למרות ש"חברים" הרוויחה בכבוד את החיבה הקולקטיבית כלפיה - שלא לומר אובססיה - מדובר בסדרה שמכילה כמה בעיות צורמות לעין, שהיו כאלה גם בזמן אמת. ולא, הכוונה אינה לאצבע של צ'נדלר שקצרה יותר מהאחרות או לחליפת השומן המחרידה של מוניקה, אלא לעובדה שלמרות שששת החברים מתגוררים במנהטן, הם כמעט ולא נתקלים באדם שצבע העור שלו אינו לבן.
הביקורת כלפי חוסר המגוון האתני בסדרה הייתה קולנית וחריפה כבר כשהיא שודרה לראשונה, ועכשיו מתברר שהסיבה שפה ושם כן צצו דמויות משמעותיות שאינן לבנות, הייתה דיוויד שווימר, שגילם את רוס. כזכור, בעונה השנייה רוס מתחיל לצאת עם ג'ולי, אמריקאית ממוצא אסיאתי, ובעונה האחרונה הוא נכנס לקשר רומנטי עם צ'רלי, בגילומה של איישה טיילר.
בראיון חדש לגארדיאן, שווימר סיפר: "הייתי מאוד מודע לחוסר הגיוון בסדרה ודחפתי במשך שנים שרוס יהיה בקשרים עם נשים ממוצא אתני שונה. זה היה מהלך מכוון שלי". הכותרת של הראיון, אגב, היא ציטוט נוסף של שווימר, שאומר שהוא "מאוד מודע לפריבילגיה שלי כזכר לבן סטרייט", ואפילו מציע שאולי צריכה להיות גרסה חדשה של חברים עם קאסט שכולו אפרו-אמריקאי או אסייאתי-אמריקאי. מה שכן, הוא שמח שהסדרה לפחות נתנה ביטוי לדתות שונות. "אני לא חושבת שזה היה מהפכני בשום צורה, אבל שמחתי שלפחות היה פרק חג מולד אחד שהיה גם על חנוכה", הוא אמר. "לפחות הכרנו בהבדלים בין דתות".
המודעות העצמית הזאת מגיעה מהבית - אמו של שווימר, בנוסף להיותה שחקנית, הייתה עורכת דין ואקטיביסטית פמיניסטית. "הזכרונות הראשונים שלי מהתיאטרון הם מחזות פמיניסטיים שאמא שלי שיחקה בהם", הוא סיפר בראיון. "אני גם זוכר שהייתי עם ההורים שלי בשורה הראשונה בהפגנות עבור זכויות נשים וזכויות להטב"קים". שווימר הוא חבר דירקטוריון של קרן האונס של סנטה מוניקה, ופעל למען העלאת מודעות לקורבנות תקיפה מינית שנים לפני metoo#. ב-2018 הוא הפיק סדרה של סרטונים בנושא הטרדה מינית, שאותם כתבה וביימה סיגל אבין הישראלית.
"אמא שלי הייתה מספרת לי ולאחותי מגיל צעיר על שופטים, לקוחות ועורכי דין אחרים שהיו מטרידים אותה בתור עורכת דין צעירה", הוא אמר. "אני לא מכיר אישה אחת בחיי שלא הוטרדה באופן כלשהו".