פסטיבל המוזיקה "שיר היונה" יערך בערבה בסוף השבוע. הפסטיבל השנה ייתח עם מחווה תחת השם "חוזרים לנואיבה": כמעט 45 שנה עברו מהפסטיבל הראשון בכפר הנופש נביעות שזכה לכינוי "הוודסטוק הישראלי".  

אחת מהמופיעות ב"קונצרט שיר היונה", קונצרט בין לאומי ענק למען השלום, שתעלה על הבמה לצד ברי סחרוף, אהוד בנאי דודו טסה ועוד, היא סנאה מרחאטי. זו ממש לא הפעם הראשונה שהזמרת המרוקאית בעלת מיליוני הצפיות ביוטיוב מגיעה לארץ להופיע, אבל זו הפעם הראשונה שזה קורה אחרי כינון היחסים בין המדינות. 

"לפני שהגעתי להופיע כאן בפעם הראשונה ב-2013 כל כך פחדתי", מספרת מרחאטי בת ה-38 בריאיון ל-N12. "לא הכרתי את ישראל, לא ידעתי האם זה מקום בטוח, למעשה לא ידעתי כלום. היה לי חבר שסיפר לי שאני עומדת לפגוש קהל אחר. שיש פה הרבה אנשים שהמוצא שלהם הוא ממרוקו ושאני ארגיש בבית. זה היה נכון". 

הזמרת סנא מראהטי (צילום: Salah ghrissi)
הזמרת סנאה מרחאטי | צילום: Salah ghrissi

ובאמת, כשהגיעה להופעה הראשונה באשדוד יחד עם התזמורת האנדולסית, היא מספרת שזה הרגיש טבעי. "האנשים בקהל רצו לראות את הזמרת ממרוקו שהגיעה לשיר כאן. רצו לראות את הכפתן שלי, את התכשיטים ומאוד התרגשתי מהאדיבות וההתלהבות. ומאז אני באה בכל שנה, חוץ מההפסקה שנכפיתה בגלל הקורונה". 

מרחאטי גדלה בעיר צפרו שבמרכז מרוקו, שם הייתה בעבר קהילה יהודית גדולה. "כששאלתי את אבא שלי איך הוא מרגיש עם זה שאני אסע לישראל, הוא שיתף אותי מהחוויה שלו. הוא אמר שהוא גדל עם יהודים ושהחבר הכי טוב שלו יהודי, ושיש לי הזדמנות לעשות משהו טוב בעולם. שאני צריכה להיחשף לתרבויות ולפגוש אנשים אחרים - עודד אותי לנסוע". 

על החתירה לשלום היא מוסיפה: "מוזיקה היא שפה בין לאומית. מחוץ לבמה אנחנו יהודים, מוסלמים, נוצרים, קתולים, בודהיסטים וכו', אבל כשאנחנו על הבמה, כולנו מדברים באותה השפה, שהיא פשוט - המוזיקה".