4 שנים בלבד חלפו מאז הזכייה האחרונה של ישראל באירוויזיון - ומדינתנו הקטנה כבר מסומנת כזוכה פוטנציאלית בתחרות של השנה הבאה. זאת כאשר לא ידוע בכלל היכן היא תיערך וכשאף שיר או אמן עדיין לא נבחרו להתחרות בה - מלבד אחת: כוכבת הפופ המצליחה ביותר בישראל בשנים האחרונות - נועה קירל. הוועדה של תאגיד השידור הישראלי כאן בחרה אתמול בקירל בעיתוי שאף אחד לא חזה, ואפילו קירל עצמה טענה ששמעה על כך מהתקשורת ושהידיעה תפסה אותה כ"רעם ביום בהיר". ולמרות שבכל אתרי האירוויזיון המרכזיים באירופה וברשתות החברתיות כבר חוגגים את הבחירה ומעריצים לא מעטים כבר מפנטזים על אירוויזיון 2024 בתל אביב – נועה עצמה עוד מתלבטת אם ללכת על זה. אז אנחנו כאן בשביל לומר לך, נועה: אין לך סיבה להתלבט.
אין כמעט מי ששמע אתמול על הבחירה בקירל כנציגת ישראל ולא אמר: "זו הבחירה הכי ברורה שיש. הבמה הזו נועדה בדיוק לכוכבת פופ כמוה - והיא הולכת לטרוף אותה". וזה מדויק. הלהיטים שקירל מנפקת בזה אחר זה בשנים האחרונות - מ"מיליון דולר" דרך "פאוץ'" ועד "יהלומים" ו"טרילילי טרללה" - הם אלה שמיצבו אותה ככוכבת הפופ המובילה בישראל היום - והם נשמעים כמו הדבר הכי נכון לא רק למצעדים ברדיו ולהופעות ענק גדושות מעריצים (כמו למשל זו שמצפה לה בפארק הירקון בחודש הבא). הם כאלה שנדמה שנתפרו כמו כפפה לתחרות הפופ הגדולה בעולם. להיט אחד בסדר הגודל של אלה, שנכנסו לנו עמוק לאוזניים כאן בישראל (ואם יורשה לנו לייעץ, אז משהו שנשמע הכי ישראלי ומרים כמו "פאוץ'" יהיה אידיאלי), יכול לשדרג את הקריירה של נועה תוך שלוש דקות - ולהפוך אותה במהרה לכוכבת הבינלאומית שהיא שואפת להיות.
ההשתתפות באירוויזיון בשנים האחרונות הפכה למשתלמת למדי - ובמיוחד לאמנים שחפצים במקפצה לאוזניים של מאות מיליונים באירופה, באוסטרליה - וגם באמריקה. התחרות אמנם קיימת כבר קרוב ל-70 שנה, אבל דווקא ככל שהשנים הולכות ומתקדמות - המותג הוותיק הולך ונעשה צעיר ורענן יותר, רלוונטי יותר למוזיקה עכשווית - ויוצאים ממנו יותר יותר להיטים שסביר שהכנסתם כבר לפלייליסט שלכם בספוטיפיי מבלי שידעתם בכלל שיש להם קשר לתחרות - ואפילו ללא קשר למיקום הסופי אליו הם הגיעו בתחרות עצמה.
רק בשנה שעברה ניצחה בתחרות להקת הרוק האיטלקית Måneskin - להקה שלפני שעלתה על הבמה אף אחד לא הכיר, ושלוש דקות אחרי - היא הפכה לסנסציה עולמית. קדם לה זוכה האירוויזיון שנערך בתל אביב ב-2019, Duncan Laurence ההולנדי, ששירו "Arcade" התפוצץ במצעדים והפך לשיר המוזרם ביותר אי פעם שהשתתף בתחרות. ועוד לא דיברנו על מי שהגיע באותה התחרות למקום השני, Mahmood מאיטליה שאתם ועוד מאות מיליונים אחרים בעולם מכירים הודות ללהיט "Soldi". ולפניהם הייתה אחת, נטע ברזילי, שהודות ל-"Toy" שלה, היא הפכה לתופעה בינלאומית מדוברת. ואלה דוגמאות רק מהשנים האחרונות: האירוויזיון היה זה שבאמצעותו התפרסמו להקת ABBA האגדית משוודיה, סלין דיון הקנדית שזכתה בתחרות עבור שוויץ - וגם חוליו איגלסיאס וקליף ריצ'ארד עברו דרכו וזכו לקריירה מצליחה ומרשימה למדי - למרות שלא זכו.
וכן, לא רק זכייה או הגעה לאחד משניים או שלושת המקומות הראשונים מבטיחה הצלחה. מספיקה רק החשיפה. תשאלו את הזמרת הארמנית שהשתתפה באירווויזיון האחרון והגיעה למקום ה-20(!), ושירה "Snap" הפך רק לאחרונה ללהיט חוצה יבשות בטיקטוק. וגם אותו מחמוד, שייצג את איטליה בתל אביב - הצליח להפוך שוב שיר שלו ללהיט ענק. הוא שב לייצג השנה את מדינתו בתחרות עם אחד הזמרים הכי מצליחים ונערצים באיטליה היום, Blanco. השניים ביצעו את הדואט "Brividi", שהפך ללהיט ענק בארץ המגף ומחוצה לה עוד לפני שבכלל התמודד באירוויזיון. השניים, אגב, הגיעו "רק" למקום השישי למרות שהוזכרו לאורך כל הדרך כמנצחים פוטנציאליים. ומה קרה לקריירה שלהם אחרי? נותרה מוצלחת כשהייתה - ולמעלה מזה.
השתתפות באירוויזיון מבחינתה של נועה קירל, אמנית מבוססת בישראל וכזו שנמצאת בתחילת דרכה בזירה הבינלאומית - היא בדיוק מה שהיא צריכה, גם אם הדבר כרוך ב"סיכון" של הגעה למקום נמוך או לא כזה שתואם את הציפיות המוקדמות והבאזז של המעריצים והמהמרים. לא בכל יום זוכה אמן לעלות לבמה ש-360 מיליון עיניים מכוונות אליה - ולא בכל יום יכולות להיפתח לאמן דלתות לקהלים חדשים במדינות חדשות. כבר היום, יממה בלבד אחרי שהוכרז שקירל תייצג את ישראל, מעריצים באירופה מספרים שהם חורשים על השירים שלה ומתרשמים מהרפטואר שלה - אז תארו לכם מה יקרה אם נועה תבחר לצאת למסע הזה בכל הכוח.
גם אם קירל לא תניף בסופו את גביע הניצחון החמישי של ישראל בתחרות - היא לבטח תוכתר למנצחת: היא תהיה האמנית המבוססת הראשונה זה שנים שמשתתפת באירוויזיון מטעם ישראל ותסלול את הדרך לעוד, שלא יחששו להגיע ולהתחרות. האם הקריירות של אחינועם ניני (מקום 16), הראל סקעת (מקום 14) ודנה אינטרנשיונל שחזרה לתחרות ב-2011 אחרי שניצחה בה ולא עלתה לגמר(!) "נהרסו"? ההפך הוא הנכון. וחוץ מזה - אם מדינות רבות אחרות יכולות לעשות את זה ולשגר לאירוע הענק את התותחים הכי כבדים שלהן - גם ישראל יכולה, וכך היא תמצב את עצמה כמדינה שמכוונת הכי גבוה שאפשר בכל שנה. עם השירים הנכונים - גם גביע הניצחון השישי והשביעי לא יהיו כל כך רחוקים.
לכי על זה, נועה. אנחנו כבר חתמנו על הצ'ק.