עמודים רבים מהתסריט המקורי של הסרט "גבעת חלפון אינה עונה" מוצעים למכירה פומבית. מבחר הדפים הממוסגרים, שכוללים תיקונים ושכתובים מהגרסה הראשונה של הסרט שנכתבה ביוני 1976, הועלו אתמול (ראשון) לעמוד הפייסבוק של הבמאי המנוח אסי דיין. בהם ניתן למצוא סצנת פתיחה שירדה מהסרט, משפטי מפתח כמו "בולה, בולה, איפה את?", "היד פתוח והפנקס רושמת" ועוד.

 

 

"למי שמחפש מתנה מקורית לחגים", כך נפתח הפוסט, "מבחר דפים ממוסגרים ומקוריים (עם תיקונים ושכתובים) מהתסריט המקורי של 'גבעת חלפון אינה עונה' יוצאים לראשונה למכירה! כל הדפים הם מתוך הוורסיה הראשונה של הסרט, יוני 1976". פרט לכך, ציינו מפת דרכים למחפשי אוצרות: "בעמוד 2 תוכלו למצוא סצנת פתיחה שירדה מהסרט, בעמוד 5 תוכלו למצוא את 'בקשר ליד זה בסדר, בקשר לשאר החלקים אני צריך לעבור לחליפה', עמוד 20: 'אדון חסון בצורת שופל מתקרב הנה', עמוד 23: 'בולה, בולה, איפה את?' וגם 'היד פתוח והפנקס רושמת', עמוד 28: 'בור ועם הספר', 'נספח לענייני שקשוקה' וגם 'קסל"ר'" – הלא הוא קצין סלט ראשי.

"רוב הדפים מתחילים באותו המחיר - 120 דולר לעמוד", מסביר אייל איליה, בעלי בית המכירות הפומביות "פנטגון" שיערוך את המכירה. "זה נחשב מחיר בדיחה להיסטוריה כזו, על מנת שזה יהיה נגיש לרבים. יחד עם זאת, אני מעריך שכל דף יסתיים באלפי דולרים". לדבריו, למרות שרוב הדפים מתחילים באותו סכום - יש כמה יוצאים מן הכלל: עמוד 2, שמכיל את סצנת הפתיחה שירדה מהסרט, הוא היקר ביותר ויועמד למכירה החל מ-220 דולר. עמוד 10 עם "חליפת האיומים", ועמוד 45 עם המשפט "כבר שעה אני מחפש את הים", יתחילו את מכירתם ב-180 דולר כל אחד.

מחר יפרסם בית המכירות את הקישור האינטרנטי למכירה הפומבית. מאז העלאת הפוסט נרשמו עשרות תגובות נלהבות של רוכשים פוטנציאליים שמביעים עניין, אולם לצד זאת, אחד המגיבים טען כי "חבל שהתסריט יוחזק בידי אנשים פרטים. הספרייה הלאומית צריכה לקנות את זה". לדברי אייל מבית המכירות: "עדיף שזה יהיה אצל אנשים כי לפעמים מוזיאונים נודדים או נסגרים, וכאן משפחת דיין העמידה בכוונה כל דף למכירה נפרדת במקום תסריט שלם, כדי שכמה שיותר אנשים יוכלו לגעת ביצירה". עוד הוא הוסיף כי יתר העמודים מהתסריט נשארו במשפחה וחולקו בין השאר לנכדים: "גם להם חשוב לשמור על מזכרת, אבל הדפים המרכזיים הם אלה שנמכרים".

"גבעת חלפון אינה עונה", מהבולטים שבסרטי הבורקס של שנות ה-70, הפך לימים לסרט פולחן בכיכובם של חברי שלישיית "הגשש החיוור". הסרט הקומי עוקב אחר החוויה של משרתי המילואים בצה"ל בתקופה שלאחר מלחמת יום הכיפורים.