מי שחשב שהבית היהודי של נפתלי בנט לא יכולה להתחזק יותר, שיחשוב שוב. המפלגה של בנט, הפתעת הבחירות עד כה, לא נעצרת גם השבוע ומגיעה ל-16 מנדטים, כך לפחות על פי סקר פאנלס פוליטיקס עבור mako שנערך אתמול. בסקר השתתפו 502 נשאלים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסיה הבוגרת בישראל וטעות הדגימה המירבית בו היא 4.3 אחוזים.
הליכוד ביתנו ממשיכה להחלש בסקר הנוכחי ומגיעה ל-32 מנדטים, הרחק מה-45 אותם דמיינו כשהכריזו על האיחוד עם ישראל ביתנו. ההכרזה של שלי יחימוביץ' כי לא תשב בממשלת נתניהו, לא משפיעה על ציבור הבוחרים ולא משפרת את מצבה. מפלגת העבודה נעצרת על 16 מנדטים, בדיוק כמו בנט, ולראשונה לשתי המפלגות יש את אותו מספר מנדטים. "בנט במגמת עליה כבר כמה שבועות", מנתח מנחם לזר, מנכ"ל פאנלס פוליטיקס, "לאחרונה אני מזהה שהוא מדבר לא רק לדתיים, אלא גם לצעירים חילונים. הוא מצליחן, עשה אקזיט בהייטק, גר ברעננה, הכיפה שלו קטנה, ובעיקר הוא מדבר 'ימנית', והקהל הצעיר מאד אוהב את זה".
יש עתיד וש"ס עם עשרה מנדטים כל אחת, התנועה של ציפי לבני, גם אחרי הצהרתה הדרמטית ביום שישי על הקמת גוש חוסם לימין, לא מתרוממת ומקבלת 9 מנדטים בלבד. מר"צ עם 5, ועוצמה לישראל, שלא כמו קדימה, עוברת את אחוז החסימה ומכניסה לכנסת, לפחות על פי הסקר, שלושה חברי כנסת.
הירידה ההדרגתית של הליכוד בסקרים נותנת אותותיה על מצביעי הליכוד. 42 אחוזים מאלו שהצביעו ליכוד ב-2009 מצטערים על האיחוד עם ישראל ביתנו, מספר זהה של נשאלים מרוצים ממנו. בקרב מצביעי ישראל ביתנו התמונה שונה, שם 40 אחוזים מרוצים ורק 30 אחוזים מתחרטים.
כתב האישום לא ממש משפיע על ליברמן כש-46 אחוזים ממצביעים עתידיים של הליכוד ביתנו סבורים שהוא נכס למפלגה. 21 אחוזים מהם סבורים שהוא נטל.
נתון מעניין נוסף הוא ש-74 אחוזים ממצביעי העבודה מאמינים להצהרתה של יחימוביץ' שלא תצטרף לממשלת נתניהו. בקרב הציבור הרחב 42 אחוזים לא מאמינים שהיא תעמוד במילתה.