מדוח שערכה ממשלת אוסטרליה ופורסם היום עולה כי הקואלות ייכחדו במדינת ניו סאות' ויילס לפני שנת 2050, אלא אם כן הממשלה תתערב באופן דחוף ותמנע את אובדן בתי הגידול. ניו סאות' ויילס היא אחת ממדינות אוסטרליה, והיא הוותיקה ובעלת מספר התושבים הרב ביותר מבין המדינות.
בדוח החקירה נכתב כי הערכות קודמות של הממשלה בדבר 36 אלף קואלות בניו סאות' ויילס הן מיושנות ואינן אמינות, מכיוון שהן לא לוקחות בחשבון את השרפות באוסטרליה בשנים 2019-2020, שחיסלו כ-24 אחוזים משטח בית הגידול של הקואלות.
"בהתחשב בהיקף האובדן כתוצאה מהשרפות, הוועדה מאמינה שהקואלה תיכחד בניו סאות' ויילס הרבה לפני שנת 2050, וכי נדרשת התערבות ממשלתית דחופה כדי להגן על בית הגידול שלה ולהתמודד עם כל האיומים על המשך הישרדותה", כך נכתב בדוח.
למרות שאובדן בתי הגידול של הקואלות נותר האיום הגדול ביותר על הישרדותן, כריתת היערות לא הפסיקה ונמשכה במשך שנים. "החוקים הנוכחיים אינם מספקים", אמרה בתגובה קייט פאהרמן, נציגת מפלגת הירוקים בפרלמנט האוסטרלי. "חייבת להיות עלייה משמעותית בהגנה על בתי הגידול של הקואלות מפני כריתת עצים, כרייה, פינוי קרקע ופיתוח עירוני".
על פי הדוח, ממשלת ניו סאות' ווילס, בהנהגתה של ראש הממשלה גלדיס ברג'יקיאן, צריכה לנקוט בפעולה משמעותית יותר כדי להבטיח את הישרדות המין. כמו כן, צוין כי שינויי האקלים כבר השפיעו באופן חמור על אוכלוסיות הקואלות, בין היתר על ידי ירידה באיכות התזונה של עלי האקליפטוס שהן ניזונות מהן, וכן מאיומים סביבתיים שנגרמים כתוצאה ממשבר האקלים, כמו בצורות ושרפות.
בין 42 ההמלצות המופיעות בדוח, נקבע שהממשלה צריכה לקבוע בדחיפות ביחד עם המדען והמהנדס הראשי של ניו סאות' ווילס את השיטה המתאימה ביותר לאמוד את מספרן של הקואלות, וכי שיטה זו תהפוך לתקן בכל המדינות באוסטרליה. המלצות נוספות הן לתת עדיפות להגנה על בית הגידול של הקואלות בתכנון עירוני, לממן מועצות מקומיות ששומרות על הקואלות ולאסור כריתת עצים עתיקים ביערות.
ביחס לאיום השרפות, הממשלה ממליצה להשתמש בכלבי בילוש וברחפנים כדי להציל את הקואלות משטחי האש. יש לציין, כי אמנם השרפות החמירו את אובדן בתי הגידול של הקואלות והפנו זרקור עולמי אל התופעה, אולם סכנת ההכחדה והאיומים על הישרדות המין – היו קיימים הרבה לפני כן.
עוד המלצה שהופיעה בדוח היא להקים פארק לאומי גדול לקואלות בשטח גדול של 1,750,000 דונם ביערות, שיצטרפו לאזור המוגנים הקיימים כבר במדינה.