מותו המפתיע של הכדורסלן קובי בראיינט, יחד עם בתו ג'יאנה ושבעה נוספים בהתרסקות מסוק, הפך מאז חודש ינואר למשמעותי לא רק בקרב חובבי כדורסל, אלא גם הוביל לשינוי של ממש בחקיקה המקומית. זמן קצר לאחר מותם של יושבי המסוק, נטען כי שמונה מאנשי כוחות ההצלה שנכחו בזירת התאונה צילמו ושיתפו תמונות מתוכה למטרות לא חוקיות ולא רשמיות. בשני האחרון, מושל קליפורניה גווין ניוסם הכריז על "חוק קובי בראיינט", אשר אמור למגר את התופעה.
לפי הדיווחים, התמונות המדוברות הועברו בין אנשי כוחות ההצלה ללא פיקוח עד תחילת החקירה בנושא. למעשה, כמה ימים בלבד לאחר התאונה, אחד מאנשי כוחות ההצלה השתמש בתמונה שצילם בזירה כדי להרשים אישה שפגש בבר. ברמן שעבד במקום שמע את השיחה בין השניים והגיש תלונה לשריף המחוזי של לוס אנג'לס. על פי החוק החדש, צילום של מתים בזירת תאונה ללא הרשאה, כמו במקרה הזה, ייחשב מעתה עבירה פלילית.
אלמנתו של בראיינט, ונסה, כבר הגישה תביעה נגד השריף המחוזי של לוס אנג'לס ומחלקתו, בנושא סקנדל התמונות שהתרחש לכאורה לאחר מותם של קובי וג'יאנה. היא האשימה את המחלקה ברשלנות וחדירה לפרטיות וטענה כי נגרמה לה מצוקה רגשית רבה. לפי התביעה "לא פחות משמונה אנשי כוחות ההצלה הוציאו את הטלפונים הפרטיים שלהם, וצילמו תמונות של הילדים, ההורים והמאמנים המתים. הם צילמו את התמונות האלו למען שביעות הרצון האישית שלהם".
לטענת ונסה בראיינט, השריף המחוזי ויאנואבה ניסה לחפות על האירוע, והודיע לאנשי צוות ההצלה כי אם ימחקו את התמונות מהטלפונים שלהם, הם לא יושעו מתפקידם. ויאנואבה הואשם בתביעה בכך שמטרתו הייתה השמדת ראיות, וכי מאחר שהוא לא הודיע למשפחות על השערורייה, קרוביו של בראיינט נאלצו לגלות על כך דרך הרשתות החברתיות. "היא (ונסה) מפחדת מהאפשרות שילדיה יחשפו לתמונות המחרידות של אהוביהם באינטרנט", נכתב. החוק המקומי, יש לציין, ייכנס לתוקף החל מה-1 בינואר, קרוב לשנה לאחר מותו של בראיינט.