לאחר יותר מעשור ש"אונזה" שירתה את קהל לקוחותיה, הבוקר (שני) נודע -N12 כי המסעדה מתכננת לסגור את שעריה לתקופה של מספר חודשים. מטרת המהלך היא לחתוך בהפסדים שנוצרו נוכח המלחמה, וביתר שאת מאז הפיגוע הרצחני בתחנת הרכבת הקלה ביפו, וכן לחשוב על קונספט חדש שיתאים לרוח התקופה.

בשיחה עם אסף ליס, מבעלי המסעדה, הוא מספר על המצב הקשה שהביא אותם לחשב מסלול מחדש: "מאז תחילת המלחמה יש ירידה משמעותית, ומאז הפיגוע ביפו הייתה ירידה עוד יותר משמעותית שהביאה אותנו לחשוב מחדש. עם הכניסה לחורף החלטנו לעצור ולהתארגן על קונספט מעודכן – המקום עדיין מושכר, אבל יותר נכון לעצור את הכול להתארגן מחדש ולפתוח ברגע נכון, בתקווה בעוד כמה חודשים". הוא מוסיף כי "בתור מסעדן ותיק, עדיף לחתוך בהפסדים בזמן והמצב כרגע בשוק הפשפשים קשה מאוד".

אונזה, שנפתחה בשנת 2014, הוקמה על ידי קבוצת "בארכה" שמחזיקה גם במסעדת "משייה" בתל אביב. עם השנים, "אונזה" הפכה לאחד מהמוסדות הבולטים בשוק הפשפשים בזכות השילוב של אוכל רחוב בהשפעה ים-תיכונית. ההודעה על הפסקת הפעילות הזמנית של "אונזה" מעלה שאלות לגבי עתיד הקולינריה התל אביבית בכלל, והאזור של שוק הפשפשים בפרט, שלפני מלחמת חרבות ברזל היה מוקד שוקק של חיי הלילה והאוכל בעיר. 

ללא ספק מדובר בתקופה הקשה ביותר שידע הענף, עם מעל ל-50 מסעדות שנסגרו מתחילת המלחמה. רק ביום חמישי האחרון פרסמנו לראשונה על מסעדת "צ'ינה" בהובלת השף גיל דהאן שנסגרה, וגורמים בענף מתריעים שנוכח המצב, מסעדות רבות עלולות להיסגר.