אמש (חמישי), במערכון של התוכנית "זהו זה" ששודרה בערוץ כאן 11, הוצג חיקוי של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בסצנה המדוברת, נראה רה"מ מדבר אל אזרחי ישראל ולאחר מכן אל תמונה שלו מן העבר, תוך שהוא מזכיר את שירותו בסיירת מטכ"ל. 

"ערוץ תעמולה שמקדם סרבנות ופוגע במורל הלאומי"

במפלגת הליכוד סברו כי המערכון מזלזל בזכרו של יוני נתניהו ז"ל, אחיו הגדול של רה"מ - ככל הנראה מאחר והחשיבו את נתניהו הצעיר לאחיו שנפל במבצע אנטבה (או "מבצע יונתן"). בליכוד שחררו הודעת תגובה בהתאם, בה נכתב כי המערכון הינו "מנצל ומבזה את זכרו של יוני נתניהו ז"ל", וכי ערוץ כאן 11 "ממומן ע"י הציבור - אבל כבר מזמן אינו מייצג אותו. במקום, הוא פועל כשופר של קבוצת שמאל קטנה ורדיקלית".

עוד נכתב בהודעת הליכוד הראשונה כי ערוץ 11 הינו "ערוץ תעמולה שמקדם סרבנות ופוגע במורל הלאומי של מדינת ישראל". לצד זאת, נכתב: "בזמן שיוני נתניהו ז"ל הוא גיבור ישראל, עבור כאן 11 הוא מושא לבוז ולעג. אין גבול לטרלול. ערוץ 11 הוא לא לגיטימי".

חמשת המופלאים - "זהו זה" במסע מרגש
עוררו את זעם הליכוד. חברי 'זהו זה', ארכיון

בכאן 11 הגיבו לדברי הליכוד: "בניגוד גמור לטענות הליכוד, בתוכנית 'זהו זה' ששודרה אתמול - לא שודר מערכון שהזכיר את יוני נתניהו ז"ל, והתוכנית לא פגעה בזכרו של יוני. אכן שודר מערכון סאטירי בעניין ראש הממשלה, שבו מופיעה תמונתו של בנימין נתניהו הצעיר, ולא של יוני נתניהו ז"ל. חבל שבדוברות הליכוד מיהרו (שוב) להשתלח באנשי התאגיד ובעובדיו (שרק היום, לפני שעה קלה, זכו ב-9 פרסי האקדמיה למצוינות בטלוויזיה מתוך 15 פרסים) לפני שבדקו את הדברים לעומקם".

בעקבות הודעת כאן 11, בליכוד מחקו את תגובתם המקורית והחליפו אותה בהודעה חדשה - שאינה מתייחסת או כלל מזכירה את דמותו של יוני נתניהו ז"ל. עם זאת, שאר האמירות הקשות נגד תאגיד השידור נותרו כפי שהן בגוף ההודעה.

בנימין ועידו נתניהו מאיזינים להקלטות של יוני (צילום: חדשות 2)
יוני נתניהו ז"ל | צילום: חדשות 2

מדובר בעוד נקודת ציון שלילית במערכת היחסים העכורה בין הממשלה ובין תאגיד השידור הציבורי, לאחר שבסוף חודש ינואר הצעת החוק שמכפיפה לממשלה את מינוי חברי מועצת התאגיד, לפי המלצת שר התקשורת - אושרה בקריאה טרומית במליאת הכנסת.

בין החוקים האחרים שנועדו לפגוע בעצמאות תאגיד השידור וקיבלו אור ירוק להמשך הם החוק להשתלטות פוליטית על תקציב התאגיד, שנועד להכפיף את השידור הציבורי לתקציב המדינה, וחוק "השימוע" לראשי התאגיד, שדורש דוחות שנתיים לוועדת הכלכלה.