הערוץ האמריקני NBC מתחיל לחשוש מביטול המשחקים האולימפיים ומהנזק הכספי שייגרם לו עקב כך ולכן, על פי פרסום של העיתון "הוליווד ריפורטר", לוחץ על הוועד האולימפי הבינלאומי לקיים את המשחקים על אף הסיכון הבריאותי הכרוך בהם.
השיקו שירות סטרימינג לקראת המשחקים
75% מהכנסותיו של הוועד האולימפי הבינלאומי מגיע ממכירת זכויות שידור לגופים שונים. כאשר NBC, מחזיקת הזכויות בארה"ב משלמת כ-40% מהסכום הכללי - לא פחות מ-4.4 מיליארד דולר על שידור ארבעה סבבים אולימפיים בין השנים 2014 עד 2020 ועוד 7.75 מיליארד דולר נוספים על 6 סבבים שיתקיימו ב-2022 עד 2032.
המקבילה האירופית היא הערוץ "יורוספורט" בבעלות "דיסקאברי" ששילמו 1.45 מיליארד דולר עבור זכויות השידור עד 2024. שני הערוצים הסתמכו מאוד על שידור האולימפיאדה שאמורה להניב רווחים נאים. כמה נאים? NBC רשמה רווח של 250 מיליון דולר משידורי אולימפיאדת דיו ב-2016 ועוד 1.2 מיליארד דולר על פרסומות במהלכם. על סמך הנתונים האלה השיקו לאחרונה שני הערוצים גם שירותי סטרימינג: "Peacock" ו-"דיסקאברי+".
המשחקים האולימפיים אמורים להיפתח בעוד חודש בדיוק ובחודשים האחרונים הולך וגובר הלחץ על הממשלה היפנית לבטל אותם בגלל הקורונה. רק 6% מאוכלוסיית יפן מחוסנת לנגיף, יחד עם העובדה שהגיל הממוצע במדינה הוא מהגבוהים בעולם, מעמיד את האוכלוסייה המקומית בסכנה של ממש. ראש ממשלת יפן יושיהידה סוגה הגיב לביקורת והצהיר כי אין באפשרותו לבטל את המשחקים, היחידים שיכולים להחליט על כך הם הועד האולימפי.
נדמה שככל שאזרחי יפן לוחצים חזק יותר לביטול המשחקים, כך הערוצים, לכאורה, לוחצים חזק יותר לקיימם. מומחים מעבר לים אף מזהירים מ"סיכון מוסרי". מונח המתייחס לאפשרות שגוף או ארגון, לא נושא באחריות לסיכון מסוים ולכן מגביר את מידת חשיפתו לסיכון כי הוא עשוי ליהנות מרווח או תועלת גבוהים. כלומר - ערוצי הטלוויזיה דוחפים את האיגוד האולימפי לקיים את המשחקים בצורתם הטובה ביותר, כיוון שהם לא יחושו את הנזק אך יהנו מהרווח.
הביקורת על הערוץ הגיעה גם לאזרחי ארה"ב. היטיב לתאר את התחושות היה מנחה הלייט- נייט ג'ימי קימל, שפתח את אחד ממופעי הסטאנד שלו בבדיחה: "NBC ימשיכו לקדם את האולימפיאדה הצפויה בקיץ גם אם יצטרכו להרוג את כל האנשים ביפן. למה הם לא פשוט מעבירים את המשחקים לשיקגו, כמו שהם עושים עם כל תוכנית אחרת?".