"דיקטטורת הקורונה הראשונה - הדמוקרטיה ישראלית מתה עכשיו", כך פתח פרופסור יובל נח הררי את הפוסט האחרון בעמוד הפייסבוק שלו. בפוסט יצא הררי נגד התנהלותה של ממשלת ישראל במהלך התפרצות הנגיף, וציין כי רה"מ נתניהו פועל מבלי להיבחר באופן דמוקרטי. מדובר בהתבטאות פוליטית נדירה של הררי, הממעט להתערב בנושאים אקטואליים בישראל.
"ממשלות בדמוקרטיות רבות מוציאות כעת צווי חירום. זה טוב", כתב הררי, שמייד סייג: "אבל בישראל, בדיוק התרחשה השתלטות לא דמוקרטית. כשאנגלה מרקל מוציאה צווי חירום, היא עושה זאת בתור המנהיגה שנבחרה באופן דמוקרטי של גרמניה. אבל בישראל, נתניהו איננו מנהיג שנבחר באופן דמוקרטי. הוא בדיוק הפסיד את הבחירות האחרונות, ויריביו מחזיקים כעת ברוב המושבים בפרלמנט ומקימים ממשלה חדשה. תחת האשליה של לחימה בקורונה, נתניהו סגר את הפרלמנט הישראלי, ציווה על אנשים להישאר בבתיהם ומוציא איזה צווי חירום שהוא רוצה. זה נקרא דיקטטורה".
הררי העלה לחשבון הטוויטר שלו ציוץ בעל נוסח דומה, וזכה לתגובה בין היתר מיאיר נתניהו, בנו של רה"מ. "אתה הוכחה לאיך פרופסורים חכמים ומכובדים בתחומם יכולים להיות בורים גמורים בפוליטיקה", כתב לו נתניהו, שהוסיף כי "הספר שלך 'קיצור תולדות האנושות' מאוד נחמד, נהניתי מאוד לקרוא וגם נהניתי לעשות את הקורס שלך בנושא, כל שאר הדברים שניסית להמשיך מאז מאוד מאכזבים"
מטעמו של יובל נח הררי נמסר: "באיטליה, ספרד וצרפת צווי חירום מוצאים על ידי הממשלה שהעם בחר. זה לגיטימי והכרחי. גם בישראל צריך צווי חירום, אבל כרגע הם מוצאים על ידי מישהו שאין לו מנדט מהעם, ושאין עליו שום פיקוח מצד נבחרי העם. זו דיקטטורה.
נתניהו הוא ראש ממשלת מעבר, שניסה שלוש פעמים לקבל אמון מחודש מהעם, ושלוש פעמים נכשל. יש היום בישראל מוסד אחד שכן נבחר על ידי העם, וזוהי הכנסת. בימים הקרובים יתקבלו בישראל החלטות קשות מאוד, שיעצבו את פני המדינה שלנו למשך שנים רבות. החלטות של חיים ומוות. החלטות שמעמידות בסכנה את הזכויות של כולנו. החלטות על תקציבים של מאות מיליארדים. החלטות שבדרך כלל לוקחות שנים של דיונים - והיום מתקבלות בתוך כמה שעות. אנחנו נעבור את משבר הקורונה, אבל לאחר מכן נצטרך לחיות עם התוצאות של ההחלטות שמתקבלות היום. נבחרי העם צריכים לפקח על ההחלטות האלה.
הכנסת צריכה להתכנס מיד, להצביע על בחירת יו"ר חדש, להקים ועדות, ולעבוד במתכונת חירום. שליחיו של ראש הממשלה מנסים למנוע את זה בעזרת כל מיני טריקים ושטיקים. לכאורה מתוך חשש להדבקה. נכון, יש חשש שחברי כנסת ידבקו. אז מה? זו שעת חירום. רופאים ואחיות עובדים למרות החשש שהם ידבקו. שוטרים ושוטרות עובדים למרות החשש מהדבקה. משרד ראש הממשלה עובד למרות החשש מהדבקה. גם חברי כנסת יכולים. אם צריך, אפשר לתת לכל חבר כנסת חליפת מגן, להשתמש בטכנולוגיות תקשורת חכמות, או כל פתרון אחר. אבל הכנסת חייבת להתחיל לעבוד מיד. כל עוד הכנסת לא מתפקדת, אין מילה אחרת לתאר את מה שקורה כאן מלבד דיקטטורה".