עימות בין האחים השותפים ליצירה: עם תחילתו של "יום השיבוש", שיצא לדרך במחאה על קידום החוק לביטול עילת הסבירות, התסריטאי מני אסייג קרא הבוקר (שלישי) למפגינים הרבים נגד המהפכה המשפטית שלא לצפות בסרט "ההילולה" שיצר עם אחיו, הקומיקאי שלום אסייג. "אנרכיסטים ותומכיהם, אני מבקש שלא תגיעו לצפות בסרט. לא מעוניין להתפרנס ממי שהורס את המדינה", כתב אסייג בציוץ בטוויטר - שנמחק כעבור זמן קצר. אחיו הבכור שלום מיהר להבהיר: "למען הסר ספק, לסרט שלי מוזמנים כולם".
"אנרכיסטים ותומכיהם", פתח את דבריו מני אסייג, "לא יודע אם יש לחלקכם כוונה כזו, אבל אני מבקש שלא תגיעו לצפות בסרט, וגם לא למופע האישי שלי, ולשום אירוע שאני קשור בו. לא מעוניין ולא רוצה להתפרנס ממי שהורס את המדינה היהודית ופוגע ברבנים ובלומדי תורה בחסות דיפ סטייט. מעדיף לרעוב ולא להיות תלוי בכם". הציוץ עורר סערה, וכעבור זמן קצר הגיב על כך אחיו הגדול, שלום: "למען הסר ספק, לסרט שלי 'ההילולה' כולם מוזמנים - מימין ומשמאל, מפגינים בעד ומפגינים נגד. גם אם אנחנו מתווכחים, אנחנו אחים. הפוליטיקה נשארת בחוץ".
שלום, שגם מופיע בסרט בתפקיד ראשי וביים אותו, הוסיף בשיחה עם N12: "אני ממש מתנער מהדברים האלה, זו אמירה אומללה. לא שופט את הקהל או את החברים שלי ברמה הפוליטית. זה דווקא זמן לבוא, לשבת יחד, לצחוק וליהנות, ולשכוח קצת מהצרות. זו בדיוק מטרת הסרט, קצת לקרב בין האנשים והאמירה של מני עשתה בדיוק ההפך. אנחנו מקבלים תגובות מעולות על הסרט ומגיע קהל מכל הסוגים ומכל המינים. דיברתי עם מני, כעסתי עליו מאוד ואמרתי לו שאני לא מוכן שיחלק את הקהל ויחליט מי יבוא ומי לא יבוא לסרט. הוא הצטער על מה שכתב ואני מזמין את כולם לבוא לחגוג איתנו".
דניאל אסייג, בנו של שלום, שמשחק גם הוא בסרט, שיתף: "מני הוא ילד גדול ומחזיק בדעות שונות מאיתנו. אנחנו לא מסכימים איתו, ובכל מקרה הוא עבד איתנו בתחילת הדרך על הסרט אבל פרש מעולם הכתיבה ולא השלים איתנו את התסריט. לאף אחד אין זכות להגיד לצד כלשהו לא להגיע לסרט, להילולה שלנו כולם מוזמנים. אם יש משהו שיכול לאחד את המדינה המפולגת שלנו זה הומור".
"נחרדנו מהדברים שטופי השנאה של מני אסייג", מסר גיורא ואלה, מנכ"ל "אקט", איגוד עובדי תעשיית הטלוויזיה והקולנוע. "חברות וחברי האיגוד עבדו והיו שותפים מרכזיים ליצירת הסרט ולהצלחה הענקית לה הוא זוכה בימים אלו. יש אצלנו מגוון של דעות פוליטיות, גם כאלה שאתה מכנה בבוז 'אנרכיסטים ותומכיהם'. השימוש ביצירה, שגם אנחנו חלק ממנה, לטובת ניגוח פוליטי הוא מקומם. לא נסכים לדברי בלע שכאלה ולא ניתן יד להכפשות".
הבמאי רני בלייר כתב: "מני יקר, על אפך וחמתך אלך לסרט של אחיך ושלך ואיהנה מכל רגע כפי שנהניתי מהסדרה שהעיפה אותי לאופקים, עיר הולדתי. אל מי אתה מדבר כשאתה מחרים אותנו כצופים? צא מהסרט! הכבוד שיש לי אליך כיוצר גובר על הדעות שלי כלפיך כימני, ולו רק כדי לכבד את אחיך שמזמין אותי באומץ למרות דבריך הכל-כך לא מובנים".
"ההילולה", סרטם הקומי של האחים מני ושלום אסייג, מבוסס על הסדרה "שנות ה-90". בעקבות חלום נבואי על סבו שנפטר, גיבור הסרט פרוספר לוקח את המשפחה ותושבי השכונה להילולה אצל הבאבא סאלי בנתיבות. העלילה מסתבכת כשבעקבות טעות בדרך, הם מגיעים לליבה של רצועת עזה. יותר מ-100 אלף ישראלים צפו בסרט בארבעת הימים הראשונים להקרנתו בבתי הקולנוע, כך לפי סרטי "יונייטד קינג", מפיקת ומפיצת הסרט. מדובר באחד משיאי הפתיחה בקולנוע הישראלי שמצטרף להצלחות הקופתיות של "לשחרר את שולי", "מכתוב" ו"זוהי סדום".