החשבון הרשמי של ישראל בטוויטר הגיב אמש (שני) בעקיצה סרקסטית לציוץ בעברית של קניה ווסט, ששב לרשת החברתית לראשונה מאז שנחסם בתחילת החודש בעקבות אמירות אנטישמיות. גם אילון מאסק, הבעלים החדשים של טוויטר שהחזיר את חשבונו של ווסט לפעילות, הצטרף לשיחה והשיב לחשבון הישראלי: "הציוצים שלכם טובים! עוד מדינות צריכות לצייץ ככה".
קניה ווסט והשערוריות – סיקור N12
- אדידס מתנתקת מקניה ווסט: עלול לאבד מיליארדים
- כרזות מעל כביש מהיר בלוס אנג'לס: "קניה ווסט צודק לגבי היהודים"
- "מת משימוש בסמים": משפחתו של ג'ורג' פלויד תובעת את קניה ווסט ב-250 מיליון דולר
- "קניה ווסט אמר: 'אני אוהב את היטלר, אני אוהב נאצים'"
- בגלל התבטאויות אנטישמיות: קניה ווסט הושעה שוב מאינסטגרם, ציוץ בטוויטר הוסר
- יוצרי הדוקו על קניה ווסט: "הוא רצה לשלוט בתוכן, אמרנו לו שייקח צעד אחורה"
- באישור בית משפט: קניה ווסט שינה את שמו ל"יה"
"נשמח להיות מחוץ לנרטיב הזה", נכתב בחשבון של ישראל, שאותו מתפעל הצוות הדיפלומטי במדיה החברתית במשרד החוץ. הבחירה במשפט אינו מקרי: טיילור סוויפט השתמשה בעבר באלו המילים נגד ווסט, בפוסט ארוך הנוגע לסכסוך המתוקשר בינה ובין קניה וגרושתו קים קרדשיאן, שהחל ב-2009. באותם ימים קניה התפרץ לנאום הזכייה של סוויפט בטקס פרסי הווידאו של MTV ואמר כי עם כל הכבוד לסוויפט, "לביונסה (שהועמדה גם היא לפרס) היה את אחד הקליפים הטובים בכל הזמנים". והוא לא צחק.
עם הסרת החסימה, ווסט צייץ שלשום לעשרות מיליוני העוקבים שלו בפעם הראשונה מאז תחילת נובמבר. בציוץ הראשון הוא התבדח ובדק אם אכן יש לו גישה לחשבון, ובציוץ השני הוא כתב "שלום" באנגלית עם סמיילי, כמין הטרלה לביקורת נגדו על אנטישמיות. הסערה הגדולה סביב ווסט החלה עם ציוץ שפרסם בחודש שעבר, שבו כתב: "אני קצת רדום הלילה, אבל כשאתעורר אני הולך לבצע 'defcon 3' על יהודים" (מצב מוכנות מיוחד של צבא ארצות הברית, מה שמתפרש כהסתה נגד יהודים). עוד הוא כתב: "הדבר המצחיק הוא שאני לא יכול להיות אנטישמי כי אנשים שחורים הם למעשה יהודים. גם אתם שיחקתם בי וניסיתם להשחיר את כל מי שמתנגד לסדר היום שלכם".
אומן ההיפ הופ, שסיפר בעבר כי אובחן עם הפרעה דו-קוטבית, המשיך לשטוף את הרשת עם התבטאויות גזעניות. כתוצאה מכך, טוויטר חסמה את קניה, הסירה את אותם ציוצים אנטישמיים והודיעה כי חשבונו ננעל בשל הפרת מדיניות החברה. המוזיקאי שילם על כך מחיר גם בעולם העסקים, כשאדידס הודיעה על הפסקת ההתקשרות עימו בהפסד שהוערך ב-2 מיליארד דולר, כמו גם בית האופנה היוקרתי בלנסיאגה, רשת "גאפ" ושורת מותגים אחרים שהכריזו על ניתוק המגעים איתו. בתוך כך, חזרתו של ווסט לטוויטר מגיעה לאחר שמאסק החליט לאפשר מחדש את גישתם של כמה משתמשים, ובהם נשיא ארצות הברית לשעבר דונלד טראמפ.