הצלם אלכס ליבק, המוכר גם כ"פפראצי של האנונימיים", הוא האומן הישראלי הראשון שמציג תערוכת יחיד דיגיטלית שעלתה היום (חמישי) לאתר Google Arts & Culture, במסגרת שיתוף פעולה בין גוגל למוזיאון תל אביב לאומנות.
הפלטפורמה הבין-לאומית, הכוללת תערוכות אומנות ותיעוד וירטואלי מכ-3,000 מוזיאונים ומוסדות תרבות בעשרות מדינות בעולם, חברה לליבק ותערוכתו "המשוטט", שאותה אצרה רז סמירה, עד לאחרונה אוצרת הצילום של מוזיאון תל אביב. בפרויקט מוצגות 22 תמונות שצילם ליבק בין השנים 2022-1986, מתוך יותר מ-400 שהניח על השולחן, ובמרכזן ניסיונו להציג תמונת מצב עדכנית של המציאות הישראלית מבעד לעדשת המצלמה.
התערוכה האינטראקטיבית מאפשרת לנדוד בין חדרים במרחב המוזיאון הווירטואלי, כשחלק מהתמונות מלוות בקריינות בקולו של ליבק שמשתף באנקדוטות ובסיפורים מאחוריהן. "המצלמה היא כלי הביטוי שלי", אומר הצלם חתן פרס ישראל. "אני רואה את עצמי כחוקר, כהיסטוריון בזעיר אנפין, אספן של עדויות במרחב הקיום הישראלי. סוג של אנתרופולוג, משקיף, מתעד, כל אלה בעזרת המצלמה, הם הוכחות למה שישנו, שהיה כאן. כצלם אני מודע לכעס ולהמולה של החיים האורבניים, אני מעין בלש חובב החוקר את העיר ומרחביה אך בעיקר את תושביה".
החיבור בין הצדדים כחלק מיום המוזיאונים הבין-לאומי נוצר ביוזמת מוריה רויז, מנהלת מוצר בקבוצת המחקר של גוגל בתחום שינויי האקלים, בעקבות מפגש מקרי עם ליבק. אז התברר לה כי לצלם המוערך אין כל פלטפורמה שמאגדת או מציגה את צילומיו לאורך עשרות שנים.