הבודהיסטי

"להרבות טוב בעולם" - אסתר פלד \ רסלינג

על הספר נכתב כי הוא "עוסק בחיבורם של שני עולמות - בודהיזם ופסיכותרפיה". למעשה, מנסה פלד, להשוות ולהמחיש, אחד בעזרת השני, את העקרונות והמורכבות שבחשיבה הבודהיסטית, מול דוגמאות ודילמות מעולם התוכן הטיפולי כפי שהוא מתבטא בעולם התוכן של האדם המערבי. בשנים האחרונות הולך וגובר הביקוש ללמידת יסודות הבודהיזם והספר מבקש להסביר אותם בצורה נהירה וברורה. הוא אף מתאים במיוחד ליום כיפור, כיוון שכפי שנכתב עליו: "ספר העוסק באפשרות האנושית לחיות מתוך ראייה צלולה, תוך כדי מימוש הרעיון שהבודהיזם, בדומה ליהדות, רואה כמשמעות העמוקה ביותר של היות אדם – להרבות טוב בעולם".

ספר להרבות טוב בעולם (צילום: הוצאת רסלינג)
כריכת הספר "להרבות טוב בעולם" מאת סמדר פלד | צילום: הוצאת רסלינג

הפרקטי

"אמנות החיים הפשוטים" - שונמיו מאסונו \ כנרת זמורה-דביר

"אמנות החיים הפשוטים מציע 100 שיעורים יומיים מעשיים ברורים שאפשר לעשות גם בלב ההמולה העירונית" - הספר הזה ינחה אתכם איך לשנות את חייכם לטובה על ידי כמה צעדים פשוטים ופרקטיים מדי יום. לפי תיאורו הוא יעזור לכם להיפטר מרגשות שליליים, להבריא את התזונה, להינות ממה שיש ואפילו לפנות זמן מותאם ביום לחשוב על כלום. הכותב הוא ראש מנזר זן-בודהיסטי ביפן וזו גם נקודת המוצא של הספר - הזן שם דגש על חשיבותה של המדיטציה בחיי היום יום במטרה להגיע להארה. תורגם על ידי דליה צחור

הספר אומנות החיים הפשוטים (צילום: כנרת זמורה-דביר)
כריכת הספר "אומנות החיים הפשוטים" מאת שונמיו מאסונו, תרגום: דליה צחור | צילום: כנרת זמורה-דביר

>> זמני כניסת וצאת יום כיפור

המחקרי

"איך להיות טוב" - ד"ר יאיר בן דוד \ כנרת זמורה-דביר

אם גם אתם ביום כיפור בוחנים כל החלטה שקיבלתם במהלך השנה ומנסים להבין האם היא הייתה מוסרית, כיצד קיבלתי אותה, ומה באישיות שלכם גרם לכם לקבל דווקא את ההחלטה הזו - זה הספר בשבילכם. "איך להיות טוב מאת ד"ר יאיר בן דוד פותח צוהר לשדה מרתק", נכתב על הספר, "כשהוא מצויד במחקרים, בסיפורים ובנתונים, ד"ר בן דוד מסביר מה מניע את בני האדם להיות מוסריים יותר ומה גורם להם להיות מוסריים פחות. בתוך כך הוא מסייע לנו להכיר את עצמנו טוב יותר ולהביט מחדש על הדילמות היומיומיות של חיינו".

ספר איך להיות טוב (צילום: כנרת זמורה-דביר)
כריכת הספר "איך להיות טוב" מאת יאיר בן-דוד | צילום: כנרת זמורה-דביר

הרומן

"הולכת פנימה" - מרב השרוני \ כרמל, מנדלי

על גב הספר, נכתבת הביקורת של המשורר והעורך יקיר בן־משה, והוא כותב כך: "קראתי בנשימה עמוקה, איטית ונעתקת. זהו סיפור מסע פנימי, רב ממדי, הנפרש לאורך קווי האורך והרוחב המתאבכים של הנפש". בסיפור, מנסה הגיבורה למצוא את מקור הפגיעה בילדותה ולהתעמת עם אביה המת.

ספר הולכת פנימה (צילום: הוצאת כרמל, מנדלי)
כריכת הספר "הולכת פנימה" מאת מרב השרוני | צילום: הוצאת כרמל, מנדלי

הקלאסי

"האלכימאי" - פאולו קואלו \ ידיעות ספרים

הספר, שיתא בשנת 1988, הפך במהלך השנים לספר חובה. הסיפור עוקב אחרי הנער סנטיאגו, שמחליט ללכת בעקבות חלומו אל האוצר הטמון בפירמידות במצרים. בדרכו הוא פוגש אנשים שונים ומשונים המלמדים על העולם, כאשר המשל הוא כי הכלים למציאת ייעודו של אדם נמצאים בתוכו פנימה. רבים משווים בין ה"אלכימאי" ל"נסיך הקטן" בשל הדימיון בכתיבה ובנמשלים מהסיפור. 

ספר האלכימאי (צילום: הוצאת ידיעות ספרים)
כירכת הסםר "האלכימאי" מאת פאולו קואלו | צילום: הוצאת ידיעות ספרים

סיפור הילדים

"איך מבקשים סליחה?" - אמונה אלון \ קוראים

לפעמים מאוד קשה להגיד סליחה ולהודות שטעינו. בדיוק בשביל זה כתבה אמונה אלון ספר ילדים מנסה, יחד עם הילד, להבין איך מתקנים טעות, איך מבקשים סליחה, ואיך יוצאים בפוגעים לפעמים בלי כוונה. אפשר לקרוא את הסיפור יחד עם הילדה או הילד ולפתח סביבו שיחה על אמפתיה, רגישות לזולת, שליטה עצמית והתפייסות.

ספר איך מבקשים סליחה (צילום: הוצאת קוראים)
כריכת הספר "איך מבקשים סליחה" מאת אמונה אלון | צילום: הוצאת קוראים