שלומי שבן הופיע אמש (חמישי) באולם המופעים בגבעת ברנר בסיומו של "יום השיתוק הלאומי" והפגנות המחאה ברחבי הארץ נגד צעדי החקיקה המקודמים במסגרת המהפכה המשפטית. המוזיקאי, שנוהג להשמיע את קולו גם מעבר לשירה בהופעותיו, אמר: "כל מופע שמתרחש בעת הזו במדינת ישראל הוא פוליטי".
המחאה נגד המהפכה בעולם התרבות - סיקור N12
גם נינט הבינה: אי אפשר להניח לפוליטיקה בצד
שלמה ארצי: "אני מפחד וחרד ממה שקורה"
ריטה: "לעצור את הרכבת הדוהרת לתהום"
האומנים הצטרפו ל"יום השיבוש": "אי אפשר לשתוק"
הזמר, שהשיק לאחרונה אלבום חדש, ביצע במהלך הערב את שירו "תמונה משפחתית עם ראש הממשלה" בתוספת פרשנות אישית למילות השיר: "דיקטטורה זה טעם נרכש. אתה תגיד לי דמוקרטיה, אני אגיד לך - איך בחמש דקות הפכת לגולה בארצך. את זוכרת איך שהתחבקנו תחת רקיע אדמדם? האוויר נשטף בפחד, המדרגות בדם, את בכית. זהו ראש הממשלה שלי, אבל היינו ילדים. זה מזמן כבר לא כואב כי לרוב אני לא חושב על זה יותר. ראש ממשלה לא בוחרים".
"כל מופע שמתרחש בעת הזו במדינת ישראל הוא פוליטי", אמר שבן לקול מחיאות כפיים של הקהל. "אם למישהו הדעות האלה לא מתאימות, או שהוא מרגיש לא שייך - אתה כן שייך. המופע הזה לא רק שהוא פוליטי, הוא גם אינטראקטיבי. כמו שאנשים צועקים 'אווו', אפשר לצעוק בוז".
זו לא הפעם הראשונה שהזמר מביע את דעתו על סדר היום הציבורי בביקורת נוקבת. במופע ההשקה לאלבומו "בית פתוח חלק א'" לפני כחודשיים, אי אז בתחילת המחאה נגד הממשלה והתוכנית המשפטית, השמיע שבן את הקלטת ההודעה הדרמטית של איתן הבר על רצח רבין, "ממשלת ישראל מודיעה בתדהמה". במקביל לכך, הוקרנו תמונות של כמה פוליטיקאים מצידו הימני של הספקטרום הפוליטי: איתמר בן גביר, בצלאל סמוטריץ', מירי רגב, שלמה קרעי, יריב לוין, ולבסוף ראש הממשלה בנימין נתניהו. באותם רגעים שבן שב לבמה עם הפסנתר שעליו ניגן, שכוסה בדגל ישראל וזר פרחים עגול שמניחים על ארון קבורה. הפרשנות האומנותית נועדה לייחס זאת לטענות בקרב חלקים בציבור על תהליך הנסיגה של הדמוקרטיה הישראלית שרבים חוששים ממנו.