הממשלה אישרה היום (ראשון) את הצעת שר התקשורת שלמה קרעי לכל גופי הממשלה והמתוקצבים על ידה, להפסיק התקשרות עם עיתון "הארץ" בכל דרך שהיא. ההצעה הועלתה כתוספת לסדר היום בממשלה באישורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. 

"ההחלטה הגיעה בעקבות מאמרים רבים שפגעו בלגיטימציה של מדינת ישראל בעולם ובזכותה להגנה עצמית, ובפרט לאור דבריו האחרונים של מו"ל עיתון 'הארץ', עמוס שוקן, שהתבטא בוועידת העיתון בלונדון בדרך של תמיכה בטרור וקריאה להטלת סנקציות נגד הממשלה", טען קרעי. "אין לאפשר מציאות שבה מוציא לאור של עיתון רשמי במדינת ישראל יקרא להטלת סנקציות נגדה ויתמוך באויבי המדינה בעיצומה של מלחמה ועוד ימומן על ידה, בשעה שגופים בינלאומיים פוגעים בלגיטימיות של מדינת ישראל, בזכותה להגנה עצמית ומטילים בפועל סנקציות נגדה ונגד ראשיה". 

עמוס שוקן, 2020 (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)
מו"ל הארץ עמוס שוקן | צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

לפני כחודש כינה שוקן בוועידת "הארץ" בלונדון מחבלים פלסטינים "לוחמי חופש". "לישראל יש ממשלה שמתנגדת להקמת מדינה פלסטינית. למען הגנה על ההתנחלויות, הם מתעלמים מהמחיר של שני הצדדים, בזמן שהם נאבקים בלוחמי חופש פלסטינים שאותם ישראל מכנה 'מחבלים'. המפלט היחיד מממשלת אסון שכזו, הוא לבקש ממדינות אחרות להפעיל לחץ כפי שהן עשו במטרה לסיים את שלטון האפרטהייד בדרום אפריקה". בעקבות דברים אלה, שורה של משרדי ממשלה ובהם הפנים, התחבורה והתפוצות, הורו לעצור את ההתקשרות עם "הארץ". 

בעקבות הסערה, שוקן פרסם הבהרה והסביר: "הייתי צריך לומר: לוחמי חופש, שנוקטים גם שיטות של טרור וצריך להיאבק בו. שימוש בטרור אינו לגיטימי". עיתונאים ב"הארץ" גינו את התבטאויותיו: "מעשי רצח ומתקפות כלפי חפים מפשע אינם אמצעי ראוי להכלה באף מאבק".

לאוניד נבזלין, אחד מבעלי העיתון, התייחס גם הוא לסערה ותקף בחריפות. "הצהרותיו מזעזעות. לא מקובלות ובלתי אנושיות. דבריו מתנגשים עם ערכי העיתון. אני מצר על כך שעמוס ניצל את הבמה והפיץ את דעותיו האישיות והקיצוניות".