אבל בעולם המוזיקה הישראלי: הזמר אדם הלך לעולמו בגיל 64 אחרי מאבק במחלת הסרטן, כך הודיע הבוקר (חמישי) בית החולים איכילוב שבתל אביב.
אדם, שם הבמה של חיים כהן, נחל בקולו המחוספס הצלחה גדולה בשמי הפופ הישראלי בסוף שנות ה-80 ובתחילת שנות ה-90. הוא הותיר מילים אחרונות שביקש לפרסם אחרי לכתו: "אם אתם קוראים את המילים האלה סימן שאני בעולם שכולו טוב, ככה אומרים, עוד לא יכול להמליץ. רוצה להודות על המסע המופלא והבלתי יאמן בחיים האלה, עשיתי המון, הייתי טוטאלי, הלכתי עד הקצה בכל דבר, באהבה, בחברות, ביצירה, נשארו לי כמה חלומות לא סגורים אבל לא המון. תודה על אהבה, תודה על כל אדם שפגשתי, או השפעתי בצורה זו או אחרת, תודה על החיים. אם לא הצלחתי לסייע מלמטה בעניין השבת החטופים, אנסה לפעול מלמעלה. תהיו טובים".
כהן גדל בעכו, ולאחר שירותו הצבאי עבר להתגורר בתל אביב והחל לימודי משחק בבית הספר לאומנויות "בית צבי". הוא זכה לחשיפה ראשונה כשהיה רקדן וזמר ליווי בביצוע לשיר "עולה עולה" של יזהר כהן באירוויזיון 1985. אחרי גיחה קצרה לצרפת כזמר תחת השם כריס לייף, הוא חזר לישראל והחל להקליט את אלבום הבכורה "סוד" שיצא ב-1987 בהפקתו של יזהר אשדות. עימו פרץ בן רגע לתודעה הישראלית.
האלבום, שכתבה ברובו הסופרת אלונה קמחי, כלל בין היתר את להיטיו הגדולים של הזמר ובהם "סוד", "אין מוצא" למילותיו של יואב גינאי ו"נוסע רחוק". הצלחת האלבום הפכה את אדם בתוך זמן קצר לכוכב פופ ואליל בנות בסוף שנות ה-80. "לאדם כמוני לא היו חיים רגילים, כמי שאוהב סתם להסתובב ברחוב", הוא סיפר בריאיון למגזין סוף השבוע של N12. "העניין הוא שגם לא נהניתי מהופעות. בהופעה הראשונה שלי למשל, הזמינו אותי לקריית ים לבמה על גג של מקלט בגן ציבורי שאמור להכיל כ-5,000 איש. בפועל, כשהגעתי, חיכו שם 27 אלף איש. כדי לצאת משם הם נאלצו להלביש אותי כמו שוטר, להביא לאותו שוטר את הבגדים שאני לבשתי, ולגרום לאותם אנשים לרדוף אחרי השוטר. אותי הכניסו לניידת. ככה התנהלו ההופעות שלי".
בקיץ העוקב יצא אלבומו השני "מרחוק לרחוק" ובו המשיך את שיתוף הפעולה למילים וללחן של בני הזוג קמחי ואשדות, וב-1988 זכה אחרי הפריצה הגדולה בתואר "זמר השנה" בתחנת הרדיו רשת ג'. ב-1989 יצא אלבומו השלישי "חופשי" בהפקתו של מתי כספי. בשנים 1990-1987 הופיע אדם בפסטיגל וזכה ארבע פעמים ברציפות בתחרות השירים עם "לא לוקח בקלות", אל תשכח", "כמו גיבור מצויר" ו"מתנשקים בצרפתית".
אדם המשיך להוציא אלבומים, אך אלה לא זכו לחשיפה רבה. בשנות ה-90 השתתף בין השאר בהפקות הילדים "פלאי קלעים" ששודרה בערוץ הראשון ובמחזמר "הקוסם" לצידם של מיכל ינאי וצחי נוי. בשנות ה-2000 חידשה רוני דואני (סופרסטאר) את שירו "סוד", בגרסת כיסוי מצליחה. ב-2022 זה קרה שוב כאשר תגלית הפופ נונו הוציאה בשלישית את השיר והפעם גם אירחה את אדם.
שאלת ההעדפה המינית של אדם ליוותה אותו שנים רבות, ולדעתו ממש לא בצדק. "אני מעולם לא הייתי בארון", אמר ל-N12. "לא דיברתי על זה בגלל סיבות שלא קשורות בכלל לקריירה שלי. המעריצות שלי שחיכו לי מתחת לבית בימי השיא שלי, ידעו שאם הן רצו לפנות אליי - זה היה דרך המפיק שמעון שירזי שהיה בן הזוג שלי. הן ידעו בדיוק מי הוא".
"לא הייתה מסיבת גייז שלא הייתי בה וכולם ידעו שיש לי בן זוג. בעיניי זה לא נושא מספיק חשוב לדבר עליו עם התקשורת, כי יש לי עניינים חשובים לדבר עליהם מאשר לספק את תאוותם של העיתונים. אבל מה שבטוח - לא חייתי בסתר, לא הסתובבתי עם בנות זוג כדי שיחשבו אחרת, אלא חייתי חיים מלאים בתור גיי. קרה שניסו לדבר איתי על זה ולפעמים הכחשתי, אבל לא על מלא".
ב-2017 אושפז אדם בטיפול נמרץ כתוצאה מסיבוכים של ניתוח בכיס המרה. ב-2023 חשף ברשתות כי אובחן עם סרטן והוא צפוי לעמוד בפני סדרת טיפולים כימותרפיים והקרנות. לפני כחודש הוא עדכן בדבר מחלתו כי מצבו הבריאותי לא טוב. "יש לי רצון לפגוש אהבה וקהל, לשמוע מוזיקה טובה, לפרגן לדור הצעיר ולהרגיש קצת חיים", כתב בעמוד הפייסבוק שלו. "השנה האחרונה קשה עד בלתי אפשרית עבורי ולצערי זה לא הולך למקום טוב, אבל ממשיך לקוות".
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ספד לו: "אני וימית רעייתי, שהעריצה את אדם עוד בהיותה נערה, הצטערנו מאוד לשמוע שהזמר המוערך והמוערץ, עם קולו הייחודי שליווה דורות שלמים, הלך לעולמו לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן הארורה. תרומתו להתפתחות המוזיקה הישראלית תישאר איתנו לעד וקולו המיוחד יחסר לנו מאוד".