדאי לא יעבור את לפיד במספר המנדטים - ולכן, נראה שלפיד יהיה זה שיוביל את האיחוד הזה - אם וכאשר יתרחש.
עם מי תתאחד מפלגת העבודה - ומה יעלה בגורל הרשימה המשותפת?
על רקע הקולות הנשמעים במפלגת העבודה להוביל לאיחוד - ולא סתם נשמעים קולות כאלה, כיוון שהמפלגה לא עוברת את אחוז החסימה בסקרים כבר תקופה ארוכה - גורמים במפלגתו של חולדאי אומרים שאם רוצים שם לחשוב על איחוד איתם, הם צריכים לשלוח הביתה את יושב הראש עמיר פרץ ואת איציק שמולי, שנכנסו שניהם לממשלת נתניהו-גנץ.
אתגר נוסף שמקשה על איחוד אפשרי של מפלגת העבודה עם מפלגה אחרת הוא המאבקים הפנימיים בתוכה. ח"כ מרב מיכאלי, שסירבה להיות חלק מהקואליציה, הגישה ערעורים על מנת שייערכו פריימריז במפלגה - ונראה שעד שתתקבל ההכרעה בסוגייה, כבר יגיע מועד סגירת הרשימות וכמעט לא יישאר זמן למשא ומתן לאיחוד כלשהו.
ברשימה המשותפת, נראה שהפילוג קרוב מאי פעם – והדבר תלוי במידת מה באחד מבכיריה, ח"כ אחמד טיבי, שעומד בראש מפלגת תע"ל. אם טיבי יבחר לרוץ יחד עם רע"מ בבחירות - הדבר יגביר את התמריץ לפירוק, אם יבחר שלא ללכת איתם - הרשימה המשותפת תישאר יחד.
מפלגות רבות שלא עוברות את אחוז החסימה צפויות להמשיך ולנהל מגעים לאיחוד - וגם מפלגות שמצויות בסכנה ממשית להיעלם ובהן כחול לבן של גנץ, שנכון לעכשיו, צפויה לרוץ לבדה בבחירות - זאת גם לאחר הנטישה ההמונית של רבים מבכיריה. אם מפלגה כמו כחול לבן תתמודד לבסוף לבדה ולא תעבור את אחוז החסימה, זה עשוי להשפיע באופן מהותי על התוצאות.