אומן הגרוטאות שתורם לאיכות הסביבה ומושך אליו הביתה מאות מבקרים: לפני כעשר שנים, וסים בוקאעי, תושב הכפר שעב עבד בתוך מכונאי רכב בכפר בו הוא מתגורר. תוך כדי עבודתו הוא שם לב שברזל וחלקים רבים נזרקים ומזהמים את הסביבה. הוא החליט להשתמש בכלי הרכב שאינם בשימוש על מנת ליצור אמנות. "הצלחתי לייצר תיירות פנים בכפר שלי וליצור גשר בין יהודים וערבים", אמר בוקאעי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בשיחה שקיים אמן הברזל מהצפון עם חדשות 12 הוא סיפר: "אני מנסה להעביר כמה מסרים דרך העבודה האמנותית שאני עושה. הראשון לשמור על הסביבה – אני אוסף גרוטאות וחלקי ברזל שאנשים זורקים ופוגעים בסביבה ובאמא אדמה ומהדברים האלה אני בונה פסלים ויצירות אמנות. ככה אני מעביר מסר די ברור של שמירה על הסביבה. אני עושה את זה כעשר שנים ומאז יצרתי יותר מ-400 יצירות בהן גדולות וקטנות".
מאז שהתחיל בשנת 2010, מאות יצירות מקשטות את אזור מגוריו של בוקאעי והבית הפך למוקד עלייה לרגל. ערבים ויהודים מגיעים מכל חלקי הארץ לכפר שעב לביתו של וסים כדי לראות את היצירות המרשימות: "הצלחתי להביא תיירות פנים אל הכפר שלי, הצלחתי לעורר את הנושא הסביבתי בחברה הערבית והיהודית ובנוסף לזה, אנשים באים אליי ואנחנו מדברים על הכל".
"אנחנו מדברים גם על פוליטיקה ובעיקר על התרומה של האמנות להדחיק את השיסוע שהפוליטיקה גורמת לאנשים", הסביר. "אני בניגוד לפוליטיקה מלכד את האנשים שבאים ומבקרים ללא שום חשש או דעות קדומות - בזה השגתי את מטרתי".
בין הפסלים שיצר אפשר לראות את פסל הסוס הגדול, לטאה ושלל חיות נוספות. עוד יצר בוקאעי צורות שונות ומשונות ולטענתו לכל יצירה יש מסר מסוים להעביר. "אני רוצה שאנשים יבינו שיצירה ואמנות זה גשר בין העמים וזו במה טובה שהבנאדם יכול לדבר אבל דרך אמנות ויצירה".
בחודשיים האחרונים עמל בוקאעי באופן יומי על מנת לבנות את היצירה הגדולה ביותר שיצר והיא - מגדל אייפל. אותו הוא בנה מחלקי ברזל שנזרקו באתרי בנייה שונים. הוא אסף את כל החלקים שנזרקו ומהם בנה מגדל שמתנשא לגובה של 4 מטרים. בוקאעי סיפר שבזמן שעמל על המגדל הוא השתמש בכמעט אלף חלקים. "יצרתי את מה שמסמל את החופש והחירות ואני מקווה שכולם יפנימו את המסר שאני רוצה להעביר", סיכם.