אישור מהמנהל להסתפר ושכר מעליב: בימים אלה שוקד המפיק יגאל בן דוד (בנדה) על קאמבק של תוכנית הטלוויזיה המיתולוגית "הופה היי", שבמסגרתו אמורים לעלות תוכנית רשת והופעות שאליהם ילוהקו אומנים צעירים, אך בינתיים ההפקה נתקלת בלא מעט מהמורות. רק השבוע שלח תאגיד השידור הישראלי מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים, בטענה כי הזכויות של המותג שייכות לו. כעת, כשההפקה כבר נמצאת בשלב הליהוקים שלה, לידי mako הגיע החוזה שבן דוד מעביר לצעירים שנבחנים לפרויקט - וממנו עולה כי מדובר בתנאים דרקוניים שלא נהוגים בתעשייה. "חוזה עבדות", כפי שכינה זאת בפני mako גורם בכיר בתעשייה.

בין הסעיפים הבולטים בחוזה: האומן נדרש להתחייב להפקה למשך חמש שנים, ובמידה שיבחר לפרוש ממנה בשנה הראשונה שלה שלא מסיבות בריאותיות, הוא ייקנס בכ-200 אלף שקלים. עבור תקופת החזרות למופע, שצפויה לפי החוזה להימשך בין ארבעה לחמישה חודשים, יקבלו המשתתפים בהפקה כ-20 אלף שקלים - כלומר בין 4,000 ל-5,000 שקלים לחודש, פחות משכר המינימום במשק. עוד קובע החוזה כי כשיתקיימו מופעים המשתתפים יקבלו כ-700 שקלים לכל מופע, ובמידה שיימכרו מרצ'נדייז ומוצרים נלווים - האומן יקבל אחוז ורבע מההכנסות. כמו כן, החוזה מחייב את האומנים ל"קוד אתי", שלפיו אסור להם לשנות את המראה שלהם ללא אישור בכתב מהמנהל - כולל תספורות וקעקועים.

גורם בכיר בתעשייה אמר בשיחה עם mako: "זה חוזה שלא היה כמוהו שנים בתעשייה. חוזה עבדות. אם הם היו הולכים לעבוד בארומה או מקדונלד'ס הם היו מקבלים יותר". 

מיגאל בן דוד נמסר: "'הופה היי' הינה הפקה פרטית הפונה לילדים, שאותה אנו רואים קדימה למספר שנים. מתוך המקום הזה, הרבה מחשבה הוכנסה לפרטי ההסכם על מנת להבטיח את הצלחת הלהקה והתאמתה לערכים שהמותג מביא איתו ולקהל היעד הצעיר שלו".


כאמור, בתאגיד השידור הישראלי טוענים כי הזכויות על המותג "הופה היי" בכלל שייכות להם, וחידוש כמו שזה שבן דוד עובד עליו יהווה "הפרה של זכויות היוצרים, הפרה של סימן מסחרי מוכר ואף הפרה חמורה של תנאי ההגבלה של סימן הסחורות תחת סימן המסחר הרשום". המפיק עצמו מסר ל-mako כי "טרם קיבלנו כל פנייה מהתאגיד או מי מטעמם, אך תמיד שמחים להתעדכן מהתקשורת. תגובתנו תינתן כשנבין מה טענותיהם. בינתיים עובדים במרץ על ההפקה המטורפת של 'הופה היי 2025'".

בחודש שעבר החלו האודישנים לסדרת הרשת שמפיק בן דוד, ובמסגרתם 15 צעירים וצעירות הוזמנו לסדנה משותפת לבחינת דינמיקות ואינטראקציה. את הליהוק מנהל מורן מרציאנו לצד בן דוד, יחד עם אבי דור - מחברי הלהקה בגלגולה השני - שיהיה אמון על הבימוי. 

הדמות המזוהה ביותר עם "הופה היי" היא יגאל בשן, שייסד את הלהקה עם עוזי חיטמן, היה חלק ממנה בשני גלגוליה - עד לירידת התוכנית ב-1996, אחרי עשר שנות שידור, ופירוקה הסופי של הלהקה בשנת 2000 - וגם היה זה שכתב את השיר שאת שמו נושאות הלהקה ותוכנית הטלוויזיה. עם היוודע הכוונה של בן דוד לחדש את התוכנית, אלמנתו של בשן, מיקה, סיפרה ל-mako כי איש לא עדכן אותה לגבי הקאמבק, שהיא אינה יודעת שום פרטים בנושא וכי בכוונתה לברר מה המשמעויות המשפטיות יחד עם בנו של עוזי חיטמן, עידו, שמשמש כעורך דין שמתמחה בענייני זכויות יוצרים.

"הופה היי" נוסדה ב-1985, תחילה תחת השם "כמו צועני", על ידי יגאל בשן ועוזי חיטמן, ואליהם הצטרף הכנר יונתן מילר. ב-1986 עלתה בערוץ הראשון התוכנית "הופה היי" בכיכובם של השלושה, שבהמשך גם אימצה כאמור את השם של התוכנית לעצמה. בסוף שנות ה-80 השלישייה המקורית התפרקה, והתוכנית חזרה בהרכב חדש שכלל את בשן מהשלישייה המקורית ואת אהרון פררה ואבי דור. לצד התוכנית המצליחה, לאורך השנים הלהקה הופיעה ברחבי הארץ, והוציאה שורה של אלבומים, קלטות וספרים מצליחים.