הנחיות משרד הבריאות סגרו בפועל את כל הקניונים, בתי הקפה ומקומות הבילוי. זאת, בשילוב עם איסורי ההתקהלות מהשבועות האחרונים, גזרו על עשרות שחקנים, יוצרים ואנשי צוות מהתאטרונים ברחבי הארץ לצאת לחופשה כפויה, עליה לא יקבלו תשלום כיוון שרבים מהם מועסקים כפרילנסרים, ופרנסתם קשורה קשר הדוק להעלאת - או אי העלאת - ההצגות.
משה דץ, חני נחמיאס, והבמאי והמנהל האמנותי של הבימה, משה קפטן (שמביים את נחמיאס במחזמר "מאמא מיה") התכנסו הבוקר - באישור ובריווח הולם, לא לדאוג - באולפן "חדשות הבוקר" עם ניב רסקין לדיון במצבם של עובדי התאטרון. נחמיאס פתחה בנימה הומוריסטית וסיפרה שהיא מנצלת את ההפסקה בלוח ההופעות הצפוף לעשות "דברים שלא יכולתי לעשות עשר שנים - בינג' סדרות, ללכת לישון נורא מאוחר בלי לחשוב איך המיתרים שלי יתפקדו בבוקר". בהמשך הדיון, הביעה נחמיאס תסכול מהסגירה המיידית של רוב הפעילות התאטרונית בארץ ואמרה, "בבליץ בלונדון, נפלו טילים, מישהו הפסיק את התאטרון?". השחקנית סיפרה גם על עבודתה בימי מלחמת המפרץ, ואמרה" בפורים, הופעתי על משאית ליד מקלטים, מעיר לעיר, עם הקופסה של המסכה. זו פעם ראשונה מאז שעליתי לבמה בגיל עשר שהיומן שלי ריק".
"האמנים העצמאים הם לא שכירים, הם פרילנסרים, אם עכשיו אין להם עבודה - הם בבעיה. הם נפלו בין הכיסאות", הסביר דץ, והתייחס לא רק לשחקני התאטראות הרפרטואריים, אלא גם ליוצרים ולמופיעים של הצגות הילדים בפורים ופסח, והאמנים שמופיעים ביום העצמאות בערים השונות. "אנחנו כאמנים, לא נעים לנו להגיד 'גם אנחנו נשב בבית. את המינימום שייצא - אין מי שייתן לנו'", אמר דץ. "בגלל שהתאטראות הגדולים נמצאים בתל אביב, רוב התלמידים בבתי הספר למשחק, כשהם יוצאים - מגיעים לפה", הוסיף בהמשך הדיון, "והשכירות היא גבוהה, ותנאי המחייה הם גבוהים, והמשכורות שלהם הן נמוכות גם ככה בתוך התאטרון. באמת הן נמוכות, אני לא ממציא את זה... לאנשים האלה אין".
משה קפטן סיפר על ההתמודדות מהצד העסקי, כבכיר בתאטרון "הבימה", שבחצי השנה האחרונה התמודד איומי שביתה ועם החשיפה שהוא סובל מגירעון של עשרות מיליוני שקלים, שגרם לו גם לשלם משכורות חלקיות ביותר לעובדיו. מי שנפגעו יותר מכל מהסגירה הכפויה כעת, לדברי קפטן, הם חברי הלהקה הצעירה, שאינם מועסקים בחוזה בתאטרון. קפטן סיפר שחלקם שוקלים ללכת ולמצוא עבודה חלופית לימי הפגרה, וסיון קליין סיפרה על חברה שחקנית שמחפשת כעת עבודה בסידור וניקיון בתים. "הם מוכנים לעשות הכל, השחקנים, כדי לא לכבות את השאלטר של היצירה והתאטרון", סיפר קפטן על ההצעות של מספר אנשי תאטרון בולטים, בהם גילה אלמגור, שהציעו מספר חלופות לתאטראות המושבתים. בין השאר, עלו ההצעות לצלם חלק מההצגות כשאלה סגורות לקהל ולהזרים אותן בצפייה ישירה או לביים ולצלם מחזות שישודרו בטלוויזיה. "זה קשה מנשוא", סיכם, "מבחינה מוראלית מה שקורה בתאטרון זה קטסטרופה".