ממש השבוע ציינה להקת הרוק האוסטרלית "אייר סופליי" 47 שנות פעילות. ההרכב אומנם עבר כמה שינויים בתצורתו מאז הקמתו בשנות ה-70, אך הצמד ראסל היצ'קוק וגרהאם ראסל נשארו ביחד במשך כל שנות קיומו. אין זה דבר מובן מאליו, במיוחד כשרבות מהלהקות הגדולות לא הצליחו להחזיק מעמד לאורך זמן. בריאיון ל-N12 מספר היצ'קוק, סולן הלהקה, מה סוד הקסם שלהם ולמה הם בוחרים להופיע בארץ בפעם השישית, בצל החרם התרבותי הגובר על ישראל.
"אייר סופליי" נמצאת בסיבוב הופעות אחד גדול מאז ומתמיד, מסביר ראסל. "אנחנו תמיד נמצאים בטור הופעות. בדרך כלל יש לנו 130 הופעות בשנה, אך הקורונה השפיעה על כך כמובן. עכשיו אנחנו חוזרים למסלול הרגיל שלנו, וזה קורה במסגרת חגיגות 47 שנים ללהקה שלנו. זה הישג מדהים מבחינתי".
ראסל נזכר ביום שבו הכול התחיל, כשהשניים לקחו חלק בהפקת הגרסה האוסטרלית לאופרת הרוק "ישו כוכב עליון". "שרנו במקהלה במסגרת ההפקה שרצה במשך כשנתיים, וכבר אחרי כמה שבועות מאז שנפגשנו התחלנו לעבוד ביחד. יצרנו ביחד אלבום שהפך ללהיט באוסטרליה, ולקח לנו בערך ארבע שנים עד שזכינו להכרה בין-לאומית".
"יש לנו מערכת יחסים מעולה שנמשכת כבר כמעט 50 שנה", מספר ראסל על שיתוף הפעולה עם גרהאם. "אנחנו החברים הכי טובים ותמיד היינו. חלוקת התפקידים בינינו ברורה: הוא כותב את השירים, אני הסולן. גרהאם לא רצה להיות הקול המוביל ב'אייר סופליי' ואני לא יודע לכתוב שירים, אז אנחנו די תקועים אחד עם השני", צוחק הזמר.
אתם יוצרים ומופיעים ביחד כבר עשרות שנים. מה הקסם שלכם לעומת להקות אחרות שהתפרקו בדרך?
"למען האמת, אין אחד כזה. בתחילת הדרך הערכנו שנחזיק מעמד רק למשך כמה שנים בגבולות אוסטרליה, אבל ברגע שפרצנו את הגבולות האלה, הבנו שיש לנו מעריצים רבים מסביב לעולם. אנחנו ממשיכים במוזיקה שלנו בזכותם. אנחנו אוהבים את מה שאנחנו עושים, אנחנו נהנים לעבוד ביחד, ונקודת המוצא שלנו היא שנמשיך ליצור כל עוד אנחנו חושבים שיש לנו מה להציע. לכן אנחנו לא רואים סיבה לפרוש".
הביקור הקרוב של הלהקה בארץ אינו הראשון שלה. "אייר סופליי" הופיעה בישראל כבר חמש פעמים, ואין זה מקרי. "לקהל הישראלי יש לב גדול ותמיד היה נפלא כלפינו", אומר היצ'קוק. "זה מקום נהדר עם אתרים קדושים שהם חלק מההיסטוריה המרכזית של העולם. זו תמיד הנאה גדולה לחזור".
בימים שבהם תנועת ה-BDS רושמת לעצמה הישגים בחרם התרבותי על ישראל ומשכנעת אומנים בין-לאומיים רבים שלא להגיע לישראל, ראסל מסביר את ההחלטה של הלהקה להגיע בכל זאת: "מעולם לא היינו מעורבים פוליטית. אני חושב שזה לא הוגן כלפי אנשים שרוצים לראות אותנו, שלא נגיע בגלל סיבה פוליטית כלשהי. אין בזה שום היגיון בעיניי".
"לפני שנים למשל הופענו בדרום אפריקה בתקופה שבה משטר האפרטהייד עדיין הונהג", המשיך הסולן. "הופענו בסין, בקובה, בווייטנאם ובגבול צפון קוריאה. אנחנו באים לכל מקום שיש בו אוזניים שרוצות לשמוע אותנו, זה תמיד היה ככה, ואנחנו לא חוששים להגיע לשום יעד - כי למה לא?"
רוג'ר ווטרס מצלצל אליך ומנסה לשכנע אותך שלא תופיע בישראל. איך תגיב?
"אני לא חושב שרוג'ר ווטרס מעריץ גדול של 'אייר סופליי' (צוחק). אם הוא יתקשר אליי, אגיד לו: 'נעים לשוחח איתך, אבל העניינים שלך הם שלך והעניינים שלנו הם שלנו. אני מכבד את דעתך, אבל לא מסכים איתך'".
בשני המופעים הקרובים של הלהקה במסגרת סיבוב ההופעות "The Lost In Love Tour", שיתקיימו בזאפה לייב פארק בראשון לציון ובמרכז הקונגרסים בחיפה, יבצע ההרכב את שיריו הגדולים - ובהם "Making Love Out Of Nothing At All" ו-"All Out Of Love".
כן, "אייר סופליי" מזוהה עם לא מעט שירי אהבה וריקודי סלואו הזכורים לחלק מאיתנו משנות ה-80. במופע הם חוזרים לאותם צלילים בלתי נשכחים: "אנשים צורחים את המילים של השירים האלה. זה יהיה אירוע מרגש ועוצמתי עם הרבה אנרגיה. לגרהאם יש סולו נגינה יפהפה באמצע המופע".
את דבריו חתם ראסל בפנייה ישירה לקהל הישראלי. "נשמח לראות כמה שיותר מכם, ומומלץ למהר לראות אותנו - כי אי אפשר לדעת אם נפרוש מחר. אנחנו לא מתכוונים לפרוש, כן?", מתבדח ראסל. "אנחנו רוצים ליהנות ולנצל כל רגע בישראל".
לא יכולתי לסיים את הריאיון בלי לזרוק להיצ'קוק מילה על הלק השחור שמרח על הציפורניים. הסברתי לו שזה טרנד הולך וגובר בימים אלו בקרב ידוענים גברים, ורק לפני זמן קצר הופיעה כאן להקת מארון 5 - שהסולן שלה, אדם לוין, מורח לק בעצמו. ראסל מיהר לקטוע אותי: "אני כבר עושה את זה 20 שנה, אולי אני החלוץ שהתחיל את הטרנד".
"אייר סופליי" תופיע ב-27 במאי במרכז הקונגרסים בחיפה וב-28 במאי בזאפה לייב פארק. כרטיסים