הערב (רביעי) יתקיים במסגרת פסטיבל ישראל המופע "תן למים לזרום"; מופע של מוזיקה ומחול שנע על ציר ישראל-יפן. להקת בום-פם הלבנטינית התחברה לאומנים ויוצרים ממסורות יפניות שצמחו באזור שבו לפני כעשור רעשה האדמה והקליטה איתה מיני-אלבום משותף בשפה מוזיקלית חדשה.

"להיות ביפן בגדול זו התחושה הכי קרובה ללנחות בחלל", מספר המוזיקאי אורי בראונר כנרות מלהקת בום-פם. "זה שונה מבחינה תרבותית, מבחינה ויזואלית וגם מבחינת האנשים - אתה מסתכל להם בעיניים ולא בהכרח מביך את הלך הרוח. צורת התקשורת היא כל כך שונה". 

איך נוצר הקשר בין בום פם לבין המוזיקאים היפניים יוקיהיקו יוצוקורה ואמי שיראסאקי?
"נספח התרבות בשגרירות ישראל ביפן אריה רוזן יצר קשר לגביי יוזמה לציון עשור לאסון הצונאמי ב-2011. זה התעכב בגלל הקורונה. הקלטנו אלבום עם מוזיקאים מהאזור, המפיק מהצד היפני הפציץ אותנו בהמון מוזיקה מהאזור, הקלטות, קטעי וידאו וכך נוצר החיבור".

בום פם (צילום: בן פלחוב, יח"צ)
בום פם | צילום: בן פלחוב, יח"צ


מה מצאת במוזיקה שהגיעה אליך?
"הרבה מאוד תופים ומנגינות רפטטיביות של חליל. הכל אווירה. זה בעצם פולקלור. בהשראת הקטעים האלה כתבנו קטעים אינסטרומנטליים, ושלחנו אותם למוזיקאים שם שיאלתרו עליהם ויקליטו עליהם. הקלטנו מרחוק והפגישה איתם קרתה ממש עכשיו, לקראת הפסטיבל. לא שהקלטה מרחוק היא מנוכרת, אבל לנגן את הדברים יחד מרגיש הרבה יותר נכון".

מצאת מכנה משותף בין המוזיקה הישראלית לזו שמגיעה מיפן?
"התשובה בגוף השאלה. מוזיקה היא המכנה המשותף. בבום פם אף פעם לא פחדנו להתעסק בגבולות, אז באיזשהו מקום טבעי לנו לעשות את זה. כמובן שהיינו צריכים ללמוד את הניואנסים, לא יודע אם זה מתוך בורות, אנחנו מרגישים בבית גם כשזה לא הפולקלור שלנו. הבורות טובה מהבחינה הזאת, זה מרגיש אורגני ונכון".

המופע "תן למים לזרום" יתקיים הערב, רביעי 20:00 ברחבת תיאטרון ירושלים, במסגרת פסטיבל ישראל. הכניסה חופשית