בנק דיסקונט הודיע כי הוא מעכב אצלו בפיקדון את 4 מיליון השקלים שנתרמו לטובת בנימין נתניהו.
לאחרונה ועל רקע המשא ומתן להסדר טיעון בין נתניהו לבין הפרקליטות, יצא העיתונאי ינון מגל בפרויקט גיוס המונים לטובת בנימין נתניהו. הכסף היה אמור להיות מועבר לנתניהו באמצעות עמותת "מוסרי".
יעד הקמפיין היה אמנם 5 מיליון שקל, אולם גויס סכום מכובד במיוחד של 4 מיליון שקל.
כעת כפי שפורסם לראשונה באתר "סרוגים", הודיע בנק דיסקונט, שבו מתנהל החשבון, כי הוא מעכב את המיליונים בפיקדון עד שתתקבל חוות דעת רשמית של היועצת המשפטית לממשלה או היועצת המשפטית לכנסת וכיוצא בהן המתירה את העברת הכספים לנתניהו.
מלכתחילה טענו מנהלי הקמפיין כי התרומות מוכרות לצורכי החזר מס. אולם לאחר שיח עם רשם העמותות שהבהיר כי הקמפיין איננו עולה בקנה אחד עם מטרות העמותה, הוסר הפרסום כי התרומה מוכרת לצרכי מס.
עו''ד שחר בן מאיר פנה לבנק דיסקונט והתריע על הכוונה להעביר את הכספים וטען כי העברה זו מנוגדת לחוק ולכללי האתיקה של חברי הכנסת.
במענה לפניית התנועה לאיכות השלטון, גם יועמ"שית הכנסת עו''ד שגית אפיק חיוותה דעתה כי נתניהו לא יוכל לקבל את מיליוני השקלים ללא אישור של ועדת האתיקה של הכנסת. עד היום ועדת האתיקה לא הוקמה בשל סירוב הליכוד לקבל את אופן חלוקת המושבים בוועדות הכנסת. כך, שעד להפסקת החרם, נתניהו לא יוכל לקבל את הכסף.
לדברי היועמ"שית אפיק, "הכרעה בבקשה לגיוס תרומות להליך משפטי מחייבת החלטה של ועדת האתיקה, אשר כידוע טרם הוקמה בכנסת ה-24".
כעת מבהיר הבנק כי הוא לא יאשר את העברת הכספים ללא חוות דעת משפטית רשמית המתירה את העברת הכספים והמבהירה והמפרטת את האופן שבו ייעשה שימוש בכספי הקמפיין.
גם עמותת מוסרי מבהירה כי היא לא תעביר את הכסף לנתניהו ללא חוות דעת של הייעוץ המשפטי לכנסת או של ועדת האתיקה של הכנסת המאשרת את העברת הכספים.
הכתבה פורסמה במקור בגלובס