הסרט הדוקומנטרי הישראלי "טנטורה" הוקרן אמש (שלישי) בתיאטרון אל-קאסבה שברמאללה. במרכזו של הסרט, שביים אלון שוורץ, עומדות הטענות, שהושמעו לראשונה על ידי תדי כ"ץ, לטבח בכפר הפלסטיני טנטורה ב-1948.
על פי הדיווחים בתקשורת הפלסטינית, בהקרנה השתתפו חברי אש"ף, פתח, בכירים ברשות וח"כ עופר כסיף. בהצהרה שמסר במקביל להקרנה אמר אבו מאזן, יו"ר הרשות: "העובדות שמופיעות בסרט מפריכות שוב את הנרטיב הישראלי, שבמשך שנים רבות הכחיש את ביצוע מעשי הטבח הללו ופעל למחיקת תווי פניהם". שר המשפטים הפלסטיני הוסיף: "הסרט מציג מסמך בעל ערך משפטי חשוב מאוד על מנת לדרוש דין וחשבון".
ב-1998 הגיש כ"ץ, אז סטודנט באוניברסיטת חיפה, עבודה אקדמית בחוג ללימודי המזרח התיכון וטען כי חיילי חטיבת אלכסנדרוני ביצעו טבח בתושבי הכפר טנטורה והרגו יותר מ-200 גברים בלתי חמושים. כשנתיים לאחר מכן לוחמי החטיבה הגישו נגדו תביעת לשון הרע. בית המשפט הכריע כי כ"ץ סילף באופן שיטתי את העדויות ששמע ועבודתו נפסלה.
"טנטורה" הוקרן לראשונה בפסטיבל הסרטים היוקרתי סאנדנס ואף זכה בפרס התחקיר במסגרת פסטיבל דוקאביב בקיץ האחרון. בימים אלה הוא מוקרן ברחבי ארה"ב וזוכה לביקורות אוהדות באתרי הבידור האמריקניים.
לאחר ההקרנה בפסטיבל סאנדנס, שוורץ הוזמן לפגישה על ידי לשכתו של אבו מאזן. "בהתחלה לא הייתי בטוח שאני רוצה, אבל בסוף נסעתי. הפוליטיקאים צפו בסרט והיה מאוד מעניין לראות את התגובות שלהם, זה היה מאוד חזק עבורם. אחרי התגובה הרגשית הם התחילו לדון בינם לבין עצמם וביקשו להקרין את זה אצלם. אמרתי להם שכשזה יגיע להפצה בין לאומית - לא אמנע את זה, עבורי הם מדינה ככל המדינות. הם יצרו קשר עם הסוכן שלנו באנגליה ומשם זה התגלגל".
לשאלה מדוע התלבט תחילה האם לנסוע להיפגש עם בכירי הרשות הפלסטינית הוא אומר: "אתה לא יכול לעשות שום דבר בלי שיגידו שאתה לא בסדר. זה לא מפחיד אותי, אבל זה לא נעים. מה שמפחיד אותי זו ממשלת הטרלול, ממשלת האייתולות היהודים שקמה כאן".
מה חשבת על הסערה סביב הסרט "פארחה" שמציג נרטיב דומה?
"לא ראיתי את הסרט עדיין, אז עליו אני לא יכול להגיב עדיין. באופן כללי אני חושב שאנחנו עם של תינוקות. הסערה מוכיחה כמה אנחנו לא יודעים להסתכל על העבר שלנו ולהכיל אותו. עם ישראל צריך להתבגר ולהבין שזו ההיסטוריה, להפנים את זה. זה יעזור לנו".