בית המשפט לעניינים מנהליים בפרנקפורט פסק השבוע לטובת רוג'ר ווטרס, לשעבר בסיסט להקת "פינק פלויד" הנמנה עם מייסדיה, ואישר לו להופיע בעיר לאחר שעיריית פרנקפורט נענתה לקריאות וביטלה את הופעתו של המוזיקאי על רקע האשמות אנטישמיות.
לפני כחודשיים שופטי שלום הורו למקום לבטל את המופע, שיתקיים בכל זאת ב-28 במאי, בטענה כי ווטרס הוא "אחד האנטישמים הגדולים כיום בעולם". האומן, שנוהג להדוף את ההאשמות הללו, בחר לנקוט בצעדים משפטיים נגד ההחלטה. בית המשפט המקומי הפך את ההחלטה ונימק כי זכותו של ווטרס לקיים את האירוע, אם כי הוא הכיר בכך שסממנים מסוימים במופע היו "חסרי טעם" וברור שהיו סמליים בהשראת המשטר הנאצי.
הרשויות בפרנקפורט ובערים גרמניות נוספות התנגדו לקיום ההופעה בטענה שבסיבוב ההופעות הקודם של הזמר, הוצג על הבמה בלון בצורת חזיר שעוטה מגני דויד. חלק מהביקורת נגע למיקום ההיסטורי של המופע, "פסטהלה" ("אולם הפסטיבלים"), שבו רוכזו יותר מ-3,000 גברים יהודים במהלך ליל הבדולח, עברו התעללו ובהמשך גורשו למחנות ריכוז שבהם רבים מהם נרצחו.
בית המשפט ציין את החופש האומנותי בין הנימוקים העיקריים להפוך את ההחלטה והוסיף כי לא היו מספיק סיבות שהצדיקו לבטל את ההופעה של ווטרס. הנקודה המכרעת לטענת בית המשפט הייתה שהמופע של המוזיקאי "לא האדיר את פשעי הנאצים או הביע הזדהות עם האידאולוגיה הנאצית הגזענית". לעיריית פרנקפורט עומדת הזכות לערער על פסק הדין.
ארגון "ועדת אושוויץ הבין-לאומית", שמייצג שורדי שואה וקרובי משפחה של קורבנות הנאצים, מתח ביקורת על ההחלטה שאותה כינה "מצערת". כריסטוף הובנר, סגן נשיא הארגון, אמר כי "לא רק שורדים יהודים ממחנות הריכוז וההשמדה הגרמניים נותרים מבולבלים ומאוכזבים" והוסיף כי "הפלישה האנטישמית מכיוונים שונים בחברה מעוררת דאגה רבה".
בגרמניה חלים כללים נוקשים שאוסרים על הצגת פריטים וסמלים נאציים, בהם צלב קרס. ווטרס מצידו הכחיש שוב ושוב את ההאשמות באנטישמיות וטען שהוא בז לישראל, לא ליהדות, והאשים את ישראל ב"ניצול לרעה של המונח אנטישמיות כדי להפחיד אנשים כמוני לשתוק". הוא הגן על השימוש בבלון חזיר בהופעות ואמר כי הוא "מייצג את ישראל ומדיניותה וכפוף באופן לגיטימי לכל צורה של מחאה לא אלימה".