עשרות שחקניות ושחקנים ישראלים פונים היום (ראשון) לשר התרבות והספורט מיקי זוהר בדרישה שלא להעביר את הרפורמה בענף הקולנוע כמתוכנן. "אל תוריד את המסך על הקולנוע הישראלי, אל תפגע באלפי עובדיו ופרנסתם. אל תצנזר ותשתיק את הפריפריה והשקופים - אל תהיה מירי רגב 2", אומרים בין היתר ששון גבאי, דאנה איבגי, נועה קולר, גילה אלמגור, יפתח קליין, עלמה זק, נלי תגר, לאורה ריבלין, בסרטון מחאה שיוקרן בכנס חירום במסגרת פסטיבל הקולנוע ירושלים.
- זוהר: "הקהל יצטרך לאהוב", בכיר בענף: "ביטול חופש הביטוי"
- "ההבדל בין ישראל לבין רוסיה, זה שעל רוסיה החרם גלוי"
לדברי פורום איגודי היוצרים המאחד את כלל אנשי הענף: "השר מונע דיונים מקצועיים בנושא ועסוק בקידום רפורמה, מבלי שנערכה עבודת מטה רצינית וללא הבנה של ההשלכות ההרסניות בכך על עתיד תעשיית הקולנוע הישראלית ואנשיה. אנחנו קוראים לזוהר ולמועצת הקולנוע תחתיו לתמוך ולחזק אותנו, במקום לעסוק בזמן מלחמה במחטף הרסני. זאת, בהתחשב בכך שעקב הרפורמה עדיין לא נקבע מודל לחלוקת הכספים לקולנוע לשנת 2024, למרות שעברה יותר מחצי שנה. בפועל, השר ומשרדו עוסקים בעיקר בקידום תוכניתם במקום בחלוקת התקציבים שהובטחו והוקפאו".
בסרטון, שהופק על ידי גייל פילוסוף וביימו אמרי דקל קדוש והילה רויזנמן, משתתפים גם אורי גבריאל, יגאל עדיקא, יוסי מרשק, אלברט אילוז, אסי לוי, שרון אלכסנדר, שרה פון שוורצה, אבי גרייניק, אסתי זקהיים, ריטה שוקרון, סוזנה פפיאן, נטע רוט, איימוס איינו, פיני טבגר, לנה פרייפלד, מורן רוזנבלט, אורי הוכמן ועירית קפלן.
"יש לנו תעשיית קולנוע מפוארת וחשוב לשמור עליה ולפתח אותה. לצערנו, הצעדים שמקדם משרד התרבות יביאו לפגיעה בכל מי שמוביל את הקולנוע הישראלי", נמסר משח"ם, ארגון השחקנים והשחקניות. בפורום הדוקומנטרי הוסיפו: "הממשלה מפקירה את הציבור הישראלי פעם אחר פעם. הרפורמה של זוהר פוגעת בראש ובראשונה ביוצרים צעירים, ביצירה תיעודית וביצירה קולנועית מהפריפריה. קוראים לו לשקול מחדש ולבצע שינויים תוך התייעצות איתנו".
באיגוד התסריטאים מחו גם כן: "נכחנו ברבות מהפגישות שקיים השר עם אנשי התעשייה. בכולן הוא שמע את אותם החששות ויחד עם זאת, בוחר השר להמשיך בדרכו מבלי להקשיב לאנשי המקצוע. אנחנו מקווים ששר התרבות יתעשת ויתקן את הרפורמה, כך שתועיל לקולנוע ולחברה הישראלית ולא תפגע בהם".
בריאיון ל-N12 לפני כחודשיים, ענה זוהר על הטענות ואמר: "אנחנו רוצים ליצור מצב שבו הציבור הישראלי הוא זה שקובע מה התוכן שבו יושקע הכסף. כרגע, הרבה מאוד סרטים שהציבור הישראלי שילם עליהם - אלה סרטים שכמעט אף אחד לא ראה". כדי לתקן את מה ששגוי בעיניו, במסגרת השינויים שאם לא יבוטלו ייכנסו לתוקף בינואר, סרט שיצליח בקופות יעניק לקרן תמיכה ניקוד גבוה יותר מסרט שלא הצליח - דהיינו, תקציב גבוה יותר.