הסרט "בלונדינית" בכיכובה של אנה דה ארמס, שנכנסה לדמותה של מרילין מונרו, זכה למחיאות כפיים שנמשכו לא פחות מ-14 דקות בפסטיבל ונציה האחרון, וזינק לראש רשימת הסרטים הנצפים של נטפליקס יממה לאחר שעלה לאוויר בשבוע שעבר. אבל הדרמה הביוגרפית על חייה של כוכבת הענק הותירה צופים ומבקרים רבים זועמים, שכינו אותה "סקסיסטית", "אכזרית" ו"אחד הסרטים הנתעבים" שנעשו אי פעם.

"בלונדינית" בבימויו של אנדרו דומיניק, מבוסס על רומן בעל אותו שם מאת ג'ויס קרול אוטס. על פניו, הסרט אמור להציג את הצדדים הגלויים והנסתרים של הכוכבת ההוליוודית ולשחזר את שברון הלב והטרגדיות הרבות בחייה המורכבים ובקריירה של מונרו - מאמה המתעללת ועד לתקיפות מיניות שונות שחוותה בהוליווד. בעוד שההופעה של השחקנית אנה דה ארמס התקבלה בהערכה אוניברסלית, העלילה עצמה הציתה זעם על הניצול הבלתי פוסק וההמחזה של מונרו.

 

 

מתוך שלל התגובות השליליות, כך כתבה מנולה דרגיס, מבקרת הקולנוע של הניו יורק טיימס: "בהתחשב בכל ההשמצות והזוועות שספגה מרילין מונרו במהלך 36 שנות חייה, זו הקלה שהיא לא הייתה צריכה לסבול את הוולגריות של 'בלונדינית', בידור נקרופילי שניצל אותה". גם גורמים בתעשיית הטלוויזיה והקולנוע לא מיהרו לחלק סופרלטיבים לסרט המדובר. הדוגמנית אמילי רטאייקאוסקי טענה כי "אנחנו אוהבים לעשות פטיש לכאבן של נשים. תסתכלו על איימי ווינהאוס, על בריטני ספירס, תסתכלו איך אנחנו אובססיביים לגבי מותה של הנסיכה דיאנה".

 

 

מתוך "בלונדינית" (צילום: יח"צ באדיבות Netflix)
אנה דה ארמס, מתוך "בלונדינית" | צילום: יח"צ באדיבות Netflix

 

 

בשל התוכן המיני הבוטה המוצג במהלכו, "בלונדינית" קיבל בארצות הברית את סיווג הצפייה NC-17 (ניתן לצפות בו מגיל 18 ומעלה). טענה מרכזית נוספת נגד הסרט היא התעמולה נגד הפלות, שהובילה את הפדרציה האמריקנית להורות מתוכננת לפרסם הצהרה כי יוצרי הסרט "בחרו להטיל סטיגמה על החלטות שנוגעות לבריאותן של נשים". גם סטף הרולד, שחוקרת ייצוג של הפלות בעולם התרבות, צייצה: "היה לי חוסר מזל קיצוני לצפות בסרט. כל-כך אנטי הפלות, סקסיסטי ונצלני. סצנות ההפלה של מרילין איומות, וכך גם הסרט כולו".

 

 

אם צריך לסכם את הדעה הרווחת של הציבור על הסרט במשפט, מבקר הקולנוע של הלוס אנג'לס טיימס, כתב בפשטות כי "הסרט לא באמת על מרילין מונרו. זה על לגרום לה לסבול".