התיאטרון הלאומי הבימה הוכרז הערב (חמישי) תאגיד עירוני שיפעל תחת עיריית תל אביב-יפו ומנהלו הנוכחי נעם סמל. באירוע ההשקה נכחו שר התרבות והספורט חילי טרופר, ראש העירייה רון חולדאי, יו"ר הוועד המנהל של "הבימה" זיוה פתיר, מנכ"ל התיאטרון סמל, המנהל האומנותי משה קפטן וכן שחקניות ושחקני "הבימה".
לפני כשנה פנה שר התרבות טרופר לראש העירייה חולדאי, ולבקשתו הסכים חולדאי להעביר את הפעילות של התיאטרון לאחריות העירייה. בהמשך לכך, גיבשה העירייה מתווה מוסכם לקליטת התיאטרון כתאגיד עירוני חדש באופן שיבטיח את התנהלותו המאוזנת לשנים הבאות.
כחלק מהמתווה הגיעו הצדדים להבנות מוסכמות באשר לדרך קליטתם של עובדים ושחקנים בעתיד, וזאת כדי לאפשר העסקה נכונה ומתאימה לנוכח משבר התיאטרון בפרט והמשבר של עולם התרבות ככלל בעקבות הקורונה. התאגיד החדש יקלוט ויעסיק את עובדיו בהתאם להבנות ולהסכמים שהושגו בין ההסתדרות, שח"ם, ועדי העובדים והשחקנים בתיאטרון, משרד התרבות והספורט, הנהלת התיאטרון והעירייה.
"ההחלטה כי 'הבימה' ימשיך להתנהל כתיאטרון הלאומי הישראלי ואותו תנהל עיריית תל אביב, תאפשר את המשך קיומו ושגשוגו", אמר שר התרבות טרופר. "אני שמח שלאחר שנים של סכנת קיום אמיתית, הצלחנו להציל את התיאטרון, והוא ימשיך בפעילותו החשובה והערכית. המשך הפעילות יאפשר לעובדיו הרבים להמשיך להתפרנס בכבוד, ואני מבקש להודות לראש העירייה רון חולדאי ולכלל השותפים על הפתרון שהושג. זה עידן חדש עבור התיאטרון".
"פשיטת רגל של התיאטרון הלאומי שלנו היא לא סתם דרמה, אלא טרגדיה של ממש", הוסיף ראש העירייה חולדאי. "עיריית תל אביב-יפו לא יכלה לעמוד מנגד, ולאור ההבנה של גודל השעה הצענו את עצמנו לשאת באחריות על המשך פעילות התיאטרון. בזכות הקמת 'הבימה' החדש כתאגיד עירוני, ימשיך התאטרון בן ה-100 להתקיים ולשמש שחקן מרכזי בשדה התרבות הישראלי". עוד הדגיש חולדאי כי "נעשה כל שביכולתנו כדי לאפשר לו לפרוח ולהפיק תוצרים משובחים".
המסורת הארוכה של תיאטרון "הבימה" החלה במוסקבה אי אז ב-1918 והמשיכה ללוות את החברה הישראלית גם לאחר קום המדינה. כחלק מההשקה מינתה עיריית תל אביב דירקטוריון חדש לתיאטרון בראשה של זיוה פתיר. מנכ"ל התיאטרון נעם סמל בירך על ההחלטה: "בשם משפחת 'הבימה' ומיליוני הצופים עד היום, אנו מודים לעירייה ולראשה על ההחלטה הציונית לאמץ את התיאטרון לחיקה ולהירתם למען התיאטרון הלאומי של ישראל".