חוקרים מרחבי העולם קראו להגדיר אזורים מסוימים בתור "מתחמים ללא סלפי", זאת בעקבות נתוני התמותה המדאיגים כתוצאה מניסיונות סלפי כושלים. האובססיה של צלמים חובבים לצילום תמונת הסלפי המושלמת גבתה את חייהם של יותר מ-330 בני אדם בשנים האחרונות – חלקם נפלו אל מותם, אחרים טבעו והיו גם כמה שהתחשמלו למוות.
מספר הטרגדיות הגבוה ביותר כתוצאה מסלפי נרשם בהודו (176 הרוגים ופצועים), ארה"ב (26 הרוגים ופצועים) ורוסיה (19 הרוגים ופצועים). מחקרים מצביעים שהמקום המסוכן ביותר לערוך בו סלפי הוא בסמוך לפסי רכבת, שם אנשים לרוב נדרסים או מתחשמלים למוות.
באוגוסט של השנה שעברה נדרס למוות טבי פוסטיו, מוזיקאי בן 29, בזמן שערך שידור חי ממכוניתו בחשבון הפייסבוק שלו. בשידור שהפך לוויראלי נראו רגעיו האחרונים של הזמר כשהוא הביט במצלמת הטלפון שלו ונשף עליה עשן סיגריה, לפני שראה את הרכבת שועטת לעברו.
#PrevenciònEsLaTarea no arriesgues tu vida por un SELFIE, es más importante perder un minuto en la vida que la vida en un minuto. Cuidarte #NoEsUnJuego @VOSTpanama pic.twitter.com/D0nztcy6Rg
— Bomberos De Panamá (@BCBRP) October 12, 2018
במחקר שנערך באתר Inkfi נמצא ש-62 בני אדם נהרגו או נפצעו כתוצאה מסלפי בסמוך לפסי רכבת. מוקד סכנה נוסף להצטלם בו הוא באזור מצוקים, שם נהרגו ונפצעו לאורך השנים 38 בני אדם.
בקיץ בשנה שעברה דיווחנו על תקרית ברוסיה שבמהלכה אישה בת 34 נפלה אל מותה אחרי שערכה סלפי על ההר באזר קרסנויארסק במרכז המדינה. הקורבן, אם ל-2, תועדה על ידי חבריה מנסה לטפס בחזרה אל מסלול ההליכה ואז מחליקה אל מעבר למצוק בגובה של כ-50 מטרים. היא נהרגה במקום.
מקרים דומים קרו ברחבי העולם בשנה האחרונה. בספטמבר האחרון שתי נערות מברזיל צנחו אל מותן ממצוק בגובה של 30 מטרים, אחרי שניסו לעשות סלפי. כמה דקות מוקדם יותר הן עוד הספיקו לפרסם כמה תמונות מהמקום ברשתות החברתיות. באינדונזיה גבר בן 25 החליק ממפל מים בדרום האי סומטרה ונהרג מהנפילה – גם במקרה זה בעקבות ניסיון לצלם סלפי.
רשימת המדינות עם הכי הרבה מקרי מוות כתוצאה מסלפי:
הודו – 176 קורבנות
ארה"ב – 26 קורבנו
רוסיה – 19 קורבנות
פקיסטן – 8 קורבנות
אוסטרליה – 6 קורבנות
ברזיל, קרואטיה ספרד – 5 קורבנות
בריטניה – 4 קורבנות
קולומביה, אינדונזיה, איטליה, מקסיקו – 3 קורבנות
גרמניה, סין, פרו – 2 קורבנות
הונג קונג, הונגריה, אירלנד – קורבן אחד
גם בגופי מים, כמו נהרות ואגמים, ניסיונות לצילום סלפי עלולים להסתיים באסון. על פי הנתונים, 24 בני אדם נהרגו לאורך השנים בניסיון לתפוס את התמונה המושלמת, כולל מקרה אחד טרגי מאוד בהודו שבו 4 בני אדם טבעו למוות אחרי שנפלו מסכר אל תוך נהר גועש.
התקרית התחוללה במדינת טאמיל נאדו, דרום הודו, בעיצומה של חתונה. בני המשפחה התקבצו לתמונה משותפת על סכר פמבר, ואחד מאחיה של הכלה החליק והפיל למים אותה, את בעלה ועוד שלושה בני משפחה. הבעל הצליח לשרוד את התקרית, אבל אשתו הטרייה טבעה למוות בתאונה הטרגית.
מסקנה? פשוט מאוד: אל תסכנו את חייכם בשביל סלפי. אומרים שתמונה אחת שווה אלף מילים, אבל היא לעולם לא תהיה שווה את החיים שלכם.