מוריס טייה היה עילוי בעולם ההיאבקות בתקופתו – אבל רבים היום מכירים אותו מסיבה אחרת לגמרי. לאורך השנים עלתה סברה שהוא ההשראה מאחורי הדמות המצוירת "שרק", בגלל תווי הפנים הייחודיים של הצרפתי המגודל.
טייה נולד בהרי האוראל, רוסיה, ועבר לצרפת בגיל צעיר יחד עם אימו בעקבות מות אביו. הוא חי בעיר ריימס, צפון-מזרח המדינה, שם הוא למד שירה וחלם להפוך לשחקן מצליח. בגיל 17, הוא הבחין בנפיחות יוצאת דופן בכפות ידיו, רגליו וראשו, ולאחר בדיקת רופא אובחן עם אקרומגליה – מחלה נדירה שגורמת לנפיחות ברקמות רכות כתוצאה מהפרשה לא תקינה של הורמון הגדילה. למרות זאת, הוא לא נתן למצבו הרפואי להשפיע על הדחף שלו להצליח.
אחרי תקופת התיכון, טייה סיים את לימודי התואר שלו במשפטים באוניברסיטת טולוז, ולאחר מכן התגייס לחיל הים הצרפתי – שם הוא שירת במשך 5 שנים בתור מכונאי. בשנת 1937, הוא הכיר את המתאבק המקצועי קרל פוילו וזה שכנע אותו להיכנס לתחום. הוא התאמן במשך שנתיים, וזמן קצר לפני פרוץ מלחמת העולם ה-2 היגר לארה"ב.
זמן קצר אחרי הגעתו לאמריקה, טייה תפס את תשומת ליבו של פול באוסר – אחד מאמרגני ההיאבקות הגדולים של תקופתו – שזיהה את הפוטנציאל החבוי של הצרפתי והחתים אותו מיד על סדרת קרבות. במשך יותר משנה וחצי, טייה, שקיבל את הכינוי "המלאך הצרפתי", היה בלתי ניתן לעצירה. הוא זכה במספר אליפויות עולם, תארים ואפילו הופיע באירועים בינלאומיים.
טייה החזיק מעמד בתעשיית ההיאבקות המקצועית עד תחילת שנות ה-50, לפני שהתמודד עם בעיות בריאותיות – בעיקר בתפקוד הלב. מעבר לזה, באותם שנים נכנסו לתעשייה אנשים עם גימיק "מלאך" דומה לשלו, מה שגרם לקהל לאבד עניין, ובסופו של דבר הוביל לכך שאמרגנים הפסיקו להזמין אותו לאירועים.
הקרב האחרון שלו נערך בסינגפור בפברואר 1953, במסגרת אירוע של ארגון ה-NWA. הוא הפסיד למתאבק הבריטי ברט אסירטי ופרש סופית מהתחום. שנה לאחר מכן, הוא הלך לעולמו בגיל 51 כתוצאה ממחלת לב.
השראה לשרק?
בשנת 2001 יצא לאקרנים "שרק", בכיכובו של הקומיקאי מייק מאיירס שדיבב את המפלץ הירוק. בעקבות הצלחתו של סרט האנימציה, רבים הבחינו בדמיון שבין הופעתו החיצונית של שרק וזו של "המלאך הצרפתי".
מפיקי סרט האנימציה מעולם לא אישרו את הטענות שמוריס טייה היה ההשראה לדמותו של שרק, אבל גם לא הכחישו אותן. בשנת 2014, אתר ה-Huffington Post התייחס לתאוריה ואף פרסם תמונות של המפלץ והמתאבק אחד ליד השני בפוזות דומות – מה שגרם לרבים לתהות שאולי באמת יש אמת בדבר.