נועה קירל בסך הכול רצתה להודות לפולין על ה"דוז פואה" שהעניקה לה המדינה בגמר האירוויזיון, אך התבטאות אחת שצוטטה בריאיון לעיתונאי רן בוקר תפסה כותרות ביממה האחרונה בכלי תקשורת פולניים וקוממה פולנים ברשתות החברתיות, שאף דרשו את התנצלותה של קירל.
הנציגה הישראלית בתחרות, שהגיעה למקום השלישי עם השיר "יוניקורן", קיבלה את 12 הנקודות המיוחלות מחבר השיפוט הפולני. לאחר מכן, קירל צוטטה כי מבחינתה "לקבל 12 נקודות מפולין אחרי שכמעט כל משפחת קירל נרצחה בשואה - זה ניצחון". לאמירה לקח כנראה כמה ימים לחלחל עד שהרגיזה את דעת הקהל הפולני.
"שערורייה באירוויזיון", זעקה הכותרת בעיתון הנפוץ Do Rzeczy כשבידיעה נכתב כי "האומנית הישראלית הזכירה את השואה וטענה לאשמתם של פולנים ברצח יהודים". בפורטל החדשות Onet נכתב על הזעם שחוללה התבטאותה של קירל בקרב חלק מהגולשים הפולנים ברשת, שטענו כי דבריה של קירל מאשימים את פולין באחריות לשואה. חברת הפרלמנט אנה מריה ז'וקובסקה תקפה במילים חריפות בטוויטר ופנתה לשגרירות ישראל בפולין לקבל הבהרה: "האם האמירה הזו משקפת את רמת החינוך על השואה בישראל? האם צעירים בישראל חושבים שהשואה נגרמה בגלל פולין? שאזרח ישראלי צעיר יכול להשיג עליה ניצחון מוסרי לאחר שנים רבות, או מה?"
Droga @IsraelinPoland!
— Anna-Maria Żukowska ♀️ #Lewica ️ (@AM_Zukowska) May 19, 2023
Czy ta wypowiedź odzwierciedla poziom edukacji na temat Holokaustu w Izraelu? Czy młodym ludziom w Izraelu wydaje się, że Holokaust spowodowała Polska, nad którą młoda obywatelka Izraela może odnieść po latach moralne zwycięstwo, czy co? https://t.co/nlEToZpMdI
בהמשך לכך, סגן שר החוץ הפולני פאבל יבלונסקי צייץ באריכות בטוויטר: "העובדה שישראלים רבים רואים בפולין שותפה לפשעים הגרמניים - ולא הקורבן שלהם - היא לעיתים קרובות תוצאה של חוסר ידע. יש סיבות רבות, אבל אחת מהן הייתה בהחלט משלחות הנוער הישראלי לפולין, שלמרבה הצער אישרו את המשתתפים בדימוי כזה של ארצנו במשך שנים רבות. לכן, לפני שנה וחצי, פתחה פולין ביוזמתי במשא ומתן עם ישראל על נוסחה חדשה למסעות הללו. השיחות היו ארוכות וקשות, אך המטרה הושגה. ההסכם שנחתם במרץ מביא את העיקרון שצעירים מישראל ילמדו על ההיסטוריה של ארצנו, כולל למידה על פשעים שביצעו גרמנים נגד פולנים. כללים דומים יחולו בטיולים של צעירים פולנים לישראל".
"אנחנו מתחילים תהליך ארוך שבוודאי לא יניב תוצאות באופן מיידי", הוסיף יבלונסקי, "אך יחד עם זאת אני בטוח שבטווח הרחוק הוא יאפשר לנו לבנות יחסים טובים בין פולין לישראל, המבוססים על אמת והבנה הדדית כי שני העמים שלנו היו קורבנות של פשעים גרמניים". קירל הוזמנה לפולין בציוץ של סגן השר כדי "להבין מדוע היא חושבת על המולדת שלנו בצורה כזו, להסביר למה זה כואב לנו ולמה אנחנו לא מסכימים לכך, וכדי שתראה במו עיניה את המקומות שבהם גרמניה הנאצית ביצעה פשעים אכזריים נגד פולנים ויהודים בארצנו".
ב-2018 אישר נשיא פולין אנדז'יי דוז'ה את החוק השנוי במחלוקת המכונה "חוק השואה", שאוסר להטיל אחריות על המדינה לפשעי הנאצים במלחמת העולם השנייה, זאת למרות הטענות לניסיון הפולני לשכתב את ההיסטוריה והגבלת חופש הביטוי. ככלל בפולין מתרעמים בכל פעם שמנסים להטיל אחריות על העם הפולני לזוועות השואה. לפני כשנתיים אישר הפרלמנט בוורשה את החוק שנועד לסיים תביעות להשבת רכוש ופיצויים על רכוש שהחרים משטר הכיבוש הקומוניסטי במדינה בשנות ה-40 וה-50, כולל רכוש של שורדי שואה.
לאחרונה חודשו המשלחות לפולין במסגרת ההסכם בין ישראל לפולין, אם כי המהלך לווה בביקורת כי תוכן הסיורים בחלקו הוא "ניצחון למכחישי שואה" ו"כניעה לתעמולה הפולנית" משום שחלק מהאתרים לא מתייחסים למעורבות פולנים ברצח יהודים.
טרם התקבלה תגובתה של קירל