יצאו נגד ישראל

סוזן סרנדון 

עם פרוץ המלחמה הדהדה זוכת האוסקר מסרים שנויים במחלוקת נגד ישראל, דיווחים מסולפים על המתרחש במלחמה (כמו דיווח על כך שישראל "הרגה בעצמה את אזרחיה ב-7 באוקטובר") והגדילה כשאמרה במהלך הפגנה: "הרבה מפחדים להיות יהודים בזמנים אלה ומקבלים טעימה לאיך זה להיות מוסלמי בארצות הברית". על חלק מההתבטאויות סרנדון התנצלה, אך הדברים החריפים בעלי הניחוח האנטישמי שהשמיעה הובילו להחלטה של סוכנות השחקנים שייצגה אותה להוקיע אותה משורותיה.

האחיות חדיד

בלה וג'יג'י חדיד, שתי האחיות הדוגמניות ממוצא פלסטיני, בנותיו של יזם הנדל"ן מוחמד חדיד שנולד למשפחה מוסלמית מנצרת, ניצבות בשנים האחרונות בחזית המאבק ברשת למען הנרטיב הפלסטיני. בכמה הזדמנויות שיתפו השתיים תמונות ותיעודים שהגיעו ממחוזות מוכי סכסוך אחרים בעולם, כמו באפריל השנה, כאשר בלה חדיד העלתה תמונות של ילדים סורים שעוברים תופת תחת משטר בשאר אסד וטענה כי מדובר בפלסטינים שנעקרו מבתיהם בעקבות תקיפות צה"ל.

רוג'ר ווטרס

בניגוד לאחרים שקוראים להפסקת אש אך גם מקפידים לקרוא לשחרור החטופים, מייסד להקת "פינק פלויד" ופעיל BDS הנמרץ הצדיק את הטבח בעוטף באומרו כי "מוסרי להתנגד לכיבוש", לא פחות. בריאיון לעיתונאי גלן גרינוולד חודש אחרי שפרצה המלחמה, המוזיקאי אף הטיל ספק בפשעים שביצעו מחבלי חמאס: "אנחנו לא יודעים מה הם באמת עשו". בשל התבטאויותיו המקוממות והאנטישמיות ביטלה חברת התקליטים BMG את חוזה ההפצה שלה עם האומן.

 

אריק קלפטון, רוג'ר ווטרס (צילום: GettyImages, Twitter)
רוג'ר ווטרס ואריק קלפטון | צילום: GettyImages, Twitter

אריק קלפטון

הזמר נצפה בהופעותיו האחרונות מנגן על גיטרה בצבעי פלסטין. בסוף 2023 הוציא קלפטון בן ה-79 את השר Voice of a Child, שהקליפ המלווה לו מציג מראות חורבן והרס מעזה, לצד התעלמות מטבח 7 באוקטובר. לאחרונה הביע אגדת הרוק תמיכה בחברו רוג'ר ווטרס: "הוא הולך בדרך שלו וצריך הרבה אומץ בשביל זה. הוא סובל מזה מאוד. ראיתי אותו יושב לצד החלון בדמעות".

ברית במשבר - פרויקט מיוחד

דה וויקנד

אחד מכוכבי הפופ הגדולים והמצליחים בעולם תרם מיליוני דולרים לסיוע לעזה. לפי דיווחים מעבר לים, הזמר במערכת יחסים עם סימי קאדרה, אחת מצמד הדוגמניות ממוצא פלסטיני סימי הייז. השתיים עלו לכותרות בישראל אחרי שהביעו דעות אנטי-ישראליות נרחצות והפיצו דיווחים שקריים. ב-2021, על רקע עימותים בשכונת שיח' ג'ראח בירושלים, הביע סולידריות דה וויקנד בסדרה של סטוריז שהעלה לחשבון האינסטגרם שלו עם הפלסטינים.

דה וויקנד (צילום: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic, getty images)
דה וויקנד. תרם מיליונים לעזה | צילום: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic, getty images

ג'ו רוגן

הקומיקאי השנוי במחלוקת ומגיש הפודקאסט הפופולרי בעולם טען כי ההפצצות של ישראל ברצועת עזה מובילות לרצח עם. "הם (ישראל) תמיד אומרים שהם מכוונים רק לחמאס, וכל היתר קורבנות. עברתם את השואה ועכשיו אתם מוכנים לעשות את זה?" אמר בפרק שעלה במסגרת ההסכת The Joe Rogan Experience.

דואה ליפה 

הכוכבת האלבנית-בריטית, שבעבר ניהלה מערכת יחסים עם האח לבית משפחת חדיד, אנואר, אומנם אמרה בריאיון למגזין רולינג סטון כי היא "לא מקבלת את מה שחמאס עשה. אני מרגישה רע כל כך על כל ישראלי שאיבד את חייו ועל מה שקרה ב-7 באוקטובר", אך הדגישה: "צריך לראות כמה אנשים מתו בעזה ועל האזרחים החפים מפשע". בפוסט שפרסמה בסוף חודש מאי התייחסה לדיווחים על הפעילות של צה"ל ברפיח וכתבה: "אין הצדקה לשרפת תינוקות חיים. כל העולם צריך להתגייס כדי לעצור את רצח העם שישראל מבצעת. גלו סולידריות עם עזה". 

דואה ליפה (צילום: instagram)
הסטורי שפרסמה דואה ליפה אחרי פעילות צה"ל ברפיח | צילום: instagram

 

ג'ונתן גלייזר

הבמאי היהודי-אמריקני שזכה באוסקר על סרטו "אזור העניין" המגולל את סיפורו של מפקד אושוויץ, ניצל את נאום הזכייה שלו כדי לבקר את ישראל. "כל הבחירות שלנו נעשו כדי לשקף ולעמת אותנו עם ההווה. הסרט שלנו מראה לאן דה-הומניזציה מובילה במקרה הגרוע ביותר. אנחנו עומדים כאן כמי שמסרבים לראות את היהודים והשואה נחטפים בידי כיבוש שהוביל לסכסוך".


מארק רפאלו

גם בימים רגועים יותר רפאלו הוא אחד מהמקטרגים הגדולים של ישראל. מעבר זריז על עמוד הטוויטר של של השחקן, שהשתתף בין היתר בסרטים "הנוקמים", "מסכנים שכאלה" ו"פתאום 30", מעלה שורה של התבטאויות נגד ישראל ופעולותיה. על השטיח האדום בטקס האוסקר 2024 ענד את אותה סיכה אדומה מדוברת (שענדו גם בילי אייליש, רמי יוסף, וריז אחמד) המזוהה עם Artists4Ceasefire, הקוראים להפסקת אש. 

מארק רפאלו, 2019 (צילום: Shannon Finney, Getty images)
מארק רפאלו | צילום: Shannon Finney, Getty images

חואקין פיניקס 

פיניקס השתתף בפרויקט "קולנוע עבור עזה" (Cinema for Gaza), שבמסגרתו נרתמו יוצרים, במאים ושחקנים לסייע לתושבי הרצועה. אחד הפריטים שהועמדו למכירה פומבית במסגרת המכרז,: פוסטר של הסרט "הג'וקר" חתום בידי השחקן היהודי. הוא תרם גם את כרזת הסרט "אף פעם לא באמת הייתי כאן", שעליה חתם עם הבמאית לין רמזי.

חואקין פיניקס באוסקר 2020 (צילום: Kevin Winter/Getty Images)
חואקין פיניקס | צילום: Kevin Winter/Getty Images

אנג'לינה ג'ולי

אחרי שגינתה את מתקפת הפתע של חמאס וציינה כי מדובר ב"מעשה טרור" וקראה להחזרתם של החטופים למשפחותיהם, השחקנית והבמאית מתחה ביקורת חריפה נגד אחת ההפצצות הישראליות במחנה הפליטים ג'באליה, שבו פעל צה"ל נגד מעוז חמאס, וטענה כי זו "הפצצה מכוונת של אוכלוסייה לכודה". היא הוסיפה שהרצועה היא "בית סוהר פתוח כבר כמעט שני עשורים והופכת במהירות לקבר אחים" והאשימה את המעצמות שהביעו תמיכה בישראל. שבוע לאחר מכן, נשיא המדינה יצחק הרצוג תקף כי ג'ולי "מעולם לא יצאה לבדוק את העובדות בעזה".

אנני לנוקס

הזמרת הבריטית, לשעבר סולנית ההרכב יורית'מיקס, קראה להפסקת אש ברצועה מעל במת טקס הגראמי האחרון אך לא הזכירה את החטופים. בינואר שיתפה פוסט של ארגון האו"ם לקידום נשים (UN Women) שטען כי ישראל הורגת שתי אימהות ברצועה בכל שעה. לצד זאת כתבה הזמרת, שהצהירה בעבר כי לא תופיע בישראל "בגלל הכיבוש": "תפסיקו את הברבריות הזו עכשיו". לנוקס הייתה נשואה לבמאי הקולנוע הישראלי אורי פרוכטמן ולהם שתי בנות, לולה וטלי לנוקס.

סיזה

אומנית ההיפ הופ הפופולרית הניפה דגל פלסטין בהופעותיה בחודשים האחרונים, כחלק מסיבוב ההופעות לקידום אלבומה המדובר SOS. 

ראמי יוסף

הקומיקאי והשחקן ראמי יוסף, מוסלמי שגדל בניו ג'רזי להורים שהיגרו ממצרים, ענד בטקס האוסקר את הסיכה האדומה המזוהה עם קבוצת Artists4Ceasfire ("אומנים למען הפסקת אש"). במונולוג הפתיחה שהגיש בתוכנית המערכונים האהובה "סאטרדיי נייט לייב" קרא "לעצור את הסבל" ולשחרר את העם הפלסטיני, אך בו בזמן גם את החטופים. בדצמבר הוא תרם את הכנסותיו ממופע סטנד-אפ לארגונים הומניטריים שפועלים ברצועה.

קייט בלאנשט

השחקנית האוסטרלית משכה אש על השטיח האדום בפסטיבל קאן כשצעדה על השטיח האדום בשמלה בצבעים שחור, לבן, ירוק ואדום שהושלם מהשטיח וגרמה לתהיות - האם מדובר בתמיכה בפלסטינים? אומנם היא לא אישרה, אך גם לא הכחישה. סמוך לפרוץ המלחמה היא חתמה על עצומה הקוראת לנשיא ארה"ב ג'ו ביידן שיפעל להפסקת אש מיידית.

תומכים בישראל

ג'רי סיינפלד

הקומיקאי היהודי-אמריקני נמנה עם התומכים הבולטים בישראל, שגם שמרו על עקביות מאז החלה המלחמה. רק לאחרונה אמר בריאיון לעיתונאית האמריקנית בארי וייס כי "הביקור בישראל אחרי 7 באוקטובר היה החוויה החזקה בחייו". הוא התקשה למצוא מילים, שתק במשך 51 שניות, ואף פרץ בבכי. סיינפלד לא נשבר גם כשמפגינים פרו-פלסטינים תקפו אותו מילולית ברחובות ניו יורק וכינו אותו "תומך ברצח עם", בזמן שהוא חייך ונופף להם לשלום.

ג'רי סיינפלד במטה המשפחות להחזרת החטופים והנעדרים (צילום: מטה המשפחות)
ג'רי סיינפלד במטה משפחות החטופים במהלך ביקורו בישראל | צילום: מטה המשפחות

מייקל דאגלס

דאגלס, שאביו היה יהודי, נחשב לאחד מהתומכים הגדולים של ישראל עוד טרם 7 באוקטובר. בסוף חודש מאי הגיע לביקור של כמה ימים בישראל, ובמהלכו נפגש עם משפחות חטופים, ביקר בעוטף עזה ובתערוכת הצילומים "שבעה באוקטובר" של זיו קורן. דאגלס גם הוזמן בידי נשיא המדינה יצחק הרצוג אל משכנו. במענה על שאלת חדשות 12 על העמיתים מהוליווד במהלך הביקור בבית הנשיא אמר: "הם לא מספיק מלומדים. אם זה בהוליווד או בכל כך הרבה מקומות אחרים בעולם, הם פשוט לא מבינים". 

מייקל דאגלס בביקור בקיבוץ בארי (צילום: דוברות קיבוץ בארי)
מייקל דאגלס בביקור בקיבוץ בארי | צילום: דוברות קיבוץ בארי
 

קוונטין טרנטינו

זו לא אולי לא חוכמה גדולה, שכן טרנטינו מתגורר בישראל ומגדל כאן את ילדיו עם דניאלה פיק, אבל פחות משבוע אחרי פרוץ המלחמה, אחד מבמאי הקולנוע הגדולים של ימינו ובכלל, הגיע לבקר את תושבי הדרום והחיילים בבסיסים בעוטף והביע סולידריות עם הישראלים.

קוונטין טרנרינו (צילום: מתוך האינסטגרם של דניאלה פיק)
טרנטינו בבסיס חיל האוויר | צילום: מתוך האינסטגרם של דניאלה פיק

מים ביאליק

כוכבת קומדיית המצבים המצליחה "המפץ הגדול", מומחית למדעי המוח וקרובת משפחתו של המשורר הלאומי, מביעה את תמיכתה בישראל מתחילת המלחמה וגינתה את האנטישמיות שהרימה ראש בעקבותיה. בסרטון שהעלתה לחשבון האינסטגרם שלה באוקטובר אמרה: "תמיד האמנתי שישראל היא הבית שלי, עכשיו אני מבינה את זה יותר מאי-פעם". חודשיים לאחר מכן היא פוטרה מהגשת שעשועון הטלוויזיה הפופולרי "ג'פרדי" ורמזה כי הסיבה לכך היא התייצבותה לימין ישראל.

נת'ניאל בוזוליק

השחקן האוסטרלי ("יומני הערפד"), תומך נלהב של ישראל, הפך מהר מאוד לפעיל הסברה ברשת והגיע לתעד מקרוב מול מיליוני עוקביו את הזווית הישראלית וזירות הטבח בעוטף. על כך נבחר להדליק משואה בערב יום העצמאות.

ארנולד שוורצנגר

שחקן סרטי הפעולה ומושל קליפורניה לשעבר נפגש עם בני משפחות חטופים בלוס אנג'לס והביע הזדהות מלאה: "אני חבר טוב של ישראל. החובה שלנו לחטופים היא לעשות כל שביכולתנו כדי לעזור לשחרר אותם ולהבטיח שיחזרו לחיק יקיריהם".

ארנולד שוורצנגר במפגש עם נציגי משפחות החטופים (צילום: אושרי כהן, הקונסוליה הישראלית בלוס אנג'לס)
ארנולד שוורצנגר בפגישה עם משפחות חטופים | צילום: אושרי כהן, הקונסוליה הישראלית בלוס אנג'לס

מדונה

באחת מההופעות הראשונות במסגרת סיבוב ההופעות החגיגי של מדונה, שהחל סמוך לפרוץ המלחמה, התייחסה מלכת הפופ למצב בישראל ואמרה: "שובר לב לראות ילדים סובלים, נערים סובלים, קשישים סובלים. כל זה פשוט שובר את הלב, או-קיי? אני בטוחה שאתם מסכימים איתי". מנהלה האישי של מדונה הוא הישראלי-אמריקני גיא עוזרי, שמביע בקול תקיף את תמיכתו בישראל ברשתות החברתיות ומחוצה להן.

 

דוויין ג'ונסון ("דה רוק")

השחקן והמתאבק לשעבר, במקום החמישי ברשימת החשבונות הנעקבים באינסטגרם עם 397 מיליון עוקבים, שיתף פוסט ארוך בתחילת המלחמה שבו הביע סולידריות עם ישראל וגינה את "הרציחות האכזריות וחטיפתם של יהודים במעשים הנוראיים של ארגון הטרור חמאס". בניגוד לרבים אחרים באירופה ובארצות הברית, כתב דה רוק: "אני לא מתיימר לדעת הכול על הסכסוך המורכב במזרח התיכון, שדורש הבנה עמוקה, הקשר וניואנסים".

רג'ינה ספקטור 

מאז פרצה המלחמה, השמיעה קולה בגאון הזמרת היהודייה-אמריקנית רג'ינה ספקטור נגד אנטישמיות ומכחישי הטבח של 7 באוקטובר למיניהם.  בחנוכה, למשל, שיתפה את מאות אלפי עוקביה באינסטגרם וכתבה על היהדות: "בעולם שמנסה במשך אלפי שנים למחוק את הדת, התרבות והגוף שלנו, באורח נס - אנחנו עדיין כאן".

איימי שומר

השחקנית והקומיקאית היהודייה-אמריקנית הביעה תמיכה בלתי מסויגת עם פרוץ המלחמה והשתתפה בהפגנות בעד ישראל. בין היתר כתבה: "יהודים הם היחידים שלא מורשים להגן על עצמם. אין לזה קשר ל'כיבוש'. חמאס לא רוצה לסיים את הכיבוש, אלא להשמיד את ישראל". שומר זכתה למתקפה ברשתות החברתיות בשל עמדותיה מצד פרו-פסטינים. בתחילת חודש מאי הבהירה בריאיון למגזין Variety: "אני לא מסכימה עם שום דבר שנתניהו עושה. גם הישראלים שאני מכירה מרגישים ככה. מה שקורה בעזה הוא מזעזע, מחריד ולא הגיוני, אבל אני לא חושבת שזה בסדר לשנוא מישהו בגלל שהוא נולד יהודי".

שרה סילברמן

הקומיקאית היהודייה, שאחותה סוזן חיה בישראל עם משפחתה, יצאה נגד ארגון הסוציאליסטים הדמוקרטיים של אמריקה, שבו הייתה חברה במשך שנים, אחרי שהאשימו שהמלחמה היא "תוצאה ישירה של משטר האפרטהייד הישראלי - שמקבל מימון של מיליארדרי דולרים מארצות הברית". סילברמן השיבה להם במילים בוטות: "לכו תזדיינו. מבוגרים, תינוקות, ילדים ובני נוער נטבחו. הם רצחו גם אנשים שמוחים מדי ערב נגד נתניהו והכיבוש".

דייוויד שווימר

כוכב "חברים" שב והביע את תמיכתו בישראל בהזדמנויות שונות. בתחילת המלחמה כתב לעוקביו באינסטגרם על מאורעות 7 באוקטובר כי "בשבת אירע הרצח ההמוני הגדול ביותר של יהודים ביום אחד מאז השואה" והוסיף כי "כל ניסיון לתת לכך הסבר רציונלי או להצדיק את רצח העם הזה, שלא לדבר על להעלותו על נס, הוא חסר מחילה ואנטישמי". בהמשך, על רקע גל המחאה בקמפוסים בארצות הברית נגד פעולות ישראל בעזה, כתב השחקן היהודי כי "סטודנטים יהודים חווים את ההתקפות הקשות ביותר שראיתי בחיי".

דברה מסינג

כוכבת סדרה הטלוויזיה הפופולרית "ויל וגרייס" היא מתומכיה העקביים של ישראל ואף הגיעה לביקור הזדהות. היא נפגשה עם שי לי עטרי, ששרדה את התופת בכפר עזה בזמן שהיא מגוננת על בתה התינוקת שייה לאחר שבעלה, יהב וינר, מסר נפשו כדי להציל את השתיים. זוכת האמי המשיכה לעדכן את עוקביה במתרחש מהזווית הישראלית, ולאחרונה גם סיפרה להם כי צפתה בסרטון חטיפת התצפיתניות ממוצב נחל עוז: "אני מתפללת שנוכל לשים בצד כל ספק שהמפלצות האלה התכוונו לפגוע באופן אלים ומיני בכמה שיותר נשים ונערות ב-7 באוקטובר. וזה קורה עכשיו, כשכולנו יושבים בנחת, זה קורה כרגע כשהן עדיין חטופות".

ג'וליאנה מרגוליס

כוכבת הסדרות "האישה הטובה" ו"תוכנית הבוקר" השמיעה קול ברור בעד ישראל מאז 7 באוקטובר ואף "אימצה" את סיפורה של ירדן רומן-גת, כשעוד הוחזקה בשבי חמאס, ונפגשה עם בני משפחתה כדי להביא את קול זעקתם לעולם. בריאיון לחדשות 12 אמרה ברמיזה עבה לעמיתיה לתעשיית הבידור: "אלו ששומרים על שתיקה הם שותפים לפשע. לא עשיתי משהו אמיץ, עשיתי את מה שאני עושה כאדם".

לא פה, לא שם

ג'סטין ביבר 

הזמר הקנדי הצליח לבלבל את הקהל הישראלי בתחילת המלחמה לאחר שפרסם סטורי בחשבון האינסטגרם שבו שלח חיזוק כללי: "לכל חבריי הישראלים והפלסטינים, הלב שלי כואב בשבילכם. אני לא מעוניין לבחור צד. מבחינה אינסטינקטיבית, אנחנו יודעים מה נכון ומה לא - והטרור שחזינו בו הוא מעל לכל הבנה. לכולנו יש הרבה יותר במשותף מאשר לא במשותף, ולראות את הפילוג כואב לי". כעבור זמן קצר הסיר את הסטורי ופרסם אחד חדש בשינויי נוסח: "אני די בטוח שכולנו מזהים רוע כשאנחנו רואים אותו. אני לא מעוניין לבחור צד, אני כן מעוניין לעמוד לימין המשפחות שנלקחו מאיתנו באכזריות".

משפחת קרדשיאן

במאי האחרון, למשל, האחות הבכורה, קים, מהנשים המפורסמות והמשפיעות בעולם, השתתפה בכנס עסקי בגרמניה כשמפגינה פרו-פלסטינים התפרצה לדבריה וקראה: "תשוחרר פלסטין". קרדשיאן הגיבה באיפוק, ואמרה: "ישוחררו כולם". היא הוסיפה על הבמה, אחרי שהמפגינה הורחקה: "אני מזדהה גם עם הישראלים וגם עם הפלסטינים".

@fa2222222222222 #kimkardashian #omr #hamburg #freepalestine ♬ Originalton - fa2222222222222

באוקטובר, חמישה ימים אחרי הטבח בשבת השחורה, כתבה קרדשיאן פוסט תמיכה בישראל באינסטגרם. "חבריי היהודים, שהם כמו משפחה בשבילי, אני אוהבת אתכם, אני תומכת בכם. שמעתי כמה אתם מפחדים בתקופה הזאת, ואני רוצה שתדעו שאתם לא לבד". בראשית המלחמה, גם האימא קריס ג'נר וגם האחות הקטנה קיילי פרסמו תמיכה, אך האחרונה נכנעה למתקפה ומחקה את הפוסט שפרסמה.

בונו

האקטיביסט הבולט וסולן אחת מלהקות הרוק המצליחות והוותיקות בכל הזמנים הקדיש יומיים אחרי פלישת חמאס לעוטף את השיר (Pride (In the Name of Love לנפגעי הטבח בפסטיבל נובה. בהופעת הלהקה באולם Sphere שבלאס וגאס כינה בונו את הקורבנות "אחינו ואחיותינו", "אנשים כמונו, אוהבי חיים". בעקבות החורבן בעזה התייחס בונו שוב למלחמה בהופעה אחרת שבה דיבר על "הסבל של הילדים הפלסטינים, אחרי שראינו את הסבל של הילדים הישראלים". 

 

ג'ניפר אניסטון

כדי לצאת בסדר, אניסטון הביעה אמפתיה כלפי הפלסטינים והישראלים כאחד אך לא גינתה את מעשי הטבח של חמאס. בסדרת סטוריז באינסטגרם היא פרסמה פלטפורמות שבאמצעותן ניתן לתמוך באלו שסובלים בישראל וב"פלסטין" וכתבה כי "הלב שלי יוצא למשפחות שמתאבלות על אובדן יקיריהן".

נואה שנאפ

כוכב סדרת הלהיט "דברים מוזרים", שביקר בארץ בקיץ, הביע תמיכה בלתי מסויגת בישראל והתקפל בשל עליהום נרחב שבמהלכו קראו מעריצים לפיטוריו מהסדרה. שנאפ, יהודי-אמריקני, הפנה תחילה אצבע מאשימה כלפי מי שהתעלמו מפשעי חמאס או הכחישו אותם: "אנחנו רואים את השתיקה שלכם ולא נשכח את זה. או שאתם תומכים בישראל או שאתם תומכים בטרור". בהמשך תועד לצד סטיקרים עם הסיסמאות HamasIsISIS# (חמאס הוא דאעש) ו"ציונות זה סקסי". בעקבות צואמי תגובות הנאצה נגדו הסיר שנאפ כל זכר לביקורו בישראל, פנה לקהל עוקביו בנימה פייסנית ואמר כי הוא מקווה לשחרור החטופים שעדיין מוחזקים בעזה ושיהיה "סוף לאובדן חיי בני אדם חפים מפשע בפלסטין".

השחקן נואה שנאפ בישראל (צילום: Dmitry Trevias)
נואה שנאפ בביקור בישראל | צילום: Dmitry Trevias

סקוטר בראון

האיש שגילה את ג'סטין ביבר, אחד הסוכנים והמפיקים הבכירים בתעשיית המוזיקה, הגיע לביקור הזדהות בישראל ומקדיש מאמצי הסברה כדי לסייע לנפגעי מתקפת 7 באוקטובר ולהעמיד דברים על דיוקם בסופת הפייק ניוז שמתחוללת ברשתות. לאחרונה השיק קמפיין גיוס כספים לבני משפחות חטופים ולפלסטינים ברצועת עזה, והסביר: "אפשר לעשות שני דברים - לקרוא לשחרור החטופים ולרצות שחפים מפשע יקבלו הגנה מפני המלחמה".

קורטני קוקס

שותפתו של שווימר לסדרה "חברים" כתבה בימיה הראשונים של המלחמה: "ליבי נשבר בגלל כל הנשמות התמימות שאיבדו את חייהן במתקפות הטרור הנוראיות. לא משנה מי אנחנו, מהיכן אנחנו ומה אנחנו חושבים, אני מתפללת שאולי נמצא איכשהו דרך לאהוב זה את זה טוב יותר".