הבחירות בארה"ב: בתו של בעלי העיתון "לוס אנג'לס טיימס", ניקה סון-שיונג, חשפה בסוף השבוע כי משפחתה החליטה לסגת מתמיכתה במועמדת הדמוקרטית לנשיאות קמלה האריס ולא לתמוך כעיתון באף אחד מהמועמדים לנשיאות בעקבות ההזדהות של האריס עם ישראל במהלך המלחמה.
סון-שיונג, אקטיביסטית פרו-פלסטינית המזוהה עם השמאל הפרוגרסיבי, צידדה בהחלטת אביה פטריק סון-שיונג שלא להביע תמיכה בהאריס בימים הגורליים לפני הבחירות, שכן לדבריה סגנית הנשיא "מפקחת על מלחמה על ילדים" ברצועת עזה. "יש הרבה מחלוקת ובלבול בנוגע להחלטת אל-איי טיימס שלא לתמוך במועמד לנשיאות", היא כתבה בשרשור ברשת X. "אני סומכת על שיקול דעתה של מועצת העורכים. בשבילי, רצח עם הוא הקו בחול".
There is a lot of controversy and confusion over the LAT’s decision not to endorse a presidential candidate. I trust the Editorial Board’s judgment. For me, genocide is the line in the sand.
— Nika Soon-Shiong (@nikasoonshiong) October 25, 2024
שלשום היא הוסיפה בשיחה עם "ניו יורק טיימס" כי "כאזרחית מדינה שמממנת רצח עם באופן גלוי, וכמשפחה שחוותה את האפרטהייד בדרום אפריקה, ההכרה הייתה הזדמנות לדחות הצדקות לפגיעה נרחבת בעיתונאים ומלחמה מתמשכת נגד ילדים". מעבר להתבטאות הפרטית של בתו של סון-שיונג, מיליארדר סיני שגדל בדרום אפריקה, עשה הון בתעשיית התרופות וקנה את העיתון ב-2018, אין כל אישור לכך מצד העיתון שהמלחמה הנמשכת ברצועה תרמה להחלטת בעליו.
ניקה הסבירה בפוסט שאביה שירת כמנתח לרפואת חירום במרד סווטו ב-1976, במהלכו נהרגו לפחות 176 מפגינים שמחו נגד השלטון הלבן וההפרדה הגזעית באפרטהייד בדרום אפריקה. את המרד של אלפי תלמידים אפריקאים היא השוותה ל"רצח העם הסביר" בעזה: "הרגע הזה דורש התנגדות לפשעים נגד האנושות, טיהור אתני ואפרטהייד, כפי שעשו הוריי בדרום אפריקה. מבחינת המשפחה שלי, אפרטהייד אינו מושג מעורפל". לטענתה, "זה לא פתק הצבעה לטראמפ, זה סירוב לתמוך במועמדת שמפקחת על מלחמה על ילדים. אני גאה בהחלטת העיתון בדיוק כפי שאני בטוחה שאין דבר כזה ילדים של חושך. אין דבר כזה חיות אדם".
למרות תמיכתו המסורתית של העיתון במועמד מסוים בכל מערכת בחירות בארצות הברית משנת 2008, אז תמכו בברק אובמה, לאחרונה דווח כי נאמר למועצת העורכים של ה"טיימס" כי הוחלט שלא לתמוך באף מועמד השנה. כתוצאה מכך, עורכת מדור הדעות בעיתון, מריאל גרזה, הודיעה על התפטרותה וגם העיתונאים הוותיקים רוברט גרין וקארין קליין הלכו בעקבותיה. לפי דיווח בסוכנות הידיעות AP, כוונת המערכת הייתה להביע תמיכה בהאריס.
בעלי העיתון פטריק סון-שיונג הגיב על ההתפטרויות האחרונות ועל גל ביטולי המינויים, בהצהרה שהטילה אשמה על מערכת העיתון: "ניתנה להם ההזדמנות להכין ניתוח עובדתי של כל המדיניות החיובית והשלילית של כל מועמד במהלך כהונתם בבית הלבן, וכיצד המדיניות הזו השפיעה על האומה האמריקנית. מועצת העורכים התבקשה להביא את ההבנה שלהם בנוגע לתוכניות שהציגו המועמדים בקמפיין הבחירות הנוכחי ואת השפעתן הפוטנציאלית על האומה בארבע השנים הבאות. בדרך זו, עם המידע הברור והבלתי מפלגתי זה לצד זה, יכלו הקוראים שלנו להחליט מי ראוי להיות נשיא בארבע השנים הקרובות. במקום לאמץ את הדרך הזו, מערכת העיתון בחרה לשתוק ואני קיבלתי את החלטתם. בבקשה #הצביעו".
ועד עובדי "לוס אנג'לס טיימס" גינה את דבריו של סון-שיונג: "מודאגים מהחלטת בעלי העיתון לחסום את התמיכה המתוכננת במרוץ לנשיאות, ומודאגים עוד יותר מכך שהוא מטיל באופן לא הוגן את האשמה על חברי ועדת העורכים על החלטתו שלא לתמוך באף מועמד. אנחנו עדיין לוחצים לתשובות מהנהלת חדר החדשות בשם החברים שלנו".
בינואר האחרון התפטר העורך הראשי של העיתון, קווין מרידה, בעקבות חילוקי דעות מקצועיים עם סון-שיונג. זאת לאחר שמרידה החליט כי עיתונאים שהצטרפו להצהרת גינוי חריפה נגד ישראל, לא יוכלו לסקר ולדווח אודות המלחמה בעזה. ההחלטה עוררה ביקורת מצד הבעלים, ובעקבות כך מרידה בחר לסיים את תפקידו.
גם העיתון האמריקני המוביל "וושינגטון פוסט", שבבעלות מייסד אמזון ג'ף בזוס, לא יפרסם את תמיכתו המסורתית באחד המועמדים לנשיאות, זאת למרות שכבר הוכן מאמר מערכת שמביע תמיכה בהאריס. הסיבה נוגעת ככל הנראה לאינטרסים העסקיים של בעלי העיתונים מול הממשל האמריקני, אשר חוששים מנקמה של טראמפ אם זה ינצח בבחירות הקרובות.