60% אחוזים מהציבור לא מרוצים מתפקודו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במהלך מבצע "עמוד ענן". כך עולה מסקר של "פאנלס פוליטיקס" שנערך אחרי כניסתה לתוקף של הפסקת האש. מדובר בתוצאות שונות לחלוטין מסקר דומה שנערך בתחילת השבוע, בשיאו של המבצע, אז נתניהו זכה לציונים גבוהים על תפקודו. גם שביעות הרצון מתפקודו של אהוד ברק ירדה משמעותית, כשרק 41% חשבו שהוא תיפקד טוב במהלך שבוע הלחימה. בסקר השתתפו 501 נשאלים.
האכזבה מהסכם הפסקת האש שהושג אתמול באה לידי ביטוי גם בנתונים אחרים בסקר. כך, למשל, 18 אחוזים מהנשאלים, אמרו ששינו את עמדתם בנוגע לבחירות הקרבות וישנו את דפוס הצבעתם. מניתוח הנתונים עולה ש"הליכוד ביתנו" היתה זוכה ב-33 מנדטים, אילו הבחירות היו נערכות היום, ירידה של שלושה מנדטים מהסקר הקודם. הקולות שאיבד "הליכוד" הולכים ימינה וכך הרשימה המאוחדת של הבית היהודי והאיחוד הלאומי, בראשות נפתלי בנט, עולה ל-13 מנדטים. ולראשונה עולה על מפת המנדטים מפלגת עצמה לישראל בראשות אריה אלדד ומיכאל בן ארי, כשהיא זוכה ל-4 מנדטים. שאר המפלגות שומרות על כוחן.
מפלגת "העבודה" מתחזקת ועולה מ-21 מנדטים ל-24 בסקר הנוכחי, אך "יש עתיד" הלא יציבה של לפיד, שוב יורדת ומגיעה עד 11 מנדטים בלבד. מי שחשב שימי הלחימה יחזקו את הדמויות הביטחוניסטיות, התבדה. "קדימה" של שאול מופז ומפלגת "העצמאות" של אהוד ברק לא עוברות את אחוז החסימה, למרות הרקע הביטחוני שלהם.
45 אחוזים: ישראל נחלשה
60% מנשאלי הסקר מתנגדים להסכם הפסקת האש שהושג אתמול, כשבקרב תושבי הדרום התוצאות מובהקות אף יותר (70%). רק 5% סבורים שמטרות המבצע הושגו במלואן, כש-36% טוענים שמטרות המבצע לא הושגו, או הושגו בצורה מועטה.
לגבי כושר ההרתעה, הרי שרוב מכריע בציבור (69%), חושב שכושר ההרתעה של ישראל נחלש או נשאר כשהיה. לעומת זאת, 56 אחוזים סבורים שהחמאס יצא מחוזק מסבב העימות הנוכחי. 45% סבורים שישראל נחלשה.
רק 4% סבורים שהפסקת האש תחזיק מעמד לטווח ארוך. בקרב תושבי הדרום למודי הסבל, הספקנות, באופן טבעי, גדולה יותר. רק 2% מהם חושבים שהשקט יישמר לאורך זמן. 36% מהנשאלים חושבים שהגיע הזמן לנהל מו"מ ישיר מול החמאס, מול 54% שמתנגדים.