עבור מאות אלפי העוקבים שלה באינסטגרם ובאתר, לייזה פאנלים היא שילוב של בישולים ומחמאות, מתכונים וצחוקים. מאחורי גורו האוכל לייזה פאנלים עומדת חגית ביליה, שלרוב עובדת לבד במטבח הביתי הקטן שלה, עם חצובה וטלפון חכם – וככה היא הופכת את חומרי הגלם הכי זמינים למתכונים שעולים לסטורי באינסטגרם שלה ואחר כך גם לאתר האינטרנט.
לפעמים ביליה מכינה סלטים, לפעמים תוספות, צירים, מרקים, מאפים וקינוחים, אך המוטו נשאר קבוע: "קל, קל, קל, וטעים", ועל כך יעידו כרבע מיליון העוקבים הקבועים שלה. יותר ממיליון וחצי נכנסים לאתר שלה בכל שנה, מגיבים, שואלים ומקבלים תשובות. כדי לבדוק אם הבישולים מוצלחים, ביליה הולכת לגינה בשכונה, שם נמצאים חברי "ועדת הביקורת של לייזה פאנלים", והם אלו שמחליטים.
מטבח זה קשה? החיים זה קשה, מטבח זה קל
"כל יום אני פותחת את היום, כל יום, עם החבורה הזאת", סיפרה ביליה על החבורה. "קורונה, מלחמה...יש פה באמת ויכוחים על דברים ברומו של עולם, ובין לבין הם ועדת הביקורת של העוגות, הם ועדת הביקורת של המדינה על הכול". רועי, אחד החברים ב"ועדת הביקורת" אומר: "זה מצב של וין-וין. אנחנו מקבלים אספקה שוטפת של עוגות והיא מקבלת ביקורת בונה". אולם לא קרה שביליה הביאה משהו שהיה "זוועה", אבל חברי הוועדה טוענים בצחוק: "הצלנו את העוקבים שלה מדברים קטסטרופליים".
אז כיצד הפכה חגית ביליה ללייזה פאנלים, גיבורת העל של הבשלנים הביתיים? בגיל 7 היא התחילה לבשל: "אימא שלי הייתה הולכת לישון צוהריים והיא הייתה אומרת לי ולאחותי: 'אתן יכולות לעשות מה שאתן רוצות במטבח, רק בשקט ובניקיון'. בגיל 18 ההורים שלי עזבו את הארץ. ואז, מבית גדול של חמש נפשות נשארתי אני לבד. נורא התגעגעתי לבית ולריחות של בית. כדי לעשות לעצמי שמח הייתי מעמידה סיר ביום, וזה נתן לי תחושה כזאת חמימה... כשיש ריח של סיר בבית וילד מגיע מבית הספר, זה מרגיע אותו".
דאגתי לזה שכל יום אני אבשל איזו אנקדוטה קטנה יחד עם סיר. העליתי את זה לרשת והייתי בשוק
לקחו עוד כמה שנים טובות לפני שהמטבח הפך לזירה המרכזית בחייה. אחרי שירות צבאי בחיל האוויר היא למדה ב"בית צבי" במגמת קולנוע וטלוויזיה, והתחילה את הקריירה כמפתחת ויוצרת תוכן בערוץ 8 וערוץ הילדים. במקביל הקימה משפחה ורק אחרי שנולדה בתה הרביעית החליטה שהגיע הזמן לשינוי.
"אחרי שהייתי 17 שנים שכירה, פתאום בילדה הרביעית שלי אמרתי: זהו, אני בבית'. ופתאום הבנתי שזה לא כזה מגניב, להיות רק עם ילדים". משם היא החלה לכתוב בשם עט בבלוג על החיים שלה: "דאגתי לזה שכל יום אני אבשל איזו אנקדוטה קטנה יחד עם סיר והעליתי את זה לרשת והייתי בשוק. ישר כתבו לי, בעיקר נשים: 'יואו, איך אני בדיוק ככה'. בגלל שאני יודעת מה זה לעבוד כשכירה בעבודה, ולבוא הביתה ויש לך שעה להאכיל ילדים ולדאוג לבית ולעצמך, אז אני יודעת איך לפשט תהליכים".
"אנשים באו אליי ואמרו לי: 'יואו, מטבח זה קשה'. אמרתי: 'מטבח זה קשה? החיים זה קשה, מטבח זה קל'. מטבח זה מגרש המשחקים של הבית". ומהיכן הגיע השם לייזה פאנלים? היה דיסוננס בין לייזה מינלי, עם הגלאמר ההוליוודי והרגליים, לבין הפאנלים של הבית".
השנה, לראשונה ביליה התפרנסה מהאתר: "עד היום לא עבדתי בזה, אלא עשיתי את זה בלי להרוויח". במשך כעשר שנים הבלוג פעל במין התנדבות מלאה למען הקהילה, אבל ביליה מבהירה כי הרווח היה אחר: "זה לא רק למען הקהילה, זה בעיקר למען האגו שלי. זה הכיל את הצורך הזה שלי שיאהבו אותי, שיכירו אותי, שיאכלו את האוכל שלי, זה מה שכל אחד רוצה. והתפרנסתי מדברים אחרים".
לבלוג של לייזה פאנלים: לחצו כאן