הצלם רונן ללנה עבד עם כל המוזיקאים הגדולים - הוא צילם את הקאבר של האלבום "נגיעות" של ברי סחרוף, גם את "שמע ישראל" של מוקי ו"הרגלים רעים" של יוני בלוך. אביתר בנאי, אביב גדג', אפרת גוש, דנה ברגר, מוניקה סקס ועוד רבים אחרים עברו דרך עדשת המצלמה שלו. עכשיו, כ-5 שנים אחרי שפרש מצילום בעקבות מחלת עיניים נדירה, הוא מעלה תערוכה מיצירותיו, וכל האומנים מגיעים לחלוק כבוד ולהופיע.
"הרעיון של תערוכת 'מגביר אור כוכבים' מחכה כבר למעלה מעשור בתיקיית רעיונות על המחשב שלי", מספר ללנה, "כדרכם של רעיונות הוא המשיך לנבוט במחשב, ולאחרונה הכוכבים הסתדרו והרעיון יכול היה להתממש". בתערוכה יוצגו כ-200 תמונות סטילס המתעדות את תקופת הפריחה של הרוק בארץ במהלך שנות ה-90. "מה שמפתיע אותי הוא שאם אתה מסתכל לאחור, התקופה הייתה קשה - אוסלו, פיגועים, רצח רבין, והמוזיקה הישראלית הייתה בשיא פריחתה. ההיסטוריונים ינסו להבין את הפרדוקס אבל בטוח שאי אפשר להתעלם מזה".
בין התמונות שיוצגו נמצאות גם כמה המזוהות עם אלבומים גדולים. ללנה מסביר איך התמונות האיקוניות נבחרו דווקא הן: "התשובה לשאלה איך בוחרים תמונת קאבר מבחינתי היא לחזור לגיל 14. אני נמצא בחנות תקליטים, מדפדף שם ויכול לבחור רק אחד מארבעת התקליטים שאני רוצה לרכוש. לעטיפה יש כוח מאגי בהקשר הזה, אתה מנסה למצוא שם איזה רמזים למוזיקה שיש בפנים. אחרי שאתה כבר אוהב את האלבום הקשר הרגשי לעטיפה מתרחב וזה נהיה חלק בלתי נפרד מהאלבום עצמו, אתה רואה את התמונה וחוזר לחוויית השמיעה".
ללנה החל לצלם באופן מקצועי אחרי הצבא, כשטס להתמחות אצל האמן היפני מייק נוגאמי. עם שובו לישראל, בשנת 1990, החל לצלם מוזיקאים. בתערוכה יוצגו יצירותיו משנת 1992 עד 2016 ולמרות שמדובר בעשרות תמונות, הוא לא יכול לבחור ביניהן: "אין לי תמונה אהובה. אני יכול להגיד שאני אוהב במיוחד תמונות של אומנים שכבר לא איתנו ויצא לי לעבוד איתם. יש תחושה שקשה לי לנסח של החמצה, שלא נוכל לעולם להיפגש שוב ולעשות משהו. נניח התמונה של אהובה עוזרי מהאלבום 'צלצולי פעמונים' היא הדלת של הבית שלה ונעלי הבית שלה מונחות שם ומחכות לה. זה פריים שמלווה אותי, פריים שכבר לא יכול לחזור. בצילומים כאלה יש עומק רגשי שלא קיים בצילומים אחרים", הוא אומר ומתרגש.
רונן היה שותף גם לאחד האירועים הזכורים במוזיקה הישראלית, "השרוף", שמציין בימים אלה 20 שנה לחשיפתו. "בזמנו זה היה מאוד חזק", הוא נזכר. "במערכות העיתונים בעיקר התייחסו אחרת לכל מה שקשור להצלבת נתונים ואמינות, אבל הנקודה הוחמצה - שהתקשורת מתעסקת יותר מדי בדברים שלא קשורים ליצירה. גם היום רואים לצערי ראיונות חושפניים עם אומנים שלא על היצירה שלהם אלא על הזוגיות. הבעיה עדיין עומדת בעינה".
האירוע החד-פעמי יתקיים ב-8 בינואר 2022 בהאנגר 11 בתל אביב, בשיתוף עם חברת ToMix. ניתן לרכוש כרטיסים כאן. לאחר הצגת התמונות יעלו אחד אחרי השני להופיע: אביב גדג', אביתר בנאי, אפרת גוש, הג'ירפות, דנה ברגר, חמי רודנר, ירמי קפלן, כנסיית השכל, מוניקה סקס, עמיר לב, וקורין אלאל. אם זה תלוי ברונן, תחזרו לערב אחד להיות צעירים: "אני חושב שמי שיבוא לבקר בתערוכה יחזור לרגע אחד בזמן ויהיה שוב נער, כשבעיתונים ראו את התמונות האלה וברדיו שמעו את השירים".