נטפליקס תחת מתקפה: ענקית הסטרימינג הודיעה כי תסיר תשעה-עשר סרטים שנכללו בקטגוריית "סיפורים פלסטינים" (Palestinian Stories) שהושקה באוקטובר 2021. בעקבות ההודעה, ארגונים פרו-פלסטינים פרסמו הודעת גינוי ורבים ברשתות החברתיות הודיעו על התנתקות מהשירות. "הגיע הזמן לבטל את נטפליקס", "עושים רצח עם תרבותי לפלסטינים", "נטפליקס עשתה זאת בעקבות לחץ מהקהילה היהודית. פתטיים ופחדנים", צייצו משתמשים שונים ב-X.
בנטפליקס הסבירו כי לא מדובר באג'נדה, שכן הסרטים יורדו מהשירות שתוקף עסקת רכישת הזכויות על הסרטים - יפוג. "אנחנו מודאגים מאוד מההחלטה של נטפליקס למחוק לפחות 19 סרטים של יוצרי קולנוע פלסטינים או על סיפורים פלסטינים מהפלטפורמה", כתב ארגון זכויות האדם Freedom Forward במכתב שפורסם באתר האינטרנט שלהם, ברקע המלחמה בעזה. "נטפליקס מחקה כמעט את כל הסרטים הפלסטינים שלה ולא הצליחה להסביר מדוע, למרות הזעקה של אלפי אנשים ברשתות החברתיות".
@netflix recently removed 19 films from its "Palestinian Stories" collection, citing expired licenses. But these stories are crucial—especially now. These films offer a rare and valuable perspective on Palestinian culture, struggles, and resilience. We can’t let these voices… pic.twitter.com/4JWOqICUzq
— Dee Vee (@DeeVee53657246) October 26, 2024
בתגובה לטענות, בנטפליקס מסרו למגזין Variety: "השקנו את אוסף הסרטים ב-2021 למשך שלוש שנים. הרשיון פג כעת. כמו תמיד, אנחנו ממשיכים להשקיע במגוון רחב של סרטים ותוכניות טלוויזיה איכותיות כדי לענות על הצרכים של המנויים ולתת ביטוי לקולות מרחבי העולם".
ההסבר הזה של נטפליקס לא הניח את הדעת של המוחים שטענו כי ההחלטה מייצגת מגמה רחבה של מחיקת הנרטיב הפלסטיני מהתקשורת הפופולרית. מבקרי ההחלטה דרשו מנטפליקס לשקול מחדש את ההחלטה ורבים ברשתות החברתיות הודיעו, כאמור, כי יבטלו את המנוי לפלטפורמה כאות מחאה.
הקטגורייה המדוברת כללה 32 סרטים עלילתיים ותיעודיים, חלקם חדשים ואחרים כבר נמצאו בשירות. בין היצירות שהיו זמינות לצפייה, ניתן למנות את "המתנה" של פראח נאבולסי, "גן עדן עכשיו" של האני אבו אסעד, "ג'ירפאדה" של רני מסלאחה, "הרגליים של מראדונה" של פיראס חורי ו"התערבות אלוהית" של אליה סולימאן.
בהודעת נטפליקס שפורסמה דאז, צוטטה הבמאית מאי עודה, שאחד מסרטיה הועלה לשירות: "אני שמחה שישנים סוף סוף סרטים פלסטיניים הזמינים לקהל הרחב. בקהילת הקולנוע הפלסטינית אנחנו להוטים לחלוק את הנרטיב עם העולם דרך היצירה האותנטית שלנו, כאלטרנטיבה לדיווחים בחדשות".