פרסום ראשון: משרד התרבות והספורט מודיע היום (שלישי) כי אישר מבחן תמיכה למניעת הטרדות מיניות במוסדות תרבות ציבוריים. על פי מבחן התמיכה, כל מוסד תרבות שיעבוד בהתאם לחוק ויפעל למען מניעת הטרדות מיניות במקום העבודה, יקבל מהמשרד תמיכה מוגדלת ב-3%.
היוזמה היא של השר חילי טרופר, בשיתוף מנהל תרבות, הייעוץ משפטי וחשבות המשרד. "מטרת היוזמה לדאוג שכל אחת ואחד ירגישו בטוחים במקום עבודתם", אמר טרופר והוסיף: "עלינו כממשלה להיאבק בתופעת ההטרדות המיניות והאלימות ונמשיך לפעול לשם כך". מדובר במהלך משלים של החוק למניעת הטרדות מיניות במקום העבודה שקיים בארץ כ-20 שנה. כעת החוק יהיה תקף לכל מוסד תרבות, גם לאלה שבהם עובדים פחות מ-25 איש. מנכ"ל המשרד, רז פרויליך, מוסיף: "אנו נמשיך לתמוך ביוזמות אשר מוקיעות פגיעה במעמד האישה".
"אין ספק שהכיוון נכון וראוי", מברכת בשיחה עם N12 עו"ד הלה נויבך מאיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית: "יחד עם זאת חשוב לזכור כי הטרדות מיניות בגופי תרבות, כמו גם בארגונים אחרים, מתרחשות פעמים רבות בשל תרבות ארגונית שמאפשרת זאת, ובשל אותם אנשים שמעדיפים להעלים עין".
נויבך מזכירה את התגובות שהגיעו אחרי הפרשות של משה איבגי ואלון דהן, שחקן הקאמרי, שרבים מהמצוטטים בכתבה שהתפרסמה ב"הארץ", דיברו על כך ש"כולם ידעו". "כמעט כולם ידעו שמדובר בשחקנים שפוגעים באופן שיטתי בקולגות ובמי שהן במעמד נמוך יותר משל הכוכבים ובחרו שלא לעשות דבר. צריך שינוי תפיסתי עמוק ונכונות של מקבלי ההחלטות: מנהלים, במאים, מפיקים ועוד, לעמוד מול גורמים בעלי כוח, מעמד והשפעה ולא לאפשר להם להמשיך לפגוע, גם אם זה כרוך בויתור על כוכבים".
אבי בן הלל מנכ"ל שחם ברך גם הוא ואמר: "צריך לעקור את נושא ההטרדות המיניות מהשורש, על אחת כמה וכמה בעולם התרבות. אנשים עלולים לפרש את הפן האומונותי כגבול מאוד דק, למרות שהגבול צריך להיות מאוד ברור. שמחים של הצעד, שהוא אומנם פורמלי, אבל מצריך מיסוד כדי שייכנס לעומק. מקווה שזה יוביל לשינוי אמיתי".