עדכון, 29.11: הקמפיין התקשורתי נגד "הכתר" זוכה לתמיכה לא מבוטלת גם מטעם הממשלה הבריטית בעצמה - ושר התרבות אוליבר דאודן הצהיר כי בכוונתו לפנות לנטפליקס עם דרישה מפורשת להוספת הערה בתחילת כל פרק על כך שמדובר בסדרה בדיונית. "נטפליקס צריכה להיות ברורה בנוגע לזה", הסביר בראיון לדיילי מייל, "בלי זה (האזהרה) אני מפחד שדור שלם של צופים, שלא חיו במהלך האירועים האלה, יבלבל בין הבדיה למציאות". נטפליקס, מצדה, טרם התייחסה לפנייה.


לצד ההתלהבות של הצופים והמבקרים מהדרמה המשובחת, "הכתר" של נטפליקס גם סופגת לאחרונה לא מעט ביקורת - במיוחד על האופן בו היא מייצגת את משפחת המלוכה. כידוע, מקורבים למשפחה כבר הביעו את כעסם על עיוות המציאות שנעשה בעונה החדשה של הלהיט, ועכשיו, המחאה שלהם הופכת לרשמית: התארגנות של פוליטיקאים, מומחים למשפחת המלוכה ומקורבים, ביניהם חברו הקרוב של הנסיך צ'ארלס, תמכו אמש בקריאות הדורשות מנטפליקס לשדר הצהרת אזהרה לצופים ובה יובהר כי סצנות מפתח רבות מעולם לא קרו במציאות או מהוות עיוותים של האמת. לפי הטענות, הסדרה המציאה שורה של תקריות שנויות במחלוקת בעונה האחרונה של הדרמה המצליחה, למרות אזהרות עבר שלפיהן מניפולציות לאירועים אמיתיים יכולות לעשות נזק מהותי למשפחת המלוכה.

מגזין הדיילי מייל השיק קמפיין חדש שמטרתו לדרוש מנטפליקס להדגיש בפני מיליוני הצופים שלה כי קווי העלילה בסדרה לא מבוססים כולם על המציאות וכי הסדרה מציגה בדיה כעובדה. הדרישה הזו החלה לקבל צורה כאשר ארל ספנסר, אחיה של הנסיכה דיאנה, סיפר כי הוא לא מרגיש בנוח עם התיאור של אחותו בסדרת הלהיט, וכי הוא חושש שהצופים "ישכחו שזה בדיוני".

ספנסר איננו היחיד שדורש שהסדרה תכיל הבהרה מסוימת. לצדו עומדות גם דמויות חשובות נוספות שמוחות נגד "הכתר". ליידי גלנקונר, העוזרת האישית של הנסיכה מרגרט במשך למעלה מ-30 שנה וחברתו של הנסיך צ'ארלס, טוענת כי סצנה המתארת אותה בעונה הקודמת הייתה "שקרית לחלוטין"; ג'וליאן פלוז, יוצר "אחוזת דאונטאון", הזכיר בנחרצות ליוצרי "הכתר" שהם מתארים את חייהם של "אנשים אמיתיים"; קארן בראדלי, חברת פרלמנט בבריטניה, טענה כי זה "חיוני" שלפני כל פרק תופיע אזהרה לפיה אירועים מסוימים בסדרה "יופו"; והגנרל סר ריצ'רד דנאט, לשעבר ראש הצבא הבריטי, שהזהיר כי "קיים סיכון ממשי בשכתוב ההיסטוריה".

עונתה הרביעית של "הכתר", שעלתה לאוויר בשבוע שעבר, סוקרת את השנים שבין רצח לורד מאונטבטן על ידי המחתרת האירית ב-1979, ועד להדחתה של מרגרט תאצ'ר ב-1990. חלק גדול מעלילת הסדרה מוקדש למתחים, לכאורה, ביחסים בין המלכה לבין תאצ'ר ולהתחפרות בנישואים הכושלים של הנסיכה דיאנה והנסיך צ'ארלס. גם כאן, יש אי דיוקים: על פי הסדרה, הרומן בין צ'ארלס לקמילה נמשך לאורך כל נישואיו לדיאנה - אם כי למעשה, לנסיך כמעט ולא היה קשר עם קמילה בחמש השנים הראשונות לנישואים. 

קווי עלילה מומצאים נוספים עוררו זעם רב, דוגמת הסצנה המפוברקת מהפרק הראשון של העונה, בה לורד מאונטבטן כותב מכתב לנסיך ובו הוא מזהיר אותו וטוען כי הוא בסכנה להביא "חורבן ואכזבה" למשפחה, בעוד הפרק השלישי מתאר באופן כוזב את תאצ'ר כאשר היא מושפלת על ידי משפחת המלוכה בבלמורל. פיטר מורגן, יוצר "הכתר", הגן על המצאת הסצנות המדוברת ואמר כי "לפעמים אתה צריך לזנוח את הדיוק, אבל אסור לך לעולם לזנוח את האמת". הוגו ויקרס, היסטוריון מלכותי מוביל, קיבל את ההחלטה של היוצר לפברק קטעים מסוימים לשם הדרמה - ועם זאת טען כי זה "חיוני בהחלט" שבתחילת כל פרק תופיע אזהרה שתיידע את הצופים כי התוכנית בדיונית. "פיטר מורגן אומר שהוא משלב אירועים, וזה מובן, אבל הוא גם משנה עובדות ובכך הופך את האמת למשהו כל כך מעוות, עד שהיא הופכת לשקר".

גם יוצר "אחוזת דאונטאון", כאמור, הטיל ספק באופן בו "הכתר" מתארת את משפחת המלוכה, באומרו כי "אני לא ממש אוהב להגיב על עבודתם של אנשים אחרים... אבל במקרה הזה אני לא יכול שלא להרגיש כי יוצרי התוכנית המבריקים שוכחים לעיתים שאלו אנשים אמיתיים והם מנהלים חיים אמיתיים".