המעצר בלבנון - אחרי הריאיון בישראל: פול רוזנהיימר, כתב מלחמות ומשברים עבור העיתון הגרמני הבילד, נעצר בלבנון השבוע - אחרי שהתראיין לכאן 11 הישראלי. "גם חיזבאללה חיפשו אותי, זה היה עניין של זמן", הוא סיפר בריאיון מיוחד ל"חדשות סוף השבוע". "חשבתי על התרחישים הגרועים ביותר". 

"אני שוב במקום בטוח", תיאר רוזנהיימר מגרמניה בתחילת הריאיון. "היה די קשה לצאת מביירות אבל אני במצב טוב וגם צוות הצילום שלי במצב טוב". 

הוא שיתף מדוע בחר להתראיין לערוץ ישראלי - מתוך מדינת אויב. "קיבלתי שיחה ומסרון מקולגה ישראלי שביקש ממני לעלות בשידור חי עבור טלוויזיה ישראלית. כיוון שלא ידעתי שזה אסור, ומשום שאני מאמין בתקשורת חופשית - עשיתי את זה, ואז הסיוט התחיל בבוקר למוחרת".

העיתונאי פול רונצהיימר בריאיון לכאן 11 (צילום: כאן 11)
הריאיון שבגללו פול נעצר | צילום: כאן 11

"פחדתי, חשבתי שאולי הם מוכרים אותי לחיזבאללה"

"היו דפיקות בדלת וחמישה אנשים נכנסו פנימה", שחזר. "הם אמרו, 'יש לנו שאלות שגרתיות. בבקשה, תן לנו את הטלפון שלך, את המצלמות שלך, הכול'". לדבריו, הם לקחו אותו ברכב פרטי ולא אמרו לו לאן. 

"הגענו לאיזשהו מתקן חקירות, לא ראיתי מבחוץ מה הוא היה בדיוק", סיפר. "הם שאלו אותי שאלות: מה עשיתי, מה קרה ביום קודם לכן, ואז הם שאלו אותי על השידור החי שעשיתי עבור הטלוויזיה הישראלית. אמרתי להם 'תראו, לא ידעתי שזה אסור, אני עולה בשידור חי עבור כל מיני ערוצים'".

רוזנהיימר סיפר שאחרי שעתיים של חקירות - עצרו אותו ואת הצלם שלו, שמו להם כיסוי עיניים - והעבירו אותם למתחם אחר. "הם הסיעו אותנו אל מחוץ לביירות, למקום כלשהו", אמר. "לא ידענו לאן אנחנו נוסעים, ובנקודה הזאת פחדתי, כי חשבתי שהם אולי מוכרים אותנו לחיזבאללה. הם לא אמרו לנו מה קורה".

"בסוף הגענו לאיזו תחנה צבאית", שיתף, "וגם שם עמדתי במשך זמן ארוך עם עיניים מכוסות, אזוק בידיים. שוב היו חקירות". רוזנהיימר ניסה לשכנע את החוקרים שהוא עיתונאי, אך הם חשבו שהוא סוכן שפועל עבור ישראל.

ביירות (צילום: AFP)
פול הועבר אל מחוץ לביירות - למתקני חקירה | צילום: AFP

"חיזבאללה חיפש אותי - זה היה עניין של זמן"

"הם שאלו אותי על הקשר שלי לישראל", תיאר. "הם ידעו שראיינתי את ראש הממשלה שלכם לפני מספר חודשים. הם שאלו אותי באיזו תדירות ביקרתי בישראל, הם שאלו אותי על הקשר שלי עם ישראלים, הם ידעו דברים רבים".

"הם שמו אותנו בתא מעצר, ביחד, והם אמרו לנו שאנחנו צריכים לישון פה, ושאולי התובע יגיע למוחרת בבוקר", מסר. "הרגשתי יחסית בסדר בסיטואציה הזאת כי ידעתי שאני לא נמצא עם חיזבאללה באותו זמן. הייתי עם הצבא הלבנוני, עם המודיעין, משהו בסגנון הזה".

לדברי רוזנהיימר, רק מאוחר יותר הוא הבין שחיזבאללה היה בעקבותיו. "הם שיתפו את התמונה שלי בחשבונות שלהם והם חיפשו אותי", אמר. "אז, למעשה, זה היה עניין של זמן".

פעילי חיזבאללה סמוך לגבול עם ישראל (צילום: AP)
פול תיאר שגם חיזבאללה היה בעקבותיו. ארכיון | צילום: AP

השגרירות הגרמנית ועיתון הבילד הפעילו לחצים על מנת לשחררו. "אני לא יודע מה היה קורה אם זה היה אחרת", פירט. "כנראה הייתי נשאר זמן רב יותר במעצר - עוד ימים או אולי שבועות. חשבתי על התרחישים הגרועים ביותר, במיוחד כשנסעתי ברכב ממקום אחד לאחר, בכיסוי עיניים ובאזיקים".

"שוחחתי עם אנשים לבנונים רבים על נסראללה, אנשים מהדרום", שיתף בסוף הריאיון. "הם אמרו לי שהם עדיין מאמינים בנסראללה, שהוא היה אדם טוב. כלומר, עדיין יש לו תמיכה מהאנשים השונים שדיברתי איתם. אבל עם זאת, דיברתי גם עם לבנונים רבים שאולי רואים בכך כהזדמנות ללבנון חדשה". הוא סיפר כי אם תינתן לו ההזדמנות - הוא יחזור ללבנון.